Nu ik jullie via de dagvlogs een dagelijks kijkje in mijn leven geef, krijg ik steeds meer vragen en opmerkingen over het feit dat ik (bijna) elke dag wel wat Yoga doe. Hoe kan het dat de voorheen-zo-stijve-hark ineens in een ware yogi is veranderd? Is hier spraken van een wonderpil? Een intensieve cursus op een onbewoond eiland? Wat is mijn geheim? De waarheid is, yoga is iets dat je jezelf prima zelf kunt aanleren. In het artikel van vandaag leg ik stap voor stap uit hoe ik van NOgi naar YOGI ben gegaan. Jij kunt dit ook!

Stap 1: de 30 day Yoga Challenge van Erin Motz

In 2014 begon ik voor het eerst aan yoga door middel van 30 simpele video’s waarbij ik elke ochtend even de tijd nam voor mijn dagelijkse ontspanningssessie. Deze challenge is inmiddels alweer 2 jaar geleden opgezet door Yogi Erin Motz, van destijds DoYouYoga. Inmiddels is er een nieuwe 30 day Yoga Challenge van Erin Motz online genaamd BadYogi (de challenge die ik destijds heb gedaan is niet meer online) maar het komt op precies hetzelfde neer. Veel tijd heb je er niet voor nodig, veel uitleg evenmin: elke dag, het liefst net als je wakker wordt (dat werkt écht heel ontspannend!) neem je 20 minuten de tijd voor een yoga video, waarbij je begint bij nummer 1. Stap voor stap brengt Erin je verder in de yoga wereld en ga je steeds wat uitdagendere poses aannemen. Erin legt alle oefeningen rustig uit en ze heeft een kalmerende stem, fijn om te volgen. Waarom ik deze challenge aanraad? Het is dé manier om meer into yoga te komen! Hierboven vind je de eerste dag van de challenge.Stap 2: Yoga Guide by RunningLau

Wie RunningLau is? Hah! Mocht je hier al een tijdje zijn dat weet je dat Laura Brijde voorheen beter bekend stond als RunningLau en dat RunningLau naast Running ook nog een hele hoop andere dingen deed. Zoals Yoga bijvoorbeeld! In de Yoga Guide, die ik destijds met Body en Fit maakte, leg ik je de bekendste Yoga poses op een grappige en duidelijke manier uit. Heerlijk om even wat inspiratie op te doen voordat je aan de slag gaat. Bovendien ben ik alles behalve ´zweverig´, wees dus niet bang als not-so-yogi een kijkje te wagen. Uitgevoerd door no expert, geen atleet: maar gewoon door ‘Lau’. Door niemand meer dan mezelf. Let the journey begin! Hier kun je de Yoga Guide downloaden. Het enige wat je hoeft te doen is de gegevens invullen en je ontvangt de guide direct in je mailbox!

Stap 3: Volg een les (of drie)

Ondanks dat je in je eigen woonkamer al heel ver kunt komen, is het wel zo fijn af en toe van een expert te horen hoe het moet. Bovendien is de kans groot dat je nog wat handige tips mee krijgt die je weer goed van pas kunnen komen tijdens je eigen yogasessie. Ik heb inmiddels meerdere Yoga sessies bijgewoond (in New York van de enige echte Emily DiDonato, maar ook in de VondelGym) en ik kan het iedereen aanraden. Een lesje zo nu en dan kan geen kwaad en is de investering waard. Vandaag de dag zijn er genoeg sportscholen die yoga per les aanbieden. Go for it!

Stap 4: Doe wat goed voelt 

Yoga is er om je amazeballs te laten voelen. Om je te relaxen. Om te rekken, te strekken. Om te doen wat goed voelt! Alle bovenstaande tips zijn ideaal om erachter te komen wat uiteindelijk voor jou het beste werkt. Yoga is niet iets wat je per sé via de regels moet volgen. Doe wat jij denkt dat goed voelt en laat het je positief beïnvloeden! Ik ben opnieuw aan Yoga begonnen omdat mijn fysiotherapeut mij vertelde dat ik meer moest rekken en strekken. Het leek me het perfecte excuus om nu dan écht aan yoga te beginnen en inmiddels zijn we alweer dik twee maanden verder. Ik ben flexibeler, zit lekkerder in mijn vel en voel me fitter. Zelfs op de dagen dat ik niet sport, probeer ik toch nog minimaal 20 minuten yoga te doen. Ik kan het iedereen aanraden!

Liefs,

Lau