Gisteren heb ik gesport, lekker gekookt en ben ik eindelijk begonnen met het optimaliseren van mijn blog (wat maanden zal kosten, maar dat terzijde).

Ja, deze maandag was zoals elke maandag zou moeten zijn: efficiënt, gezond en behoorlijk interessant.

Afgezien van het feit dat ik na een week nog steeds niet van deze verdomde verkoudheid af ben, althans.

Al een week lang maak ik niet alleen mezelf zo een 5 keer per nacht wakker, ook Tony lijdt onder mijn intense hoestbuien. Wát is het toch een naar gevoel als je telkens weer op moet staan omdat je denkt te stikken, ondanks de vermoeidheid, ondanks die sterke lust naar meer slaap. Slapen we eindelijk, dan staat Lynn wel weer voor de deur te miauwen. Zucht!

Maar goed, het plan was om stipt 08:00 de deur te verlaten om te gaan rennen. Toen de wekker ging wist ik alleen direct al dat dát niet ging gebeuren. Vaak is het goed om jezelf te pushen, maar er zijn uitzonderingen. In plaats van een ochtendloop draaide ik me dus -met hoestbui en al- nog een keer om. Ik sliep niet 8 uur maar 9, of beter gezegd: lag ik 9 uur lang in bed.

Mocht ik mijn Garmin geloven, dan heb ik namelijk in werkelijkheid maar 5 uur geslapen…

Een niet zo fancy sunset run

Uiteindelijk ben ik om iets over 17:00 de deur uit gegaan voor een rondje en kreeg ik de zonsondergang erbij cadeau. Het begon zo goed dat ik zelfs even twijfelde om een 10 kilometer te rennen, maar al gauw gooiden de hoestbuien roet in het eten.

“Waarom rent dat meisje terwijl ze zo aan het hoesten is?”, zag ik de mensen op de boulevard denken.

Hier in Málaga draagt iedereen met 18 graden en een zonnetje al winterjassen, laat staan wat er gebeurt als het regent. Rennen met een verkoudheid komt simpelweg niet in hun woordenboek voor. Je zult je de blikken die ik ontving wel kunnen voorstellen.

Eetdagboek 26-11-2018

Ik geef de dag een 8 qua voeding, omdat ik met mijn vegetarische curry niet alleen mezelf maar ook Tony blij wist te maken. Wát een lekker recept en relatief snel klaar. Aanrader!

10:30 Speltflakes met amandelmelk en frambozen

13:00 Skyr yoghurt met kiwi

16:00 Vegetarische pompoen curry (ik heb de ingrediënten verdubbeld)

19:00 Twee volkorencrackers met hüttenkase en jam

22:00 Twee volkorenboterhammen met light roomkaas, vega broodbeleg, komkommer & radijsjes

23:00 Klein bakje stroopwafel pepernoten (ja omg) met thee

Today was a good day. Hoe ging de maandag bij jou?

Liefs,

Lau