Vraag me niet waarom, maar het leek me gisteren een fantastisch idee om de dag met yoga te beginnen.

Ha. Ha.

Na een thee en heerlijk ontbijtje legde ik braaf mijn yoga matje neer en begon ik in het nog schemerende ochtendlicht aan de eerste en beste ochtend yoga video die ik kon vinden. Van een comfortabele badhrasana pose ging ik over naar de downward facing dog. Het leek allemaal zo goed te gaan.

Tot ik ineens een scherpe pijn in mijn grote linker teen voelde.

Terwijl ik ondersteboven mijn hoofd tussen mijn benen stak om naar achteren te kijken, trof ik een verwilderde kater genaamd Lynna aan (zijn blik verandert zodra de speelmodus aangaat) die met alle kracht een poging deed mijn grote teen van mijn voet af te scheuren.

Als prooi had ik er niets anders opzitten dan uit mijn downward facing dog schieten en te worstelen voor het leven.

Ik probeerde dit geheel nog even voort te zetten maar eindigde met 4 nieuwe oorlogswonden. Uit wanhoop heb ik Lynna 10 minuten in de slaapkamer opgesloten terwijl ik mijn filmpje probeerde te volgen, maar er was geen mogelijkheid mijn ademhaling meer onder controle te krijgen. Toen ik voorzichtig de slaapkamerdeur opendeed (je weet nooit wanneer hij ineens in je been hangt) trof ik een geheel ontspannen, slapende kat aan. Het is ook oneerlijk verdeeld in deze wereld.

Extreme honger

Tegen het middaguur werd ik overvallen door honger. Niet gewone honger, maar zo een extreem gevoel van leegte dat geheel spontaan je lichaam vult, je in een dramaqueen verandert en je laat geloven dat als je nu niet direct iets eet zal sterven van de honger.

Aangezien het pas tien minuten voor één was (wij lunchen op zijn vroegst om 15:00) zat er niets anders op dan toegeven aan die honger.

Bovendien moest ik nog boodschappen doen en even beeldde ik me een drama scene van een flauwvallende Lau in de supermarkt in.

Mijn plan om na het boodschappen doen een uitgebreide lunch te maken liep in de soep toen ik spontaan eruit moest om het net geopereerde hondje van een vriendin uit te laten (wat ik overigens niet erg vond, so cute!). In plaats daarvan maakte ik de makkelijkste salade op deze aardbol.

Anderhalf uur later werd ik echter wéér overvallen met de ergste honger ooit en het liet me met de vraag achter of ik anders of meer zou moeten eten.

De gedachte alleen al vond ik vermoeiend, want het kóst me al zoveel tijd en inspiratie om verschillende receptjes en maaltijden bij elkaar te zoeken. 3 hoofdmaaltijden moeten toch genoeg zijn zou je denken.

Of zal het mijn lichaam zijn die moet wennen aan het gezonde eten? Zucht.

Eetdagboek 20-11-2018

Qua eten geef ik de dag een 7. Ik bedoel, het was allemaal lekker en gezond, maar het was alsof ik alles in een zwart gat stopte. Verder viel het me pas de dag erna op dat ik niet eens één stuk fruit op heb! Note to self: meer fruit.

08:30 Twee volkoren boterhammen met pindakaas en banaan

11:30 Twee volkoren crackers met hüttenkäse en jam

13:00 Bord volkorenpasta met tomatensaus, groenten (tomaat, paprika, prei, champignons), oregano en verse basilicum

15:00 Caesar salade van ijsbergsla, komkommer, tomaat, feta kaas & Caesar saus

17:00 Twee handen pepernoten

18:00 Een paar spelt/lijnzaad koekjes

20:30 3/4 van een heel volkoren baguette met 2 gepureerde verse tomaten en vegetarische kipfilet gemaakt van olijven (nieuw bij de Mercadona en I LOVE IT)

Hoe ging het bij jou vandaag? Tot morgen!

Liefs,

Lau