Friday favourites. Kort, maar leuk, en dat is precies wat we willen op de langverwachte vrijdag. Een mooie manier voor de chaotische Lau om elke week minstens één momentje stil te staan bij de mooie dingetjes in het leven. Daarom deel ik elke vrijdag mijn favoriete momentjes van de week met jou!

IMG_4019

  1. Favourite news: DoorMeal bezorgd door heel Nederland!

   Al sinds het begin van DoorMeal ben ik een trouwe fan, al ben ik misschien nog wel meer fan van de oprichtster van dit geweldige concept, Hannah. Ik heb zoveel bewondering voor deze powervrouw en mijn hart maakte dan ook een klein sprongetje toen ik het grote nieuws voorbij zag komen: DoorMeal wordt vanaf nu bezorgd heel Nederland! Omdat ik de groei van DoorMeal tijden van dichtbij heb mogen meemaken (tijdens mijn baan bij Changing Life), weet ik hoeveel werk, passie en tijd erin gaat zitten. Ik kan me niet half voorstellen hoeveel discipline en doorzettingsvermogen deze stap heeft moeten kosten. Daarom bij deze een klein berichtje vol liefde op deze vroege vrijdag: geweldig gedaan, Hannah. Je verdient het!

   Hoewel Doormeal wat aan de prijzige kant kan zijn voor een studentenbudget, heb ik mezelf beloofd zo nu en dan een Doormealtje na de training te nemen. Vooral als ik al in de Hub ben, is dit ideaal. Wanneer je er hard voor gewerkt hebt smaakt het éxtra lekker! ´Wat is dan je favoriete Doormeal?´hoor ik je denken. Let me explain. Mijn favoriet was tijden lang de ´Tonno picante pizza´, en hoewel deze nog steeds hoog bovenaan het lijstje staat, gaat mijn keus vandaag de dag eerder uit naar een klassieker genaamd ´Too much crisp to temph´. Het gekke is dat ik deze in eerste instantie niet zo lekker vond door de tempeh, maar nu ik het een paar keer heb gegeten ben ik fan. Knapperig, lekker en vullend! Samen met zoete aardappelfrietjes to die for & een wortelsalade met home-made mayo. Ik mix de mayonaise altijd met de wortelsalade i.p.v. de frietjes erin te dippen. Geloof me, hemelse combinatie. Bovendien zitten er relatief weinig calorieën in, waardoor ik altijd met veel plezier een maatje L wegstouw. ;-)

   DSC_0004

  2. Favourite running shoes: Nike free flyknit

   Gistermorgen was te gast bij de lancering van de nieuwste Nike Free´s training & de Nike Free´s running. Beiden hebben veel weg van voorgaande Free´s, met één beduidend verschil: de demping. Ikzelf ben zoals je weet groot fan van de Free´s (ik heb ze inmiddels al in 3 kleuren!) en vind ze heerlijk om mee te gymmen, te rennen in de sportschool en lange wandelafstanden mee te maken. Vooral de Free 4.0 vind ik fijn.

   Hoewel een korte afstand hardlopen ook prima te doen is, zijn het echter niet de eerste en beste hardloopschoenen waar ik naar grijp. Daar is echter nu verandering in gekomen: de nieuwste Nike free´s hebben een zachtere zool met nét wat meer demping. Ik merkte direct tijdens het rennen dat ik er fijner mee rende dan mijn vorige free´s. De zool bestaat uit zacht IU schuim voor dus die extra comfort onder de voet. Voor mij een heel groot pluspunt! Nog een aanpassing is dat de schoen nog beter aansluit op de voet dan voorheen. Waar ik bij de Nike free´s 4.0 nogal Donald Duck-voetjes had, is dat bij deze helemaal niet het geval. Ook de trainingsschoen sluit aan als het glazen muiltje. Enneh, daarbij komt.. Aren´t they looking FAB?!

   IMG_4054

  3. Favourite Dinner: krieltjes uit de oven

   Voordat ik mijn #cleanmetlau challenge begon heb ik heel wat uurtjes op het internet besteed opzoek naar lekkere, simpele receptjes. Vooral bij de vegans kwamen simpele ´aardappeltjes uit de oven´ ontiegelijk veel voorbij. Dit was dan ook één van de dingen die ik veel gegeten heb tijdens mijn #cleanmetlau challenge. En ik kan er niet om liegen: het is ook héérlijk! Vooral krieltjes uit de oven krijgen een heerlijke knapperige bite van buiten, terwijl ze nog zacht zijn van binnen. Wat olijfolie, peper, zout, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder erbij, 30 minuten op 200 graden Celsius in de oven.. En genieten maar!

   Snapchat

  4. Favourite social media channel: Snapchat

   Ik ben de laatste maanden actiever dan ooit te voren op Snapchat! Omdat ik het volgens mij nooit specifiek eerder vermeld heb op mijn website, bij deze: you can find me on Snapchat (Runninglau)! Op Snapchat zul je niet-altijd-zo-fotogenieke, easy en grappige shots uit mijn dagelijks leven vinden. Van niet-boeiende filterfoto´s tot foto´s van wat ik eet, mijn trainingen en zo´n beetje alles wat op mijn pad komt! Ben jij op Snapchat te vinden?

5. Favourite trailer: Transcend (2014)

Bovenstaande trailer is de trailer van een film die al enorm lang op mijn lijstje staat: Transcend. Een hele tijd terug had ik de trailer voorbij zien komen, maar vervolgens heb ik hier nooit verder aan gedacht. Stom! Het lijkt me op het eerste gezicht niet alleen een hele inspirerende video, maar ook een video waar je wat van opsteekt. Een film die je straks met volle motivatie weer de deur uit laat gaan. Ik ga hem zo snel mogelijk kijken, maar wilde de trailer desondanks al met jullie delen. Heb jij hem al gezien? Zo ja: aanrader?

Liefs,

Lau