Ik ben blij dat ik weer thuis ben. Niet omdat Praag zo vervelend was (alles behalve!), maar omdat ik het tóch wel een hele challenge vind om gezond te eten op vliegvelden.

Zowel gisteren als eergisteren was ik flink een aantal uur op zo een vliegveld te vinden en wát is het gezonde aanbod toch altijd teleurstellend! Een salade (net zo groot als mijn handpalm) van 9,95 euro is geen optie, want dan heb ik letterlijk na 10 minuten weer honger. Een broodje blijft daarom ook als je het mij vraagt de beste optie en alsnog zijn ze vaak niet te vreten.

Misschien volgende keer zelf iets meenemen om tijd én geld te besparen?

De definitie van gezond

Ik merkte dat ik me een beetje schaam voor mijn eetdagboeken. Ik weet namelijk dat velen dit niet als gezond zouden bestempelen. Zo eet ik veel brood, af en toe zuivel… Maar aan de andere kant:

Dit werkt voor mij!

Ik heb het afgelopen jaar echt weinig groente en fruit gegeten. Er moest iets veranderen en die verandering is er nu. Ik kies weer standaard voor volkoren, snack fruit, noten en rijstwafels in plaats van tosti’s (haha) en heb er weer lol in! De definitie van gezond is voor iedereen anders, maar voor mij speelt het mentale aspect ook zeker een grote rol. Ik moet vooral niet de hele dag in de keuken staan of op salades leven.

Het moet toegankelijk, lekker en voedend zijn. 

Het doel van deze challenge is mezelf weer een gezonde basis te geven ook voor ná deze challenge. Het doorzetten in het nieuwe jaar, er weer een gewoonte van maken.

Dit moet ik mezelf blijven herhalen, want deze eetdagboekjes zijn natuurlijk lang niet zo fancy als de dagboekjes gevuld met speciale super foods, exotische fruitsoorten en recepten waar je 1001 ingrediënten voor nodig hebt die je alleen bij speciale winkeltjes kan verkrijgen (ik heb bijv. nog nooit een Toko gevonden in Málaga).

Maar goed, op de vliegveld dagboekjes na, ben ik heel erg tevreden met hoe het gaat. Het is niet geforceerd en ik maak het niet mooier dan het is op mijn blog. Dit is wat ik eet en daar ben ik eerlijk over!

Eetdagboek 05-12-18

Ik geef gisteren een 6. Doordat ik 7 uur van mijn dag op vliegvelden en in het vliegtuig was, heb ik geen tijd gehad boodschappen te doen of uitgebreid te koken. Mijn diner is al helemaal een giller en bestaat uit dingen die ik toevallig in huis had. Geen commentaar, ok? ;-)

07:00 Twee koolhydraatarme boterhammen met margarine en 30+ kaas

12:00 Panini met mozzerella, tomaat en rucola

15:30 Geroosterde amandelen

16:30 Multigranen broodje met roomkaas, ei, ui, tomaat & ijsbergsla

19:00 Banaan en bosbessen

21:00 Aardappelpuree met doperwtjes en een vega burger (HAHA oké deze maaltijd is misschien wel de minst charmante maaltijd van heel deze challenge)

Liefs,

Lau