Ze konden niet meer wachten. Wilden erop uit, de boel verkennen. Nog één keer werden ze uitgelaten voor ze weer een nieuw avontuur tegemoet gingen. Woensdagavond gingen ze vlak voor het avondeten nog even een snelle 7 kilometer over het harde, Hollandse asfalt, en hoewel er een prachtige skyline naar hen terug staarde, zaten ze met hun gedachten al in Schotland. Donderdagochtend was het namelijk weer zover: een nieuwe reis, een nieuwe ervaring, nieuwe wegen om te beklimmen. Een nieuwe ondergrond om op los gelaten te worden. Hardlopen op Nederlandse bodem is leuk, maar dat wordt na een tijdje ook zo saai. Nóóit meer dan een flauwe heuvel of een kleine helling. Altijd maar de vlakte en de koeien, die overigens wel altijd weer even terug loeien wanneer ze voorbij komen. Ja, ze waren wel weer in voor een uitdaging.

20140627_190658

Het werd nog even spannend, toen hun chaotische bazin op de ochtend zelf nog moest besluiten wie er nou precies mee mocht op dit Schotse avontuur. Toch wisten ze best dat zij, de Nike Pegasus Zoom 31, tot één van Lau haar favorieten behoorden. Al was het maar om het feit dat ze de felle roze kleur het mooiste konden overbrengen. Naast 5 uitgaansoutfits, een dikke slobbertrui, een paar hakken en veel andere hardloopkledij werden ze onderaan de koffer gepropt, alsof het niets was. Daarentegen beseften ze maar al te goed dat ze één van de belangrijkste dingen uit de koffer waren. Klagen deden ze daarom dan ook niet. RunningLau zonder runningshoes is namelijk als een vis op het droge: gewoon zwaar klote.

Na een snelle vlucht van 1 uur en 40 minuten belandden ze enthousiast op het vliegveld van Edinburgh. De natuur straalden hen al tegemoet, al deden de hoge bergen en uitdagende paden wel wat kriebels opborrelen. Hoogteverschillen waren ze namelijk niet gewend. En dat was dan ook precies wat het zo spannend maakte.

Helaas heeft de eigenaresse 9 van de 10 keer óf honger, óf zin in een feestje. Ze moesten dus nog héél even wachten tot Lau klaar was met sushi eten en Schotse drankjes drinken. Daarna zouden ze haar eens goed te grazen nemen, precies op het moment dat de kater toeslaat. Dan had ze hen ook maar niet zolang moeten laten wachten.

Ren jij met ons mee via de Social Media? Volg ons via Twitter, BloglovinTumblrInstagram en Facebook of schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Liefs,

Lau’s hardloopschoenen, vanuit Schotland