Tony had gisterochtend een geniaal idee.

“Ik ben net wakker”

Stond ik dan, braaf om 08:15 in een hardloopoutfit gestoken, klaar om de deur uit te gaan voor een run. “Doei schat, het regent niet, dus ik ga nu rennen.” fluister ik naar een nog slapende Tony. Tot mijn verbazing krijg ik antwoord terug:

“Ik ga mee!”

10 minuten later zit meneer nog steeds versuft in bed, waardoor ik geïrriteerd begin te raken en vraag of het een beetje op kan schieten. “Rustig aan zeg, ik ben net wakker!”.

Het is dat Tony al maanden niet rent en ik hem dit zeldzame motivatiemomentje niet wil ontnemen, maar man(nen). ARGH!

Uiteindelijk verlaten we om 09:00 ons appartement. En, geloof het of niet, het komt met bakken uit de hemel. 30 minuten lang vecht ik tegen waterdruppels die zo uit Nederland zijn overgevlogen terwijl ik door mijn zogenaamd waterdichte jack 5 liter water tegen mijn lijf voel plakken. Het feit dat ik al 3 dagen flink verkouden ben helpt er niet bij en ik moet dan ook 5 keer mijn neus snuiten onderweg.

Toch voelt het altijd weer fijn achteraf. Het hardloopwonder.

Een hoogtepuntje was de staafmixer die ik met flinke korting bij de Media Markt scoorde. Zal ik morgen dan eindelijk zelf tomatensoep maken?

Eetdagboek 21-11-2018

Qua eten geef ik de dag een 6,5. Het was prima en gezond, maar niet heel bijzonder. Zo erg als de honger eergisteren aanwezig was, ontbrak hij vandaag. Het had er denk ik mee te maken dat ik al sinds maandag snotverkouden ben, met gisteren als ergste dag. Ik kon amper praten door de keelpijn, hoestte de longen uit mijn lijf en moest om de seconde mijn schrale neus snuiten. Ik moet verder ook zeggen dat mijn lunch behoorlijk vullend was en ik eigenlijk bij het avondeten nog steeds geen trek had.

Het is ook nooit goed ;-).

Is het jullie trouwens al opgevallen dat de lunch en het avondeten in Spanje omgedraaid worden? Overdag warm, in de avond iets makkelijkers. Raad ik aan, zeker als je wilt afvallen.

Ik lijk altijd langer vol te zitten van de warme maaltijd overdag (makes sense, je kunt de energie dan ook goed gebruiken!) en in de avond ga je niet met een te volle maag naar bed. Dit is wat ik gisteren allemaal in mijn mond stopte:

08:30 Een banaan (voor het hardlopen)

10:00 Kwark met speltflakes, banaan & kaneel

12:00 Twee volkorenboterhammen met twee gebakken eitjes

15:00 Twee zoete aardappels gevuld met quinoa, gebakken paprika (op smaak gebracht) & feta kaas. De quinoa die over was ernaast opgegeten.

18:00 Chocolade cappuccino met een Lotuskoekje

19:00 Frambozen

21:00 Zelfgemaakte gazpacho (tomaat, paprika, komkommer, ui, water, azijn, olijfolie, knoflook mixen met water) en een volkoren pistolet zonder zout (nieuw bij de Mercadona!) met light roomkaas en komkommer

Hoe ging het bij jou? Vertel op, vind ik leuk!

Liefs,

Lau