Lief (eet)dagboek, wát voelde die eerste dag goed. Ik zou bijna zweren dat ik die gezonde glow waar je altijd over leest al in de spiegel zie (grapje, al zou het wel leuk zijn). Ik moet ook zeggen dat ik niet anders had verwacht. Na een lange tijd schransen voelt het op het begin altijd fijn om weer iets normaler te eten, nietwaar? Ik ben benieuwd of dit zich zo voortzet.

Het voelt in ieder geval goed om weer een routine te hebben, helemaal nu ik met een cursus begonnen ben:

Onbewust snaaien

Ondanks mijn verstandige eetkeuzes moet ik zeggen dat ik mezelf een paar keer betrapte op het pakken van de zak pepernoten. Op zich niets mis mee (ik vind iets lekkers ook bij een gezonde levensstijl horen), maar ik bewaar ze dan liever voor een momentje waarbij ik in ieder geval dóórheb dat ik pepernoten eet.

Voor de televisie bijvoorbeeld, met een dekentje en kop thee op schoot.

Ik blijk dus onbewust met mijn ogen gericht op het laptopscherm te snaaien en daar heb je niets aan- ik zou je zelfs zweren dat ik af en toe vergeet dat ik iets heb gesnackt. Als ik namelijk onbewust de hele dag zit te snacken heb ik minder honger en ben ik zo in staat een volwaardige maaltijd over te slaan tijdens een werkdag. Daar gaat het dus mis!

Een dikke 7

Maandag was een werkdag waarbij ik alleen het huis heb verlaten om te hardlopen en boodschappen te doen, maar toch krijgt hij een dikke 7.

Ik besloot voor een rustige 5 kilometer te gaan. Geen tijdsdruk, geen zware momenten, gewoon lekker bewegen in de vroege ochtendlucht langs zee. In tijden ben ik niet zó vroeg de deur uit geweest (08:15 uur is vroeg voor Spaanse begrippen) en aan het eind van de dag had ik zelfs het gevoel dat mijn run de dag ervoor was geweest. Moet ik vaker doen.

Eetdagboek 19-11-2018

Het eten krijgt van mij een 8. Lekker, goede en grote porties en variërend. Happy tummy!

10:00 Havermout met water, amandelmelk, cookies & cream eiwitpoeder (deze), banaan, kaneel

12:30 3 volkorencrackers met jam, kaas, pindakaas

15:00 Volkorenpasta met tomatensaus, groenten (paprika, prei, champignons), oregano, verse basilicum getopt met een beetje parmezaanse kaas

17:00 Een mango

19:00 Twee handjes pepernoten (en deze keer had ik wel door dat ik pepernoten aan het eten was ;-))

20:30 Linzen met wortel en aardappel van mijn schoonmoeder (Spaans recept, zal haar om het recept vragen!).

Hoe was jouw dag? Tevreden, of kan het beter? Ik klets graag met je verder in de comments.

Tot morgen!

Liefs,

Lau