Heb ik je al enthousiast gemaakt na de blogpost van gisteren? Ik hoop van wel! Ik zou het namelijk stiekem heel leuk vinden om samen met onze medailles aan de finish een trotse foto te maken. Omdat ik snap dat een hardloopwedstrijd in zo een ver land allemaal wat overweldigend kan zijn, heb ik zelf voor je uitgezocht hoe het kostenplaatje er ongeveer uit zou zien. Natuurlijk hangt het helemaal af van hoeveel nachten je wilt blijven, maar hopelijk krijg je na deze blogpost een beter beeld van de kosten.

Note: Er is natuurlijk altijd een mogelijkheid om de reis helemaal te laten organiseren door een reisorganisatie. Zelf ben ik van mening dat dat helemaal niet nodig is anno 2018. Het internet is jouw reisorganisatie! Maar vooruit, vandaag maak ik een uitzondering voor je en speel ík de reisleider. In dit artikel lees je wat het kost om naar Taiwan te reizen en samen met mij door Taipei te rennen.

Inschrijfkosten

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende kosten: de wedstrijdkosten. Zoals al vermeld in mijn vorige blogpost valt dit reuze mee. Het inschrijfgeld ligt tussen de 14 EUR en 31 EUR, afhankelijk van de afstand (ik ren de halve marathon). Het inschrijven voor de race kan hier. Klik op “SIGN UP NOW”, vervolgens onderin op “I have read the entirety of the entry terms, and agree to comply with all the rules and provisions listed”, gevolgd door “Begin Regstration”. Daarna klik je op “Personal Registration” en vul je alle gevraagde details in. Ben ik de enige die al bizar enthousiast raakt bij het zien van al die onbekende tekens?

EVA Air organiseert haar eerste halve marathon evenement in Taipei op 28 oktober 2018. 20.000 renners van over de hele wereld kunnen tijdens deze marathon genieten van de prachtige omgeving in Taipei. Er zijn drie soorten races: de halve marathon, 10 km en 3 km. Om 05:30 start de marathon op de Ketagalan Boulevard. Ren langs het National Theater, Taipei Fine Arts Museum en de Keelung River terwijl de zon opkomt. Degene die de halve marathon gaan rennen worden verdeeld in 12 groepen op basis van leeftijd en geslacht. De beste renners van de 12 groepen kunnen tot 840 EUR winnen. Wanneer renners de 21km op tijd hebben afgerond, krijgen ze een medaille, handdoek en tas om de overwinning te herinneren.

Vluchtkosten

De vluchtkosten verschillen natuurlijk ook van dag tot dag, maar stel dat je een week in Taiwan wilt verblijven, zoals ik doe, dan ziet dat er ongeveer zo uit. Ik vlieg op 23 oktober richting Taipei en kom terug op 30 oktober. Zo heb je 5 dagen om de stad te verkennen en ook nog 1,5 dag na de race om bij te komen voordat je weer het vliegtuig induikt. We kijken hier dus naar een vertrek op 23 oktober vanuit Amsterdam en terugkomst op 30 oktober met EVA Air, ook in Amsterdam. Dit komt op een totaal van 684,45 EUR per persoon, 339,21 EUR voor de heenreis, 345,24 EUR voor de terugreis, beiden in Economy Class. Een reuze meevaller, als je het mij vraagt!

Accommodatie

Een accommodatie (hotel) in Taipei in oktober voor twee personen heb je vanaf ongeveer 35 EUR per nacht (en dus vanaf 245 EUR per week). Je kunt via booking.com, hotels.nl of expedia.nl snel en overzichtelijk zien wat de prijzen en recensies zijn.

Reisorganisaties

Op de officiële website van de marathon vind je drie reisorganisaties. Als je kijkt naar de eerste reisorganisatie bijvoorbeeld (Taiwan EverFun Travel), dan zie je dat je stapsgewijs een formulier moet doorlopen. Verder zie je hier tours, hotels, airport shuttles wat ze aanbieden. Vind je het fijner om alles uit handen te geven, dan is dit dus ook nog altijd een optie.

Totale kosten

Voor een week Taipei via EVA air inclusief startbewijs en accommodatie kom je minimaal op een totaal van 916 EUR uit, plus wat je uitgeeft aan eten en souvenirs natuurlijk. Al hoef je in Tapei niet op hoge prijzen te rekenen ;-). Houd wel rekening met het feit dat de hotel- en vliegprijzen soms wat kunnen stijgen of dalen. Ik vind dit heel erg meevallen en had eerlijk gezegd op veel hogere kosten gerekend.

Dus! Wat zeg jij, ben je in voor een spontaan avontuur? ;-) Je kunt altijd een reactie achterlaten of een mailtje sturen naar info@laurabrijde.com voor meer vragen.

Liefs,

Lau