Ha, maandag, daar ben je weer! Ik heb je (niet) gemist. Of nou, ik moet zeggen dat ik weer met een goed gevoel terugkijk op de vorige week en dat maakt het wél zo fijn om met jullie te delen. In het één na laatste artikel van de #2017metLau challenge blikken we nogmaals terug op de afgelopen, sportieve week. Ik tikte eindelijk weer de 59,9 kilo op de weegschaal aan en ging lekker met sporten. Ook kijken we voor het eerst naar de voeding. Lees je gezellig mee?

Zoals je in het artikel van zaterdag kon lezen, ben ik helaas tijdelijk niet in staat om mijn wekelijkse rondje hardlopen te doen. Balen, maar geen reden om bij de pakken te gaan neerzitten! 

Move that ass!

Laten we beginnen met de workouts van vorige week. Van buikspieren tot billen: alles kwam weer voorbij. Met kramp in mijn linkerbil schrijf ik dan ook dit artikel op zondagavond, terwijl ik net mijn laatste workout van de week erop heb zitten. Voelt goed! Langzaam maar zeker beginnen mijn buikspieren door te komen en voel ik me energiek. Dit is natuurlijk ook een mindset dingetje, want door lekker actief bezig te zijn zit je lekkerder in je vel, waardoor je je weer slanker voelt. Dubbel win! De afgelopen week zag er zo uit:

Maandag: Rust!
Dinsdag: 45 minuten mountainbiken, heuvel op, heuvel af. Man, die Spaanse heuvels wennen maar niet.
Woensdag: Tijd voor een thuisworkout. Ik begin met de buikspierworkout, doe vervolgens de been & billen training en eindig met 4x 16 armcurls (10 kg per arm), 4x 8 arm pull ups (8 kg per arm). Feel that burn!
Donderdag: Daar gaan we weer: 45 minuten mountainbiken, heuvel op, heuvel af. En weer lijkt het alsof er geen eind aan komt. Maar hey Lau, denk aan de mooie, gespierde quads en billen die je straks zult hebben!
Vrijdag: Weer kies ik voor een thuisworkout vandaag. Inmiddels heb ik ons kleine appartementje in Benalmádena in een ware gym omgetoverd. Ook vandaag ga ik voor de buikspierworkout, de been & billenworkout en sluit ik af met de armoefeningen. Het is uiterst belangrijk dat ik mijn core en benen goed blijf trainen, zodat ik straks weer pijnloos kan blijven hardlopen.
Zaterdag: 3 uur wandelen door Córdoba. Geen straf. Wat een prachtstad! Hier komt morgen een photodiary van online.
Zondag: Het was zo verleidelijk om lekker op de bank te blijven zitten! Maar wat voelt het goed als je jezelf dan tóch van die bank afrolt om een lekker half uurtje te zweten. Ik begon met 4x 10 push ups, iets wat ik eindelijk zonder de hulp van mijn knieën kan (yay!) en pushte mezelf tot het uiterste door nog één setje 1x 15 te doen. Met trillende armpjes begon ik aan de buikspierworkout en sloot ik af met de billen & beenworkout. Helaas kwam het er vandaag niet van om met de mountainbike te gaan, dus die staat voor vandaag, maandag, op de planning.

Maak je nog gezonde keuzes, Lau?

Dan: voeding. Hoe gaat het met het gezonde eten? Ik moet zeggen dat ik redelijk versteld sta van mezelf. Voor het eerst in tijden kan ik me weer goed beheersen en zonder al teveel moeite ´nee´ zeggen. Misschien komt dit omdat ik oprecht gemotiveerd ben en al dat sporten en gezond eten ervoor zorgt dat ik enorm lekker in mijn vel zit! Ook helpt het gewoon wat lekkers te nemen wanneer ik er trek in heb. Op die manier ben ik niet al te streng voor mezelf en blijft het leuk.

Zo heb ik met mezelf afgesproken dat ik deze maand licht en gezond ontbijt (door bijvoorbeeld havermout, magere kwark of fruit te eten) en even geen patat of heel veel brood bij de lunch meer eet. Dit helpt enorm. Onthoud dat brood en patat bij de lunch, een warme, grote maaltijd, in Spanje de gewoonste zaak van de wereld is. Ik houd het bij één bord en probeer bij alles steeds voor de meest light keuze te gaan. Zo eet ik weer vaak een broodje met tonijn of kalkoenfilet voor het avondeten of kies ik voor een natuurlijke soep met wat rijst. En mijn cheatmomentjes? Die heb ik elke dag, maar zijn klein! Een koekje met een soja capuchino of een taartje in een leuk, hip tentje in het weekend bijvoorbeeld. Dat soort momentjes houden het leuk en stillen mijn zoete trek. Heel fijn om te merken dat ik dan ook gewoon genoeg heb gehad. Het was na de feestdagen even een knop die ik moest omzetten, maar eenmaal bezig, is het heel goed te doen!

In het kort

Samengevat gaat het nog steeds heel lekker. Ik tikte voor het eerst weer de 59,9 op de weegschaal aan, iets waar ik zelf heel blij mee was na de kerstdagen. Op nieuwjaarsdag woog ik 63, meer dan ik óóit had gewogen! Het was de hoogste tijd om maatregelen te nemen en na 3 weken hard werken is het geweldig om te zien dat al dat harde werken beloond wordt.

Week 4, ik kan niet wachten om je te laten zien wat ik in mijn mars heb!

Hoe gaan de goede voornemens bij jullie? Awesome en unstoppable of had het beter gekund? Let me know!

Liefs,

Lau

Dit vind je misschien ook wel interessant: