Dagboek #4 alweer, alle havermoutjes nog aan toe wat gaat dat snel. Geloof het of niet, maar het gaat me tot nu toe verdomd goed af!

Ik merk dat ik weer lol krijg in het experimenteren met vega recepten en ik weer zin heb om gezond te eten. Klinkt dramatisch, maar dat wás het ook.

Het was de afgelopen maanden zelfs zo erg met me gesteld dat ik geen groenten meer kon zien. Ik at het nog wel,  maar alsof ik een klein kind was dat haar groenten niet wilde opeten begon het me elke dag meer en meer tegen te staan.

Ik ben bang dat dat is wat er met je gebeurt als je te lang op kant-en-klare maaltijden leeft:

Je smaak verandert.

Schrikbarend hoe snel je went aan bepaald (nep) voedsel. Je wilt niet weten hoe goed het me doet dat ik eindelijk weer kan genieten van de groenten die er op mijn bord liggen. Maar goed, ander nieuws:

Hoe je de perfecte havermout maakt

Na jaren havermout bereiden kwam ik er vorige week dus achter dat ik het al die jaren verkeerd heb gedaan. Ik stuitte op de volgende video van Jamie Oliver en vanzelfsprekend sprak de titel me aan:

Blijkt dus dat je havermout het beste kunt bereiden met water. Vervolgens voeg je de melk pas op het eind eraan toe voor de romige structuur. En lekker dat het is!

Zoals je straks zal zien als je naar beneden scrolt, ruilde ik de bramen in voor blauwe bes.

Goh, wat was dát smullen.

Eetdagboek 22-11-2018

Vandaag geef ik een dikke 8. Dat hoor je goed! De zelfgemaakte tomatensoep was oprecht zó lekker dat het heel mijn dag heeft goedgemaakt. Jum!

08:30 Havermout met water, amandelmelk, eiwitpoeder (deze) & bosbessen

12:00 Mango

Zelfgemaakte tomatensoep met een volkoren pistolet roomkaas en vegetarische kipfilet.

15:00 Grote kom home made tomatensoep (ik gebruikte dit recept!) met verse basilicum & een volkoren pistolet met light roomkaas en vegetarische kipfilet

17:00 Cappuccino met havermelk en een Lotuskoekje (waarom geven ze overal ineens een Lotuskoekje bij in Málaga?)

18:00 Drie volkoren crackers met pindakaas

19:00 Twee queso fresco 0% vet (Geen idee waar ik dit mee moet vergelijken. Het is een soort kaas, maar tegelijkertijd lekker om dus uit te lepelen. Bevat in ieder geval heel weinig kcal en zitten eiwitten in!)

22:00 Twee geroosterde volkoren boterhammen met een cherry tomaat & basilicum omelet

22:30 Alpro soja vanille toetje (waar ik een MEGA allergische reactie van kreeg, nooit meer!)

Nog één eetdagboekje en dan zit de eerste week er al weer op! Hoe is de eerste week bij jou gegaan?

Liefs,

Lau