Wát is Praag een wereldstad. Later deze week komt er een artikel online met alle toffe eettentjes, maar ik kan je alvast vertellen dat je hier heen wilt. Echt waar.

Mijn eetdagboek van gisteren was gezond te noemen (op een ieniemienie croissantje na), maar veel was het niet. Voor dat jullie denken dat ze me hier laten verhongeren; not exactly.

Kwestie van een zachtgekookt ei zijn, niet alleen eten.

Op zondagavond, onze eerste avond in Praag, stond er een avondje cocktails en gezelligheid gepland bij Anonymous. Zoals de naam al zegt is alles geheimzinnig aan deze plek, zo ook de drankjes.

Ik heb in totaal 4 cocktails gedronken (net zoals de rest), maar was de enige die op niveau tafeldansen was gekomen.

Niet gedaan overigens.

Jan mag weten wat ze allemaal in die knetter sterke cocktails gekwakt hadden, maar aan het tollen was ik.

Niet op tafel, maar in bed.

De ochtend erna ging het prima, tot ik mijn hotel ontbijtje erin had zitten. Ik ging voor maar één ronde ontbijt(wat vreemd is voor mij in een hotel) en werd kots kneiter misselijk na afloop. De rest van de dag heb ik met maagpijn gelopen (in katervorm, dat voelde ik), terwijl de rest nergens last van had.

Eetdagboek 02-12-2018

10:00 Hotel ontbijtje! Een klein beetje cornflakes met melk, klein maanzaadbolletje met scrambled eggs, volkoren boterhammetje met boter en jam en een mini croissantje met verse jus.

14:00 Twee droge toast met twee gekookte eitjes (op aanvraag, terwijl iedereen de heerlijkste avocado broodjes en club sandwiches met frietjes zat weg te werken) en gemberthee (lieve Carolina vertelde mij dat dat geweldig werkt tegen maagpijn- ze had gelijk!)

Gelukkig deed mijn maag na de karige lunch weer helemaal normaal. Om 19:00 hadden we namelijk een geweldig diner bij een Michelin ster restaurant op de planning staan incl. wijnproeverij!

Bietjes met kersen en crème fraiche

Bloemkool met kappertjes

Aardappel in een bijzonder sausje

Biet, aardappel, Yuka (met mijn verzameling wijnglazen op de achtergrond, haha)

Karamel mousse (de mousse was zó licht dat het direct op je tong smolt. Dit had van mij iets groter mogen wezen ;-))

20:00 Een vega 5-gangen diner dat voornamelijk bestond uit groentegerechtjes en dus super verantwoord! Met de wijn heb ik rustig aan gedaan en het was met recht een proeverij voor mij: even proeven en laten staan.

Hoe ging het bij jou?

Liefs,

Lau