Jarenlang heb ik dagelijks boodschappen gedaan. Klinkt misschien onwerkelijk, maar dat is toch écht hoe ik het deed en I loved it. Wellicht heb ik het van mijn ouders, die ook het allerliefst per dag de boodschappen doen.

‘Je weet immers vandaag niet waar je morgen trek in hebt!’

Ondanks dat ik het daar helemaal mee eens ben, merk ik toch hoe fijn een goede basis aan boodschappen kan zijn voor een gezonde week.

Vooral in een culinair oord als Málaga is de verleiding er om toch even snel naar buiten te glippen voor een lunch of avondmaal. Heb ik echter al veel boodschappen in huis gehaald, dan doe ik dat toch minder snel. Als er iets is dat ik haat, is het wel het weggooien van eten!

De oude Lau vs. de nieuwe Lau

Deze week hebben we voor het eerst sinds de challenge geen boodschappen voor de hele week gedaan en dat is te merken. Ik heb weer iets meer moeite met het maken van originele gerechtjes. De grote supermarkt is op een half uur lopen afstand, wat betekent dat ik al snel naar de kleine supermarkt ga, waar ze maar een beperkt aanbod hebben. In de Carrefour Express verkopen ze bijvoorbeeld geen vegetarische burgers (laat staan vega gehakt o.i.d.) en zo zijn er heel veel andere opties niet aanwezig.

De oude Lau zou de keuken induiken en een tosti maken.

De nieuwe Lau probeert zich niet zomaar terug te laten glijden in deze oude gewoontes.

Dit is nou precies waarom ik deze challenge zo nodig had. In plaats van de makkelijke weg te kiezen met als excuus dat ik de juiste boodschappen niet in huis heb, dook ik gistermiddag de keuken in en draaide ik een heerlijke wrap in elkaar. En lekker dat hij was! Zelfs Tóny keurde hem goed.

¡Olé!

Eetdagboek 12-12-18

09:00 Havermout met appel, kaneel en pindakaas

12:00 Protein & oats kokos reep (hier te koop)

13:00 Vers wortel, sinaasappel en aardbeiensapje

14:00 Grote smart wrap (hier te koop) met kidney bonen, paprika, maïs, rode ui, sla, kaas en geitenkaas

17:00 Kop groentesoep met volkoren vermicelli van gisteren

22:00 Ice Cream van de Ice Cream show (het ijs wordt gemaakt waar je bij staat, zo leuk!) met Kinder Bueno, banaan en Nutella. Jummie!

23:00 Pompoen crème soep (dit recept) met twee sneetjes geroosterd volkorenbrood

Hoe is het bij jou gegaan gisteren?

Liefs,

Lau