Zo. Zit ik dan, om 23:45, met wallen van hier tot Tokio achter mijn MacBook´je. Ik wil slapen, maar tegelijkertijd wil ik ook zó graag even mijn verhaal aan jou kwijt. Mezelf kennende wéét ik dat dat eerste niet mogelijk is zolang ik dat laatste niet doe, dus bij deze. Een kleine update!

De officiële kick-off

Afgelopen dinsdag begon het avontuur. De officiële kick-off van het Europees Kampioenschap Atletiek 2016 in Amsterdam. Al 2 jaar lang werkt een team bestaande uit talloze talenten aan dit enorme project. Toen ik vorige week vrijdag voor het eerst een stap zette op de afdeling content, deel van communicatie van het EK Atletiek 2016, merkte ik wat een tíjd, werk, bloed, zweet en tranen er in dit Europees kampioenschap zijn gestopt. Zelfs als je dénkt er een aardig idee bij te hebben zit je ernaast. Geloof me: dit is een waar meesterwerk, een meesterwerk dat deze week dan éindelijk tot zijn recht zal komen. En dat ik daar zó´n groot aandeel in heb, dat gaat me nog steeds mijn pet te boven!

Captura de pantalla 2016-07-07 a las 0.02.20

Onze helden!

De opening was gisteren al één groot feest. Na tijdens een chaotische persconferentie met onze enige echte helden Churandy, Rutger & Nadine gepraat te hebben, wist ik het zélfs voor elkaar te krijgen om Greg te interviewen. Als kers op de taart kreeg ik vervolgens de kans om met Willem Alexander wat bitterballen te proberen op ´t museumplein. In de tussentijd probeerde ik in alle hectiek de Snapchat van het EK Atletiek bij te houden (Volg je ons al? @ECH_2016!) en óók nog leuk te kijken op de foto´s die gemaakt werden. Dat laatste mislukte. Zie onderstaande foto.

IMG_0739

Spaanse babies of food babies?

Dag één werd één groot feestje. Een vermoeiend feestje weliswaar, want terwijl ik dit verhaal type vertelt mijn gloednieuwe activity tracker me dat ik er al 1. 21194 stappen op heb zitten, 2. 2702 calorieën verbruikt heb, en 3. 16,2 kilometer heb gelopen. Dat zijn er nogal wat, inderdaad. Nog een interessant update puntje: ik moet op mijn dieet letten. Ik, Lau, die altijd moeite had met aankomen, is dankzij de vele persreisjes, late studienachten en evenementen een paar kilo´tjes aangekomen. Oeps. Met mijn tengere bouw & spillebeentjes wordt er op zo´n moment al gauw geconstateerd dat ik zwanger ben. Bij deze: wees gerust, er komen nog geen Spaanse babies aan. Foodbabies, wellicht.

Flirterige atleten & domme beginnersfouten

Op dag 2 heb ik niet alleen de kans gehad Jip Vastenburg (10K) te ontmoeten, ook mocht ik even kletsen met Jo (UK) & Pieter (je weet wel, dat mannetje dat in z´n witte onderbroek op de Runner´s World cover staat deze maand). Best spannend hoor, voor het eerst zo´n verslaggevende rol. Zo leerde ik in de afgelopen week bijvoorbeeld dat ik absoluut niét in de camera mag kijken tijdens een interview; précies wat ik als vlogger non-stop doe. Ook kwam ik erachter dat atleten aanspreken nog best een knap kunstje is; ze sprinten je voor je het weet voorbij, waarna je vervolgens achterblijft met een oerzware camera, verward haar en een lege persroom. Tevens ontdekte ik dat de mannelijke atleten nogal flirterig zijn en een hoge attitude hebben. Zo kreeg ik de opmerking ´Oh, you aren´t single? That´s cool, we can remain professional.´ naar mijn hoofd. Thanks dude, appreciate it. Laten we de atleet maar privé houden.

IMG_0736

Beleef het EK met mij!

Ja, het is me wat. Het Europees Kampioenschap 2016. Een geweldige ervaring die ik maar al te graag met jou deel. Verschillende (korte) interviews zijn er gemaakt die in de komende dagen op de social media, kranten & wie weet waar nog meer zullen worden uitgezonden. Kijk je gezellig mee? Mis het niet en volg ons op de officiële EK Atletiek Facebook pagina, Twitter & Instagram.

Zo. En dan ga ik nu, inmiddels 00:12, toch écht slapen.

Slaap lekker, nachtbraker van me!

Liefs,

Lau