Dit artikel is eigenlijk alleen bedoeld voor het eetdagboek van afgelopen vrijdag, maar we blikken hier ook direct even terug op de zaterdag en zondag. Zoals ik heb afgesproken mag ik in de weekenden namelijk eten wat mijn hartje begeert, of dat nou gezond of niet zo gezond is. Hoe reageerde ik hierop? Ging ik helemaal los of wist ik me te gedragen? ;-)

Laten we beginnen met de vrijdag. Het verliep allemaal soepel, totdat ik op pad ging met Toon en voor het eerst deze challenge gedwongen werd een gezond broodje buitenhuis te zoeken.

Wat is het lastig om gezond én vega te eten in (Zuid-)Spanje!

Het vega probleem

Ik kwam er nu pas achter dat eigenlijk alle vegetarische opties (broodje kaas, broodje gefrituurde ei -ze laten het ei zwemmen in de olie) allesbehalve in de healthy categorie vallen.

Ik koos er daarom dus voor om het te houden bij de spelt/lijnzaad koekjes die ik –godzijdank- in mijn tas had en een cakeje met Tony te delen, maar prettig was het niet om zo lang met die honger rond te lopen.

Omdat vrijdagavond in het teken staat van series kijken op de bank liet ik mezelf toe om rond een uur of 23:00 lekker mee popcorn te schransen. Het weekend was begonnen, zondagavond zou het weer gezond moeten zijn.

Eetdagboek 23-11-2018

08:30 Kwark met speltflakes en frambozen

11:30 Banaan + twee “queso fresco”

13:30 Tomatensoep met een volkoren sandwich met humus, vegetarische kipfilet & ijsbergsla

17:00 Spelt/lijnzaad koekjes

16:00 Mini bananencake gedeeld met Toon

21:00 Grote salade met avocado, feta kaas, kikkererwten, cherry tomaatjes, wortel, komkommer & honing-mosterd dressing

23:00 (Heel veel) popcorn

Cheat weekend?

Ik vertel je graag over hoe goed het gezonde eten me eigenlijk wel niet bevalt en dat ik daardoor helemaal de behoefte niet voel om ongezond te eten… Maar in werkelijkheid is dat iétsje anders.

Ik ontbeet gewoon lekker gezond op zaterdag, maar toen we de boodschappen voor de week gingen doen bij de LIDL in plaats van Carrefour, deed ik een geweldige (maar niet zo gezonde) ontdekking. Voor het eerst in mijn Spaanse leven kwam ik kaasbroodjes en kaasstengels tegen. Zonder hamstukjes, chorizo of andere poespas erin verwerkt. In Málaga is dat bijzonder te noemen. ¡Olé! Ik twijfelde dan ook geen moment en stopte twee kaasstengels en een kaasbroodje in het mandje.

Die gingen natuurlijk diezelfde middag nog op.

Zo. Veel. Kaas.

Als je denkt dat dat wel genoeg kaas is op een dag, moet ik je teleurstellen. In de avond leek het me een goed idee om voor twee volkoren kaastosti’s te gaan, voordat ik met de meiden een wijntje zou gaan drinken.

Nu ik daar op terugkijk, vind ik het wel een beetje teveel van het goede. Als ik wil dat mijn aderen dichtslibben, moet ik vooral zo doorgaan. Het probleem is dat ik me dus oprecht niet schuldig voel op zo een moment. Haha! Het is goed om een balans te hebben, maar ik gun mezelf wel érg veel lekkers ;-).

Het hoeft niet in één keer perfect, Lau!

Ach, het is gebeurd. Ik had die stengels en broodjes namelijk ook gekocht én in één keer opgegeten als ik deze challenge niet had gedaan. Ik heb die zondag gewoon genoten, niet per sé flink ongezond gegeten, maar er was wel een gebrek aan groenten.

Ik moet niet vergeten dat ik voor deze challenge een flinke periode lang te weinig groenten at. Ik zit nu doordeweeks steeds over de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid, mocht ik daar in het weekend een keer niet aankomen dan is dat geen ramp.

Alleen deze challenge is al een hele vooruitgang!

Hoe gaan jullie met de weekenden om? Blijven jullie vasthouden aan een bepaalde manier van eten of laten jullie alles los?

Liefs,

Lau