Friday favourites. Kort, maar leuk, en dat is precies wat we willen op de langverwachte vrijdag. Een mooie manier voor de chaotische Lau om elke week minstens één momentje stil te staan bij de mooie dingetjes in het leven. Daarom deel ik elke vrijdag mijn favoriete momentjes van de week met jou!

IMG_4797

 1. Favourite protein bar: Smart Wafers

  Ok, toen ik hier een hap van nam, nam ik een vliegensvlugge duik terug in de tijd. Mijn vader, die ik de andere helft van de bar aanbod, deed hetzelfde. Even was ik weer het kleine meisje van 8 met chocoladewafel koekje tijdens de schoolpauze. Mijn vader leek hetzelfde te beleven (in de jongensversie, ahum), want het enige wat er uit zijn mond kwam was: ´Een Pennywafel!´. Wacht. Wat? Wat dat was, moest ik echter even opzoeken:

  Penny wafel
  zelfst.naamw.

  Uitspraak: [‘wafəl]
  Verbuigingen: -s, -en (meerv.)


  1)
  Een knapperig wafeltje gevuld met een heerlijke chocoladecrème.
  2) Een ander woord voor Body en Fitshop´s nieuwste uitvinding: protein wafers. Maar dan zonder de gunstige macro´s en eiwitten.

  Penny wafel blijkt dus een term uit de vorige eeuw, of in ieder geval, een term die hedendaags niet meer zoveel gebruikt wordt. Toch heeft meneer gelijk. Het koekje is verdómd lekker en doet me verdacht veel denken aan mijn schoolpauze-koekje van vroeger, maar dan met gunstige macro´s. Één wafel (ong. even groot als een Smart Bar) bevat 198 kcal en 8 gram eiwitten per reep. Een doosje met 16 repen kost € 9,90, dat is nog goedkoper dan de Smart Bar! Hier te koop.

  Captura de pantalla 2016-04-20 a las 21.07.24

 2. Favourite product: Bonenmix van Hak

  Je hebt de lunch wellicht al op Instagram voorbij zien komen: met een flinke toren bonen op mijn bord sta ik met een grijns van oor tot oor te poseren met een bordje voedsel, helemaal ready om aan te vallen. Niet zo gek overigens, die bonen waren namelijk écht een reden om blij te zijn. Ik kreeg meerdere vragen van volgers waar ik deze mix vandaan had of dat ik misschien zélf de bonen bij elkaar had gegooid. De wat trouwere volgers die mij kennen, weten dat ik dat niet zo snel zou doen. Hoe sportief ik namelijk ook ben, wanneer het op koken aankomt ben ik liever lui dan moe en zou ik nóóit een paar uur in de keuken gaan staan om verschillende soorten bonen te koken en vervolgens te mixen. Toen ik echter mijn dagelijkse rondje in de supermarkt maakte (want ja: ik doe dagelijks boodschappen) kwam ik een nieuw product tegen in het schap dat meteen mijn aandacht wist te vangen: de Hak bonenmix. In de supermarkt waar ik kom zijn er twee soorten, maar na wat geGoogle kwam ik er al gauw achter dat er drie soorten op de markt zijn gebracht, bestaand uit 1. Kikkererwten, Maïs, Kidney & Bruine bonen of 2. Bonenmix Kapucijners, Bruine & Witte Bonen en 3. Bonenmix Kidney, bruine & witte bonen. Super easy en lekker! Wat pikante kipreepjes erbij (ook van de supermarkt, Deen in mijn geval) en voila: een eiwitrijke, vullende maaltijd!

  Captura de pantalla 2016-04-20 a las 21.13.50

 3. Favourite change: van Runninglau naar Laura Brijde!

  Zoals je misschien al in de video van woensdag voorbij had zien komen, zal vanaf heden mijn YouTube kanaal ´Laura Brijde´ gaan heten. Dit omdat ik persoonlijk denk dat dit beter aansluit bij mijn kanaal, waar ik tegenwoordig véél meer deel dan alleen het aspect ´running´ of ´health´. Net zoals hier op mijn blog is ´Lifestyle´ een groot deel van mijn blog, zo niet het grootste deel, en omdat YouTube een nog redelijk ´jong´ kanaal is heb ik besloten over te stappen op Laura Brijde. Dat niet alleen, ik ga tevens er naar streven elke zondag om 09:00 een vlog te plaatsen! Nou klinkt dit misschien een beetje tegenstrijdig na mijn kleine ´break´ te hebben aangekondigd, maar vloggen is voor mij realistischer en makkelijker te combineren omdat ik simpelweg ervoor moet zorgen mijn camera bij de hand te hebben. In totaal kost het een paar uurtjes editwerk, maar krijgen jullie een extra video per week ervoor terug. Bovendien vind ik het kijken van andermans vlogs zélf altijd enorm entertaining (lees: dé ideale study break) en hoop jullie zo een kleine glimlach op het gezicht te kunnen brengen. :-)

  Captura de pantalla 2016-04-20 a las 21.21.26

 4. Favourite ´fit´ YouTuber: Nikki Blackketter

  Deze powerchick volg ik al maandenlang op Instagram, en hoewel ik me bewust was van het feit dat deze dame ook aan YouTube deed, heb ik simpelweg nooit doorgeklikt naar haar kanaal. Tot een maand terug. Inmiddels kijk ik trouw alle filmpjes van Nikki, niet alleen enorm inspirerend, maar ook motiverend! Zo komt ze net uit een break-up met Christian, tevens ultra-fitte bekende YouTuber, en weet ze zich ondanks alles super sterk te houden. Ze is een bezoekje waard! Hier vind je haar kanaal.

  60.000

 5. Favourite happening: 60.000 volgers!

  Om deze Friday Faves af te sluiten wil ik tóch nog even terugkomen op wel iets wat er gisteren (en vandaag!) voor gezorgd heeft dat ik non-stop met een enorme glimlach rondloop. We hebben de 60.000 Instagram volgers aangetikt! De vorige mijlpaal is voor mijn gevoel nét behaald, en de volgende is alweer binnen. Ik vind het oprecht zo TOF om te zien hoe jullie allemaal zo gemotiveerd en met enthousiasme mijn journey mee willen maken, ondanks het feit dat ik deze maanden met mijn hoofd bij de studie zit. Echt, als we nu al zoveel tofs kunnen neerzetten, kan de toekomst alleen maar meer beloven! Cheers to YOU!

Wat was jouw ultieme favoriet afgelopen week?

Liefs,

Lau