Gevarieerd eten begint een uitdaging te worden. Het is nu al de derde week dat ik vastleg wat ik eet en omdat ik niet in herhaling wil vallen, raak ik af en toe behoorlijk gestresst. Wat moet ik nú weer eten? Ik blijf me vast houden aan het idee dat dit maar een maand is. Daarna mag ik lekker in herhaling vallen en de tomatensoep en curry die ons zo bevielen elke week eten ;-).

Gemberthee

Sinds Praag heb ik er een nieuwe verslaving bij: gemberthee. Het was in Praag een geweldige remedie voor mijn kater, maar heeft zoveel voordelen voor de gezondheid dat ik heb besloten het toe te voegen aan mijn dagelijkse routine.

Zo vermindert gember menstruatiepijn, migraine, misselijkheid, opgeblazenheid, verlaagt het cholesterol, beschermt tegen infecties en zo kan ik nog wel even doorgaan. Met een stronk gember kan je heel lang doen en een thee is binnen no-time geserveerd.

Eetdagboek 06-12-2018

Ik geef gisteren een 8! Wat enorm fijn om alles weer in eigen hand te hebben. De veganistische burger was super snel klaar, wat weer tijd vrij maakte om de keuken in te duiken voor een curry. Top!

Foto van een kommetje met havermout, bosbessen en kaneel

10:00 Havermout met melk, kaneel en bosbessen

12:00 Twee kiwi

Veganistische hamburger

15:00 Veganistische hamburger met seitan burger, avocado, tomaat, rucola en ketchup

18:00 Banaan

19:00 Twee volkoren crackers met hüttenkase en jam

22:00 Volkoren rijst met veganistische pompoencurry van dit recept (ipv kikkererwten, linzen)

23:00 Twee kerstkoekjes met gemberthee

Nog we komen alweer bijna aan bij de laatste week van de challenge! Hoe bevalt het jou tot zover?

Liefs,

Lau