We beginnen dit dagboekje maar direct met een blunder van Lau:

Ik heb alle foto’s van eetdagboek nummer 10 verwijderd van mijn SD-kaartje in een poging de boel op te schonen. Hah! Jullie zijn het van me gewend.

Saaie doos

Gelukkig besloot ik afgelopen vrijdag nog het een en ander met mijn telefoon vast te leggen en ik moet toegeven: naast de groentesoep heb ik niet veel meer gegeten. Wát een saaie (of vooral luie) door ben ik toch ook. Maar hey, wat moet je anders, met een volle pan groentesoep die alleen jij eet? Onze vriezer, die zo groot is als mijn linker kleine teen, is geen optie. En weggooien is zonde, toch? Ik deed daarom wat er van mij verwacht werd en at voor de tweede dag 4 kommen groentesoep.

Genoeg groenten heb ik in ieder geval op.

Op zaterdagochtend kwam ik met het geniale idee om Tony te verrassen met een heerlijk ontbijtje. Inclusief gekookt eitje, roomboter croissant en tosti. Moet ik vaker doen! Én een heerlijk ontbijtje, én girl friend points scoren. Win win als je het mij vraagt.

Gezond eten op reis?

Het weekend was ook niet zo ongezond als vorig weekend. Voor zover ik weet zijn mijn aderen nog niet dicht geslibd en ik kreeg het zelfs voor elkaar om aan de aangeraden portie groenten en fruit te komen. Terwijl jij dit namelijk leest zit ik in Praag. Dat hoor je goed: de komende drie eetdagboekjes zullen Praag eetdagboekjes zijn. Zal ik het voor elkaar krijgen gezond te eten op reis? Ik ben net zo nieuwsgierig als jij.

Maar goed, voor dit reisje moest ik dus op zaterdagmiddag het vliegtuig richting Nederland pakken. Thuiskomen is altijd een feestje en ik werd dan ook ontvangen met een heerlijk bordje zelfgemaakte Nasi van paps (incl. bergen groenten). Hoera! In het vliegtuig eerder die dag at ik een pasta met ratatouille. Niet de meest lekkere optie, maar zeker niet ongezond. Al met al, prima.

Eetdagboek 30-11-2018

10:00 Havermout met amandelmelk, eiwitpoeder, banaan en kaneel

Grote kom groentesoep met volkoren vermicelli

13:00 Grote kom groentesoep met volkoren vermicelli

Bietensap met bananencake

16:00 Bietensap met bananencake

Meergranenbroodje met roomkaas, tomaat, spinazie, ei, ui

17:00 Meergranenbroodje met roomkaas, tomaat, spinazie, ei, ui

Nóg een grote kom groentesoep met volkoren vermicelli

20:00 Nóg een grote kom groentesoep met volkoren vermicelli

22:00 Vier rijstwafels met light kaas

 

Hoe ging het bij jou?

 

Liefs,

 

Lau