Ik kan niet geloven dat de vierde week alweer is ingegaan. Ik merk dat ik in de weekenden weer iets meer balans weet te vinden en niet meer alles eet wat lost en vast zit. Dat is zeker een vooruitgang!

Laura en Annemerel juichend om de overwinning van Annemerel!

Een knalstart

Ik begon het weekend met een knalstart toen ik spontaan besloot 14 kilometer te gaan rennen. Lieve Annemerel zou de dag erna de marathon rennen in Málaga (heb je ons al gezien op Instagram?) en ik voelde me geïnspireerd. Man, wat was dat een fijne manier om de zaterdag te beginnen!

Diezelfde avond had ik een kerstdiner op de planning staan met wat vriendinnen uit Málaga. We hadden afgesproken allemaal iets te bereiden en mee te nemen. Alsof we weer allemaal naar het kerstdiner op de basisschool gingen kwamen we aanzetten, met onze bakjes en ovenschalen vol lekkers.

De restaurants in Málaga zitten rond deze tijd van het jaar propvol en ze willen je het liefst zo snel mogelijk weer buiten hebben staan. Zaterdagavond konden wij net zo lang blijven zitten als we wilden en dat deden we dan ook. Van 21:00 tot 02:00 zaten we te kletsen, eten en lachen. In die tijd hadden we al drie restaurants uitgestuurd geweest!

Het lekkerste recept voor de échte tortilla española

Recept Spaanse tortilla (tortilla Española)

Tot mijn gezonde verbazing was het kerstdiner was dus heel erg healthy. Afgezien van mijn geweldig gelukte en enorm dikke tortilla de patatas althans (haha, je ziet wel weer wie er de vreetzak is).

In de nieuwste vlog laat ik stap voor stap zien hoe je zo een Spaanse tortilla maakt- zeker aan te raden als je punten wilt scoren deze feestdagen.

We aten groentequiche, gekruide groenten met aardappeltjes en kip (ook zonder kip) uit de oven, veggies met hummus, broodjes met Alioli, mijn tortilla en zelfgemaakte appelflappen als toetje. Een groot succes, als je het mij vraagt!

Op zondag ging ik overigens iets meer los en at ik na 4 uur lang wandelen door Málaga om Annemerel te steunen een dikke vette kaaspizza. Voelde goed, al kreeg ik wel die avond direct een vette puist op mijn kin. Zo van: Hah, Lau, eigen schuld dikke bult!

Eetdagboek 07-12-2018

Ik geef de vrijdag een 8. Het was allemaal behoorlijk makkelijk te bereiden, maar zó lekker. Mijn rijst met bonen verslaving komt van de tijd dat ik op de crèche zat in Amsterdam. De Surinaamse eigenaresse gaf ons dit altijd voor de lunch en sindsdien is het nog steeds mijn favo maaltijd- ondanks dat het zó simpel is. Haha!

Havermout met appel, kaneel en pindakaas

09:00 Havermout met appel, kaneel en pindakaas

11:00 Hele mango

Twee volkoren boterhammen met vega beleg, ei, rucola en worteltjes

13:00 Twee volkoren boterhammen met vegetarisch broodbeleg, rucola, gebakken ei en 200 gram worteltjes

Montadito (klein broodje) met cottage cheese, pesto en tomaat

16:00 Twee volkoren montaditos (Spaans voor klein broodje) met hüttenkase, pesto en tomaat

Zilvervliesrijst met bruine bonen

20:00 Zilvervliesrijst met bruine bonen en een klein beetje roomboter

21:00 Chips en Netflix, want FRIYAY!

Hoe ging het weekend bij jou?

Liefs,

Lau