Friday favourites. Kort, maar leuk, en dat is precies wat we willen op de langverwachte vrijdag. Een mooie manier voor de chaotische Lau om elke week minstens één momentje stil te staan bij de mooie dingetjes in het leven. Daarom deel ik elke vrijdag mijn favoriete momentjes van de week met jou! Omdat dit weekend in het teken staat van de enige echte North Face® Lavaredo Ultra Trail in Cortina d´Empazzo, deze week een Friday Faves special!

P.S. Het heeft mij 3 uur gekost om de 5 foto´s in deze post te uploaden vanuit verweggiestan a.k.a. Cortina d´Empazzo. Zo´n tripje naar de natuur is voor een full-time blogger nog best een uitdaging ;-)

Captura de pantalla 2016-06-23 a las 22.37.10

 1. Favourite athlete: Fernanda Maciel

  Tegenwoordig is #WomancrushWednesday een normale term geworden voor de fanatieke Instagrammers onder ons. Mocht je totaal niet bekend zijn in het Instagram-wereldje dan trek je wellicht nu een raar gezicht, maar het komt er simpelweg op neer dat je elke woensdag de vrouw waar jij tegen opkijkt in het zonnetje zet. Vandaag mag dan wel geen woensdag zijn, maar tóch maak ik er een #WomencrushFriday van. Op deze trip heb ik namelijk de enige echte Fernana Maciel mogen ontmoeten en WAUW wat is zij indrukwekkend. Deze powerchick traint 7 dagen per week, is de eerste vrouw ter wereld die de ´Aconcagua´ op- en afgeraced is én doet zowel aan ultra-trails als aan krachttraining. Met o.a. Red Bull en the North Face® als hoofdsponsors is ze niet meer te stoppen en reist ze heel de wereld over. Ze is daarnaast ook nog eens een prachtige verschijning: sterk, elegant en heel erg sympathiek. Ja, deze stoere chick is zonder twijfel mijn Friday Fave nummer één. En ik heb haar mogen interviewen! Op haar website kun je alvast meer over haar vinden. Geen zin om te sporten vandaag? Geloof me, na het afstruinen van haar pagina heb je motivatie voor 10.
   Captura de pantalla 2016-06-23 a las 22.26.46

 2. Favourite place: Cortina d´Empazzo

  De foto´s die ik de afgelopen 2 dagen op Snapchat, Instagram & Facebook plaatsten zeiden al genoeg: het is hier magisch. Italië is een land waar ik niet heel vaak kom, maar toch weet het me elke keer weer te fascineren. Hoewel het ieniemienie dorpje niet een plek is waar ik mezelf ooit zie wonen, is het wel de ideale spot om even helemaal een weekje tot rust te komen en jezelf te vinden. Een piepklein maar sfeervol dorp en een oneindig prachtige natuur. Op WiFi en hippe hotspots moet je hier niet rekenen, júist wat het zo´n mooi plaatsje maakt. Even helemaal terug in de tijd & back to basic!

  Captura de pantalla 2016-06-23 a las 22.26.40

 3. Favourite dinner: Pizza tonno cipolla

  In Italië zijn en geen pizza bestellen is bijna net zo erg als een Frozen yoghurt zonder topping bestellen. En dus deed ik wat er van mij verwacht werd: ik ging de eerste en beste avond linea recta naar een pizzeria. Na een ´Buonasera´ en een Italiaans brabbelverhaal waar ik niet veel van meekreeg besloot ik voor de pizza met tonijn en ui te gaan. Dat bleek de juiste keuze. Die pizza? Die ging er natuurlijk helemaal in. Het was immers mijn taak om de pizza-traditie niet te verbreken. Girls gotta do what they gotta do!

  Mountain-Athletics-training_Fernanda-Maciel

 4. Favourite brand: the North Face®

  Zoals ik gisteren al uitlegde ben ik hier dankzij the North Face®. Na een eerste persreis naar London voel ik mij enorm vereerd dat ik ook hier weer bij aanwezig mag zijn. Pas sins mijn reis naar London ben ik er bewust van geworden dat the North Face helemaal niet zo´n saai merk is als ik in eerste instantie dacht (deze gedachte kwam voort uit het feit dat ze vrij weinig aan PR en adverteren doen), maar juist één van de tofste merken is! De meest impressive atleten maken deel uit van het team en het merk organiseert geweldige races en evenementen heel het jaar door, wereldwijd. Er zit zó veel passie in dit merk dat je zodra je er mee in aanraking komt, er niet meer vanaf wilt. Ik heb sindsdien een hele andere kijk op the North Face® en ben zo blij dat ik dit merk heb leren kennen. Wie weet is een heftige trail mijn volgende uitdaging, na de marathon! ;-)
   Captura de pantalla 2016-06-23 a las 22.26.31

 5. Favourite travelbuddy: Peter

  Peter van Runner´s World is één van de fijnste mensen die je aan je zijde kunt hebben op (pers)reis. Als jaren-lange redacteur van de Runner´s World heeft hij al heel wat van de wereld mogen zien en weet hij niet alleen enorm veel van culturen en geschiedenis, ook op het gebied van hardlopen is het een expert. Peter rent van zijn 57 jaar op deze aardbol namelijk al 50 jaar hard én heeft daarnaast enorm veel belangrijke atleten mogen interviewen door de jaren heen. Hierdoor heeft hij áltijd wel iets te vertellen en wordt een wandeling of uitje nooit saai, maar juist enorm interessant. Daarnaast kwam Peter gisterenavond tussen één van de eerste 100 mannen na 2,5 uur binnen over de finish. You rock, Peter!

Wat was jouw ultieme favoriet deze week?

Liefs,

Lau