Is de FitBit Charge 2 je geld waard? Ik heb de Fit Bit Charge 2 inmiddels genoeg getest om een eerlijk, open review te schrijven. Ik ben fan!

Is de FitBit Charge 2 je geld waard? Ik heb de Fit Bit Charge 2 inmiddels goed genoeg getest om een review te schrijven. Ik ben fan!

Wat is de FitBit Charge 2?

De FitBit Charge 2 is een activity tracker waarmee jouw dagelijkse activiteiten en trainingen kunt meten en analyseren. De activity tracker beschikt over een 24/7 hartslagmeting waardoor het aantal verbrande calorieën nauwkeurig wordt weergegeven.

Dat niet alleen: stappen, andere soorten beweging, slaap en ingenomen calorieën en water kun je met dit horloge (en bijbehorende applicatie) meten.

Fitbit HR vs. Fitbit Charge 2

FitBit HR vs. FitBit Charge 2

Zoals de trouwe volgers (thanks for being here!!) zullen weten heb ik zo een jaar lang trouw gebruik gemaakt van de FitBit HR. Degene die óók over dit horloge beschikken zullen dan ook geïnteresseerd zijn in de verschillen tussen het vorige model en de FitBit Charge 2. Zijn de verschillen groot? Is het je geld waard?

Design

Laten we beginnen bij het begin. Het scherm van de FitBit Charge 2 is 5 (!) keer zo groot als die van de FitBit HR. Verder is de verwisselbare band zeker een pluspunt. Zo zijn er behuizingen die top zijn voor het sporten, waar als andere behuizingen weer een stuk beter staan bij je daily outfit.

Technische snufjes

Verder is de multi-sport functie een enorm pluspunt. De vorige FitBit was vooral gefocust op hardlopen en lopen, maar de vernieuwde Charge is top voor (bijna) alle sporten. Ik zeg bijna, omdat de FitBit Charge 2 helaas niet waterdicht is, wat een nadeel is ten opzichte van de Charge HR. Wél is het horloge waterbestendig, wat betekent dat je er gerust mee door de regen kunt hardlopen en ook flink kunt zweten zonder het horloge kapot te maken.

Je kunt ook zelf aangeven dat je met een trainingssessie van een bepaalde sport begint. In dat geval wordt de hartslagmeting exacter. Verder komt het horloge met een connected gps-functie (die zit er dus niet bij inbegrepen) en Cardio Fitness Level, waarmee je een persoonlijke cardio score krijgt.

Ademhalingsoefeningen

Even toe aan een rustmomentje? Dan is de nieuwe ademfunctie ideaal. Door middel van ademhalingsoefeningen kom je in twee minuten helemaal tot rust. Last but not least zijn de smartphone en iOS functies enorm verbeterd waardoor je makkelijk notificaties ontvangt op je activity tracker zodra je hem verbindt via Bluetooth.

Ah, en mocht je dus al in het bezit zijn van een FitBit: Weest gerust, al je data wordt behouden door FitBit. Je kunt dus gewoon al je oude metingen, gewichten, etc. terugzien in de app. Wel zo fijn!

Fitbit applicatie

De FitBit Applicatie

Wanneer je al eerder gebruik maakte van Fitbit is de installatie heel easy. Sinds een tijdje heeft FitBit ook een functie (ook voor de andere activity trackers) die aangeeft of je elk uur wel minimaal 250 stappen hebt gezet, wat je vervolgens weer terug kunt zien in de applicatie. De slaapfunctie is ook heel precies. In Los Angeles heb ik elke keer voor het slapen gaan en direct na het wakker worden de tijden genoteerd.

Wat bleek? Ze kwamen precies overeen met de tijden die mijn FitBit aangaf. Top! Of ik ook echt zo vaak beweeg en wakker ben ´s nacht durf ik niet te zeggen, want hier kan ik mij niet al te veel van herinneren ;-).

De FitBit Charge 2 geeft ook een indicatie van je conditie door een schatting te maken van je VO2 Max: de maximale hoeveelheid zuurstof die je lichaam tijdens intensieve belasting kan opnemen. Dit wordt vervolgens weergeven in de applicatie. Interessant om te zien, al vraag ik me af hoe nauwkeurig dit is. Een ander leuk detail is zijn de gedeelde challenges die je aan kunt gaan met vrienden. Op die manier is het makkelijk gemotiveerd te blijven en je vrienden uit te dagen. Ook is het stiekem best leuk om de details van een ander te zien!

Verder heeft de applicatie een nieuwe functie die ´adventures´ heet, waarmee je virtuele natuurwandelingen maakt waarbij je door stappen te zetten verder komt op een bepaald pad en telkens een mooi uitzicht. In de applicatie kun je je waterinname en het aantal calorieën dat je op een dag neemt ook bijhouden, al maak ik hier zelf geen gebruik van.

Is de FitBit Charge 2 je geld waard? Ik heb de Fit Bit Charge 2 inmiddels goed genoeg getest om een review te schrijven. Ik ben fan!

Features

Na al dit geklets kan je vast door de bomen het bos niet meer zien. Laten we het nog even samenvatten. De FitBit Charge 2 bevat:

  • Batterij houdt het tot 5 dagen vol
  • 24/7 hartslagmeting
  • Slaapmeter
  • Guided Breathing, ademen volgens een persoonlijk schema
  • Run mode
  • Bestand tegen spatwater
  • Verwisselbare band
  • Multi-sport tracking
  • Telefoon notificaties

Is de FitBit Charge 2 je geld waard? Ik heb de Fit Bit Charge 2 inmiddels goed genoeg getest om een review te schrijven. Ik ben fan!

De prijs

Voordat ik definitief besloot welke kleur ik wilde kopen, ben ik verschillende winkels afgegaan. De prijs voor de FitBit Charge 2 was in elke winkel €119,95. Toen ik bij de Media Markt in Málaga aankwam en de Lavender/Rose Gold zag was ik verkocht. Dit zou hem worden! Toen ik echter bij de kassa aankwam werd ik even flink teleurgesteld: In plaats van €119,95 kostte dit horloge namelijk €195,-. Een flink verschil, als je het mij vraagt.

Toen ik vroeg waarom, bleek dat ik het nieuwste model (januari dit jaar uitgekomen) in mijn handen had. Het verschil tussen de twee modellen is minimaal. Alles werkt hetzelfde, slechts het design is iets vernieuwd. De zijkant heeft een Rose Gold plaatje en de bandjes hebben nieuwe kleuren. Ik stond voor de keuze de zwarte vorige versie aan te schaffen en een nieuw bandje te kopen, of voor de nieuwe te gaan. De prijzen voor zo´n bandje liggen tussen de €45,- en €70,-. Op basis daarvan besloot ik toch voor de nieuwe te gaan, waar ik direct verliefd op was. Met de vorige FitBit heb ik immers ook een hele tijd gedaan.

Mocht het design je niet zoveel uitmaken, dan zou ik je aanraden voor het goedkopere model te gaan. Ze zijn in gebruik immers hetzelfde. Ik heb even online rondgekeken, en de prijs voor de FitBit Charge 2 bij Bol.com is iets goedkoper dan in Spanje, namelijk €189,95.

In het kort ben ik heel tevreden over de FitBit Charge 2 en zou ik dit model dan ook zeker aanraden!

Maak jij zelf gebruik van een activity tracker? Of wil je er één aanschaffen?

Liefs,

Lau