Vandaag is alweer vrijdag, dat betekent dat ik vandaag voor de laatste keer deze challenge mijn eten zal vastleggen. Wow! Ik moet toegeven dat ik aan het begin van deze challenge best wel een beetje mijn twijfels had. Een maand lang gezond eten? Is dat niet een té drastische verandering, na zo lang voor de makkelijke weg gekozen te hebben?

Dat viel me dus allemaal hartstikke mee.

Ik denk dat het juist de manier is waarop die me geholpen heeft met het behalen van mijn doel deze maand. In plaats van ineens spontaan brood te gaan schrappen of een volledig plant-based dieet te gaan volgen, besloot ik op een haalbare manier stap voor stap een gezonder eetpatroon in te voeren.

Terug naar de basis. Meer fruit, groenten, granen. Niet teveel snacken of doordeweeks aan de chips. Naar mijn hongergevoel luisteren en weer eten wanneer ik honger heb. Ik kan niet geloven dat ik dat nu al 4 weken doe!

Gezond van binnen, gezond van buiten?

Ik durf niet zeker te zeggen of het hier mee te maken heeft, maar mijn huid ziet er ineens ook ge-wel-dig uit. Aan het begin van de challenge kreeg ik een flinke uitbraak, bijna als een soort reactie van mijn lichaam op al het nieuwe eten. ‘Wat ben je noú aan het doen Lau?’

Nogmaals, ik weet niet of dit te danken is aan mijn nieuwe eetpatroon (ik eet nu bijvoorbeeld véél minder vet dan voorheen), maar toevallig is het wel. Naast voeding is spelen er natuurlijk ook hormonale factoren en huidverzorging mee, maar toch.

In de allerlaatste blogpost van de 30 dagen challenge (a.s. maandag) zal ik nog een keer terugkomen op alle nieuwe gewoontes die deze uitdaging mij gegeven heeft!

Eetdagboek 13-12-18

Ik geef de dag qua eten een 7,5. Het was een prima dag en wát ben ik blij met de eiwitrepen voor tussendoor. Ik kan dit met al het sporten goed gebruiken en bovendien zijn ze mega lekker!

09:00 Havermout met mango en een verpulverde pepernoten met gemberthee

12:00 Protein & oats chocolate reep

16:00 Volkoren penne met een saus van gepureerde groenten (tomaat, aubergine, ui) en gebakken groenten (ui, rode en groene paprika) met oregano & rucola

17:00 Gemberthee met een klein bakje VOC kruidnoten (ze zijn huge!)

20:00 Banaan

22:00 Twee volkoren boterhammen met gepureerde verse tomaat en kaas en rucola, één met hummus en rucola

Hoe ging de donderdag bij jou?

Liefs,

Lau