Heb je het toffe nieuws al gehoord? Onder het mom van goede voornemens waarmaken zal ik je de komende weken overspoelen met motivatie en tips m.b.t hardlopen en fit zijn. Je kunt elke week motiverende artikelen of video’s verwachten hier op mijn blog én op mijn YouTube kanaal. Mijn doel? Jou, of je nou een ervaren sporter of luie bankhanger bent, met een enorme lach op je gezicht in beweging krijgen. In samenwerking met Actiecode.nl en Nike (hoe tof is dat) deel ik tevens mijn favoriete hardloop items én hele fijne deals. Zo begin je het jaar niet alleen fit, maar ook nog eens fabulous. Vandaag geef ik je een kijkje in mijn trainingsweek en laat ik je mijn favourite, fabulous outfit zien ;-).

Mijn favorieten van het moment

Mijn favorieten van het moment? Zonder twijfel: De Nike Speed legging, het Nike element flash jasje en natuurlijk de Nike Zoom Fly. Ik heb beiden outfits al drie keer een hele dag aangehad met als excuus dat ik later op de dag zou gaan sporten. Je wilt er niet meer uit!

Ben jij nou verliefd geworden op de bovenstaande outfits? Check dan snel de linkjes naar de producten op de campagne pagina van Actiecode.nl om onze (Annemerel’s outfit is ook ge-wel-dig) outfits te shoppen. Laat me vooral weten welke items jouw hart hebben veroverd. Op zoek naar een goede deal? Deze week heeft Nike maar liefst 40% korting op sale items! Go go go!

Van Nederland naar Spanje

Mijn trainingsdagen hebben er in Nederland altijd al anders uitgezien dan in Spanje. Voorheen was dit omdat ik geen fatsoenlijke sportschool in de buurt van mijn appartement in Benalmádena kon vinden, nu is het omdat ik hier in Spanje een totaal nieuwe sportverslaving gevonden heb. Hardlopen is en blijft altijd mijn eerste liefde, maar de tijd heeft mij geleerd dat hardlopen met een andere sport combineren helemaal niet zo een gek idee is. Tijdens het hardloopseizoen (of beter gezegd mijn marathonseizoen) ren ik, zoals je waarschijnlijk weet, de benen van mijn lijf. Aangezien ik niet gezegend ben met een blessurevrij lichaam maar een overpronerend rendrama, doe ik mijn lijf een plezier door de helft van het jaar meer te focussen op het versterken van mijn lichaam in plaats van zoveel mogelijk kilometers maken.

De komende maanden ben ik voor het programma van ZiggoSport elke maand zo rond de twee weken in Nederland. Ik laat je daarom zien hoe een trainingsweek in Spanje er voor mij uitziet, vervolgd door een trainingsweek in Nederland.

Maandag

In Spanje: Muay Thai. Elke training begint met springtouwen, 5 tot 10 minuten lang. Trainingen op de maandag bestaan voornamelijk uit een vorm van tabatha / HIIT training. 40 seconden voluit, 20 seconden rust. Een half uur lang trainen we op hoge intensiteit en doen we onder andere spierversterkende oefeningen zoals jumpsquats, push-ups en burpees. We sluiten af met een uur techniektraining.

In Nederland: Hardlopen, meestal rond de 5 kilometer, aangezien ik de weekenden een langere afstand loop.

Dinsdag

In Spanje: Muay Thai. Warming up springtouwen, vervolgd door 1,5 tot 2 uur techniek training. Vaak eindigen de trainingen pas rond 23:00 ´s avonds. Can you imagine? 

In Nederland: Random HIIT workout. In Nederland heb ik 9 van de 10 keer minimaal één event per week, die altijd gepaard gaan met een pittige workout. Dit vind ik tof omdat ik op die manier altijd nieuwe dingen blijf proberen. Ik heb meestal behoorlijk wat spierpijn van deze workouts, omdat ik andere spieren gebruik dan normaal.

Woensdag

In Spanje: Rust. Meestal zit ik op de woensdag onder de blauwe plekken en heb ik overal spierpijn. Heb ik jullie al eens de foto laten zien van toen ik 5 dagen achter elkaar naar Muay Thai ging? Be prepared:

In Nederland: Ook rust (tenzij ik een event op de planning heb staan). Op de één of andere manier vind ik de woensdag altijd een fijne rustdag.

Donderdag

In Spanje: Muay Thai. Warming up springtouwen. Vervolgens drie kwartier lang sparren. In rondes van 3 minuten (net zoals in de ring) laat je zien wat je geleerd hebt tijdens de technieklessen en wissel je elke ronde van partner. Je vecht zowel tegen man als vrouw. Tussen elke ronde zit 20 seconden pauze, al kan ik je vertellen dat deze 20 seconden in één adem voorbijvliegen. Het is hier ook de normaalste zaak van de wereld dat je een paar goede klappen vangt (of niet- als je het goed doet). Ondanks dat dit de kortste training van de week is, is het de meest intensieve. Terwijl ik dit type (op vrijdag) kan ik amper bewegen van de spierpijn van de training van gisteravond. Ik wil niet weten hoe ik mij morgen zal gaan voelen…

In Nederland: Hardlopen. Ik vind het fijn om de kilometers op te bouwen gedurende de week, dus loop op donderdag meestal 7 of 8 kilometer. Soms daag ik mezelf uit door een interval te doen, maar omdat ik tijdens Muay Thai al zoveel op hartslag en hoge intensiteit train, vind ik het fijn om tijdens mijn hardloopmomentje ook echt te genieten en lekker op mijn tempo te lopen. Hardlopen is mijn zen momentje.

Vrijdag

In Spanje: Muay Thai. Warming up springtouwen. Op vrijdag doen we meestal weer een combinatie van krachttraining (soms lichaamsgewicht, soms met dumbbells) en techniektraining. De trainer houdt wel van aanpakken, dus elke training eindig ik doorweekt van het zweet. En dat terwijl ik 5 jaar lang heb geroepen dat ik niet zweet…

In Nederland: Yoga. Ik heb vorig jaar, toen ik erg geblesseerd was, een paar maandenlang bijna elke dag aan Yoga gedaan. Ik vind dit nog steeds enorm ontspannend en een fijne manier om alles soepel te houden. Dit is zowel voor het hardlopen als Muay Thai gunstig, dus een win-win!

Zaterdag

In Spanje: Rust. Zaterdag gebruik ik om helemaal op te laden van de heftige trainingsdagen.

In Nederland: Hardlopen, 9 van de 10 keer met mijn vader. Zo leuk! Op de zaterdag probeer ik minimaal 10 kilometer te lopen. Aangezien ik geen schema volg blijft het vaak bij 10, maar mocht ik tijd en zin hebben ga ik weleens tot de 15 kilometer. Gewoon, voor de lol. Veel verder wil ik niet gaan, i.v.m. blessures die na lange afstanden altijd komen opspelen.

Zondag

In Spanje: Hardlopen. Je dacht toch niet dat ik helemáál niet hardloop in Spanje? De zondag is voor mij de ideale hardloop dag in Málaga. Aangezien de Spanjaarden geen vroege vogels zijn, is er om 10:00 ‘s ochtends zelfs bijna niemand te bekennen. Ik loop meestal een route van 10 kilometer, langs de boulevard en het strand. Blijer kun je me niet krijgen.

In Nederland: Rust. De zondagen sta ik tegenwoordig om 06:00 op, om vervolgens om 11:00 klaar in de live uitzending bij Ziggo te zitten. Na afloop ben ik altijd helemaal op en luister ik naar mijn lichaam door te rusten.

Zo, nu heb je hopelijk een beter beeld van wat ik allemaal uitspook in Nederland en Spanje. Je snapt dat ik nu enorm nieuwsgierig ben naar jouw trainingsweken. Hoe ziet een typische trainingsweek er voor jou uit? Laat het me weten in de reacties!

Liefs,

Lau