Friday favourites. Kort, maar leuk, en dat is precies wat we willen op de langverwachte vrijdag. Een mooie manier voor de chaotische Lau om elke week minstens één momentje stil te staan bij de mooie dingetjes in het leven. Daarom deel ik elke vrijdag mijn favoriete momentjes van de week met jou!

Maybelline Make It Happen (web) (6) (1)

 1. Favourite person on earth: YOU!

  Ik weet dat het cliché is, maar ik moet het gewoon echt even kwijt: DANK JE WEL. Voor je lieve berichtjes, je comments, je bemoedigende woorden. Toen ik aankondigde tijdelijk iets minder te gaan bloggen op Runninglau.com was ik stiekem een beetje bang voor de reacties, maar dat dat helemaal niet nodig was, was overduidelijk. Ik heb me de volgende dagen meteen véél beter kunnen concentreren op de studie. Dit kwam niet alleen omdat ik minder artikelen schreef, maar ook omdat ik oprécht helemaal opgelucht was. Nogmaals, ik blijf nog minimaal 3 keer per week bloggen en ook op social media ben ik actief, maar ik vind het echt super tof hoe jij reageerde. You rock!

  hoiioioi

 2. Favourite workout: 20K

  ´OOPS I DID IT AGAIN´, neuriede ik terwijl ik na 20 zware kilometers eindelijk thuis aankwam. MAN, wat zijn hardlopers toch ook rare wezens. Ik geef je eerlijk toe dat het niet makkelijk ging, maar dit soort runs lijken dan júist de reden waarom het hardlopen mij elke run weer zo verschrikkelijk gelukkig maakt. Hoe zwaarder de road to, hoe heerlijker de euforie na afloop. Met trots weer een nieuwe 20 kilometer op de kop getikt (na mijn vorige overwinning in Spanje) en dat maakt dat de teller deze maand alweer op 57 van de 100 kilometer staat. Hooray! Enneh, zoals je ziet.. Is 20 kilometer nog best een flinke uitdaging in zo´n klein stadje als Purmerend.. Van links, naar rechts, naar links, zoekend naar meer kilometers. Maar wanneer je ze dan eenmaal binnen hebt.. Runner´s high ten top!

  hoi

 3. Favourite hotel: the Element hotel

  Terwijl ik dit schrijf zit ik met mijn pijnlijke (want: 20 kilometer) kont op zo´n beetje het fijnste bed ooit met naast mij niemand minder dan: mijn moeder! Enkele weken terug werd ik uitgenodigd voor een hotelovernachting door the Element hotel, een nieuw healthfreak-friendly hotel gevestigd bij het Gelderlandplein, in Buitenveldert. The Element Amsterdam is het tweede Element Hotel van Europa en bestaat uit 160 eco-vriendelijke studio’s en suites uitgerust met een complete keuken (!!). Omdat niemand het meer verdient dan mijn moeder, besloot ik haar mee te nemen om even lekker een avondje in de watten gelegd te worden, ínclusief heerlijk diner. Meer beelden zul je terugzien in de eerstkomende vlog.

  joii

 4. Favourite treat: Gin tonic

  De dagen worden langer en de zon gaat steeds ietsje feller schijnen. Het is lente! Dat betekent niet alleen dat we weer volop kunnen genieten van prachtige zonnige runs, maar ook massaal het terras op duiken en genieten van een drankje en/of hapje. En dat moet ook zeker kunnen! Afgelopen vrijdag dook ik voor het eerst het terras op met een paar vrienden als snelle studiebreak. Mijn favoriete terras-drankje? Gin-tonic! Niet alleen heerlijk verfrissend, maar ook nog eens macro-friendly. Een glas bevat 122 kilocalorieën, wat in vergelijking met ´normale´ cocktails niet veel voorstelt. Mocht je helemaal op de light tour willen gaan, dan kun je het best vragen om een light-tonic. Dat scheelt weer bijna 100 calorieën! De échte uitdaging zit hem echter in het weerstaan van alle lekkere borrelhapjes die je gezelschap besteld ;-)..

  IMG_4470

 5. Favourite dinner: Gevulde aubergine

  Mijn moeder kwam afgelopen week met een verrassend recept aanzetten. Hoewel onder de indruk van haar kookkunsten, bleek dat dit receptje kwam van niemand minder dan Jamie Oliver. We hebben zó gesmuld, dat het egoïstisch zou zijn hem voor mezelf te houden. Je vindt het receptje hier. 

Wat is jouw ultieme favoriet deze week?

Liefs,

Lau