Cheesecake is als je het mij vraagt één van de mooiere dingen in het leven. Daarbij is het helaas-pindakaas ook één van de minder ´gezonde´. Omdat ik een snoeperd eerste klas ben en cheesecake simpelweg niet uit mijn voeding wil verbannen ben ik de keuken ingedoken om het ideale verantwoorde receptje te vinden. En wat blijkt? Dat is goed gelukt! Vandaag deel ik met jullie mijn ´healthified´ cheesecake receptje. Pas op, want you will love it. Lekker voor bij de koffie, als ontbijtje of snack tussendoor. Enjoy!

Wat heb je nodig? (3 mini ´Cheese Cakes´)

Voor de bodem:
3 vezelrijke WASA crackers
4 dadels (30 gr.)
3 eetlepels koffie

Voor de vulling:
1 eetlepel extra fijne havermout
200 gram roomkaas light (ik heb philadelphia gebruikt)
2 eetlepels gezette koffie
1 ei
Kaneel
Zoetstof (hoe meer, hoe zoeter. Ik vind zoet lekker!) 

– Muffin vorm
– Smart cooking spray

DSC_0355

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Mix de crackers, dadels en koffie fijn en kneed met je handen het deeg nog eens goed door
3. Vet de muffinvorm in en maak 3 kleine bodempjes van het deeg. Druk deze met je vingers in de juiste vorm.
4. Vul de vormpjes met de vloeibare vulling tot de rand van de vorm
5. Plaats de vorm in de oven voor zo´n 20 a 25 minuten op 175 graden Celsius
6. Laat de cheese cakes afkoelen.
7. Plaats de vorm nog 2 uur in de koelkast
8. Genieten maar!

Vergeet Runninglau niet te taggen op Instagram of Facebook wanneer je één van de recepten maakt. Vind ik hartstikke leuk om te zien!

DSC_0353 DSC_0364

Voedingswaarden (totaal 3, per stuk)

Captura de pantalla 2016-02-26 a las 15.15.33

Liefs,

Lau