Hoe zal mijn leven er over X aantal jaar uitzien? Zal mijn blog nog mijn werk zijn? Zal ik mijn droom om presentatrice te zijn inmiddels uit hebben kunnen laten komen? Of doe ik iets heel anders? Misschien doe ik wel helemaal niets! Op welke leeftijd zal ik kinderen krijgen? Kan ik überhaupt kinderen krijgen? Woon ik in Spanje? In Nederland? Of ben ik totaal ergens anders beland? Wie is ´Lau´ over een X aantal jaar?

Vragen, vragen en nog meer vragen. Ik denk dat we ons allemaal wel eens stiekem een beetje druk maken over de toekomst. Wat zeg ik, wel eens? De toekomt is iets waar ik best vaak mee bezig ben. En dat is helemaal niet verkeerd! Onzekerheid over de toekomst wordt vaak als iets negatiefs bestempeld, maar ik denk daar heel anders over. Ik vind het juist iets magisch hebben dat je van te voren simpelweg niet kunt weten wat je te wachten staat. Het leven is zo onvoorspelbaar. Is het niet tof?

Onzeker zijn is hartstikke normaal. Dat maakt het leven juist zo leuk! Wellicht hebben we zelfs wel dezelfde onzekerheden. Om jullie te laten zien dat het helemaal niet erg is om onzeker te zijn over mijn toekomst dacht ik ´Why not share my thoughts?´. Ik geef jullie een kijkje in mijn gedachten in deze nogal persoonlijke blogpost. Geen verdrietige of zielige blogpost, maar simpelweg vragen die af en toe oprecht door mijn hoofd schieten!

Ik denk dat mijn nummer één onzekerheid bestaat uit het feit dat ik niet weet waar het met mijn werk naartoe gaat. Blogger & vlogger zijn, of in andere woorden Online Content Creator, is misschien wel één van de onzekerste banen die er bestaan. In de online wereld is er zoveel innovatie dat je als Content Creator vrijwel altijd op de hoogte moet zijn van de nieuwste veranderingen en trends. Doe je dit niet, dan zal je baan als Content Creator gegarandeerd niet lang duren. Wellicht komt er een moment dat de blogwereldje helemaal verdwijnt, iets wat ik met de YouTube-generatie van tegenwoordig best zie gebeuren. Schrijven is absoluut één van mijn grootste hobbies en ik zou mij geen wereld zonder mijn blog voor kunnen stellen. Ik ben hier immers al zo lang mee bezig! Deze onzekerheid zorgt er wel voor dat ik mij extra bewust ben van het geluk dat ik heb om van mijn hobby mijn baan te hebben kunnen maken. Ongeacht de toekomst zal ik hier dus ook zo veel mogelijk van genieten.

Waar is mijn ´thuis´? Mede dankzij mijn baan en het feit dat ik nu nog heel flexibel ben reis ik tegenwoordig heel de wereld over en ben ik overal en nergens. Toch denk ik vaak na over de toekomst. Wil ik echt permanent in Spanje wonen? Dan zal ik gaan moeten nadenken over een Spaans paspoort en alle poespas. Een heftige beslissing, omdat dit ook direct effect heeft op je woonsituatie en rechten in Nederland. ´En wat nou als ik naar Nederland kom?´ heeft Antonio wel eens geopperd. Lief van hem, maar dat zou niet de slimste beslissing zijn. Dan zou hij de eerste 2 jaar een intensieve cursus Engels of Nederlands moeten volgen én opzoek gaan naar een nieuwe baan. Dit terwijl ik al vloeiend Spaans spreek en met mijn International Business and Languages opleiding veel meer kansen heb, mocht er een keer een eind komen aan mijn huidige baan. Maar waar dan in Spanje? En iets kopen of blijven huren? Ik heb werkelijk waar geen idee.

Antonio is 5 jaar ouder dan ik en in Spanje zijn ze er nogal vroeg bij wat betreft trouwen en kinderen krijgen. Ik ben nog maar 21 jaar en heb absoluut nog geen kinderwens, maar wanneer je een fijne relatie hebt denk je af en toe stiekem toch na over de toekomst. Als nuchtere Hollandse maak ik hem gelukkig duidelijk genoeg dat ik hier absoluut nog niet aan toe ben (en meneer zelf ook nog niet!), maar het maakt mij toch nieuwsgierig. Zal ik ooit kinderen krijgen? En zou dit met Antonio zijn? Dat zorgt dan toch direct voor een hele lastige andere situatie: Spaanse kindjes! Waar is het verstandigst om te wonen? In welke taal ga je ze opvoeden? Tweetalig? Deze ´onzekerheid´ valt meer onder de categorie leuke onzekerheden. Het zijn dingen die je leven totaal kunnen veranderen wat mij af en toe best een kijkje laat willen nemen in de toekomst!

Zo kan ik nog uren doorgaan over de toekomst. Wat nou als dit? Of wat nou als dat? Ik vind het heerlijk om te fantaseren over wat er allemaal wel of niet zou kunnen gebeuren. Het houdt het leven spannend.

Nu ik zo open en bloot mijn gedachten op papier heb gezet, ben ik heel benieuwd naar jouw gedachten. Hoe zie jij jouw toekomst voor je? Veel onzekerheden of heb je het juist allemaal haarfijn uitgestippeld?

Liefs,

Lau

 

Dit vind je misschien ook wel interessant: