Friday favourites. Kort, maar leuk, en dat is precies wat we willen op de langverwachte vrijdag. Een mooie manier voor de chaotische Lau om elke week minstens één momentje stil te staan bij de mooie dingetjes in het leven. Daarom deel ik elke vrijdag mijn favoriete momentjes van de week met jou

Captura de pantalla 2016-03-17 a las 22.00.15

1. Favourite workout: boksen

Boksen, één van die sporten waar ik me nooit eerder aan gewaagd heb. Het zag er altijd al tof uit, daar absoluut geen twijfel aan, maar iets voor mij? Nah. Handig, snel en een ´vechtersbaasje´ moet je er voor zijn, dacht ik altijd braaf. Of toch niet? Toen ik gisteren uitgenodigd werd om een training clinic van de enige echte drievoudig K1 kampioen Remy Bonjasky te volgen, kon ik er niet meer omheen. Ietwat awkward belandde ik vooraan tussen de stoere mannen en heavy kerels, en overwoog ik stiekem naar achteren te deinzen, wanneer Remy zijn mond opendeed en aankondigde te beginnen. No way back now. Een warming up, squats, push ups, boksbewegingen en heuse bokspartijen later loop ik zwalkend en bibberend de Vondelgym uit. Man. Wat is dat boksen GAAF! Dit moet en zal ik vaker gaan doen. Iemand van jullie ervaring met boksen? Ik kan het iedereen aanraden als je van een uitdaging houdt!

Captura de pantalla 2016-03-17 a las 22.00.50

2. Favourite ´clean´ product: Skyrr

De afgelopen week ben ik erachter gekomen dat ´puur´ eten vinden lastiger is dan je denkt, al helemaal wanneer je bewust elk etiket omdraait voordat je het koopt. De eerste dagen heb ik zonder yoghurt of zuivel geleefd, omdat ik er zo snel nog geen één tegen was gekomen zonder E-nummers of rare toevoegingen. Eerder had ik al van het merk Skyrr gehoord, maar omdat dit zo in de picture werd gezet en overal en nergens te verkrijgen is, ging ik er eigenlijk al standaard vanuit dat het niet ´clean´ zou zijn. Fout gedacht! Skyrr (naturel) is 100% natuurlijk en heeft zero toevoegingen. Je begrijpt dat ik een klein dansje deed in de supermarkt, toen ik hier achterkwam. Mijn favo combi van het moment is met pruim, ´superfoods´ en pecannoten. Jummie!

Captura de pantalla 2016-03-17 a las 22.00.41

3. Favourite sneaker: Adidas Superstar

Ik ben de laatste tijd ultra-fan van witte gympies. In mijn Friday Faves #14 liet ik mijn nieuwste aankoop zien, witte gympies van de Stradivarius. Ik was (en ben!) helemaal gek van ze, maar ik merk dat de kwaliteit niet top is. Wat wil je, voor 30 euro? Mijn ogen zijn daarom nu gericht op de prachtige Adidas Superstar sneakers. Ik had ze bijna gekocht, maar eenmaal in de winkel kwam ik erachter dat ze niet 65 maar 95 euro zijn. Zó oneerlijk dat die van 65 tot maat 38,5 gaan, nóg oneerlijker dat ik van die grote poten heb. Maar goed, ik denk er dus nog even over na. Wat vind jij? Yay or nay?

Captura de pantalla 2016-03-17 a las 22.00.28

4. Favourite make up: no make up!

Ruim 1,5 jaar maakte ik intensief gebruik van wimper-extensions. Nou was daar ook niet om heen te komen: als je me ook maar een beetje van dichtbij bekeek zag je twee grote spinnen op elk oog geplakt zitten. In mijn tijd in Spanje was het zelfs nóg erger, toen de Spaanse visagiste mij niet helemaal goed begrepen had en de al spinnen-achtige wimpers veranderde in ware drag-queen wimpers. Schaam! Toch wist ik ze de laatste tijd op een redelijke lengte heel erg te waarderen. Al helemaal wanneer je veel sport en je make-up altijd on point lijkt te zijn. Geef toe: hoe makkelijk en vooral fíjn is het als je opstaat met een paar perfecte, lange, zwarte wimpers? Juist, ideaal. Dacht ik.

Toen ik namelijk afgelopen week mijn wimpers eens écht grondig van dichtbij bekeek, kwam ik erachter dat er niet veel te zien was, onder die laag wimper-extensies. In paniek heb ik ze meteen laten verwijderen, en het resultaat was nóg schokkender: bijna geen wimpers meer over en wat er wel zit zijn stompjes. Wanneer ik nu géén eyeliner of mascara draag lijk ik wel ernstig ziek. Als vrouw zijnde zul je begrijpen dat het hebben van (bijna) géén wimpers een ware nachtmerrie is. Maar goed, nu een paar dagen verder en alweer iets meer gewend aan mijn ´baby face´ ben ik blij dat ik van die krengen af ben. Voor een keertje in de vakantie bijvoorbeeld is het ideaal, maar voor een langere tijd (zoals ik gedaan heb) zou ik het niet zo snel meer aanraden.

Captura de pantalla 2016-03-17 a las 22.00.34

5. Favourite race: de Zandvoort Circuit Run

Ja hoor: mijn startnummer is binnen! De Zandvoort Circuit run is ongetwijfeld één van mijn favoriete runs ever. Door het speciale parcours (lees: het circuit, duinen, strand én het centrum) is het elk jaar weer genieten. Zelfs onder zulke barre weersomstandigheden als die van vorig jaar. Zie ik je zondag?

Wat was jouw ultieme Friday Favourite?

Liefs,

Lau