Ik merk dat ik weer iets meer moeite heb om de deur uit te gaan voor een run. Al ben ik terwijl ik dit type net teruggekomen van een 5 kilometer ochtendloopje en dat is maar goed ook. Wacht ik namelijk tot zonsondergang, dan ga ik gewoon niet!

Normaal ben ik allesbehalve een ochtendloper. Het liefst trek ik rond een uurtje of 20:00 mijn hardloopschoenen aan en ren ik rustig langs de verlate boulevard van Málaga. Genieten is dat. Ga ik eerder de deur uit, dan is het altijd zigzaggen om de mensenmassa. Vreselijk!

De run is al helemaal geen fun wanneer 9 van de 10 mannen je óf een blik toewerpen óf iets naar je hoofd roepen. Ze denken hier namelijk dat je dat leuk vindt als vrouw. Hah! Dat is précies waar ik op zit te wachten terwijl ik met een rood aangelopen tomatenhoofd en met ademnood over de boulevard van Málaga zigzag.

Hoe minder mensen, hoe beter dus.

Maar goed, ik merk dus dat ik al 1,5 week lang mijn loopje inplan voor de avond en dan vervolgens gewoon niet ga. Nu het al om half 6 donker wordt voelt de dag ineens extreem kort. ´s Avonds in het donker de deur uitgaan op zo een moment dan ineens heel onmenselijk.

En dus heb ik mezelf vanochtend toch maar om 08:00 de deur uit geschopt.

5 kilometer run

Ondanks dat ik die verplichting om in de ochtend eruit te gaan alles behalve fijn vind (ik neem in de ochtend graag even de tijd om wakker te worden met een uitgebreid ontbijt en kopje thee), moet ik zeggen dat er ook wat punten zijn die me wel bevallen.

Dat heerlijke gevoel van dat je nog de hele dag voor je hebt, bijvoorbeeld. Of dat je lekker je kan douchen en opmaken, wetende dat je het er niet midden op de dag weer af zweet.

Nee, ik zal nooit een échte ochtendloper worden, maar ik moet zeggen, dit is best een winter lang vol te houden!

Eetdagboek 11-12-18

Gisteren krijgt een 6,5. Ik had een enorm drukke werkdag waardoor ik het boodschappen doen oversloeg en iets moest maken met de restjes die ik nog had liggen. Aan de andere kant: groentesoep en omelet zijn nooit vervelend, toch?

Foto van een bakje havermout

09:00 Havermout met cookie & cream eiwitpoeder, appel, goji bessen, moerbeien, chia zaad en lijnzaad

12:00 Twee rijstwafels met kaas en rucola + een appel

Foto van een kom groentesoep

15:00 Groentesoep (volkoren vermicelli, doperwtjes, wortel, aardappel, prei, ui, peterselie, groentebouillon blokje) met een snee volkorenbrood

17:00 Nóg een kom groentesoep

Foto van protein & oats reep van de Body en Fit

19:00 Protein & oats reep

Foto van een volkoren broodje tortilla

21:00 Twee volkoren baguettes met omelet (3 eieren) en gepureerde verse tomaten

Hoe ging het bij jou?

Liefs,

Lau