Verandering: Wij mensen zijn er niet zo dol op. We houden nou eenmaal van ritme en regelmaat. Wat brengt verandering? Onvoorspelbaarheid. Wij mensen worden onzeker van onvoorspelbaarheid, het brengt ons uit balans. Die onzekerheid is wat het moeilijk maakt.

En dat is precies wat ik de laatste weken heb gezien op mijn social mediakanalen.

Na bijna 3 jaar maar wat aankloten op YouTube, besloot ik eind 2017 te beginnen aan een nieuw project, een nieuwe stijl. Een stijl die ik al jaren wíl uitwerken maar niet durfde uit te werken, onder andere omdat ik bang was voor de reactie van anderen. Toch besloot ik mijn onzekerheden opzij te zetten en mijn hart te volgen, waar inmiddels al 3 kleine kunstwerkjes uit zijn ontstaan.

Na een enorme dosis positieve berichtjes, heb ik echter toch iets opgemerkt aan mezelf. Ik ben onzeker over mijn content. Alweer. Alsof het Crypto Currencies zijn check ik elke zoveel tijd zenuwachtig de reacties, opzoek naar positieve bevestigingen. En dat vind ik zó jammer. Ondanks de hoeveelheid positieve reacties valt mijn oog namelijk telkens weer op de paar reacties die aangeven de content niet leuk te vinden. Waarom boeit de mening van anderen me zo? Waarom ben ik me nu toch weer op de een of andere manier aan het verantwoorden? En toch doe ik het. Dit artikel is voor mezelf, een reminder, een tekst die mij eraan herinnert waarom ik dit doe. Daar gaan we:

Verandering is noodzakelijk

Verandering wordt steeds meer gezien als onmisbaar en daarmee als normaal onderdeel van de bedrijfsvoering. Steeds meer organisaties streven naar continue verbetering en verandering. Wat je soms vergeet Lau, is dat je zelf een bedrijf hebt. Een eenmanszaak, weliswaar, maar het is er wel een. En dat telt! Op YouTube stond je al een lange tijd bijna stil, je groeide, maar heel langzaam. De views gingen omlaag en ondanks je het trouwe groepje kijkers elke dag enorm (écht enorm) waardeer, is dat groepje niet genoeg om staande te blijven in een markt vol geweldige YouTubers, toffe video’s en hele gave content. Blijf je de komende jaren toekijken hoe de rest het beter doet terwijl je jouw creativiteit wegstopt in een donker hoekje? Tuurlijk niet! Wil je YouTuber blijven in de toekomst, dan zal je jezelf moeten verbeteren, ontwikkelen en blijven veranderen. En dat is precies wat je nu aan het doen bent.

Perfectie bestaat niet

Perfectie bestaat niet. Maar er is altijd ruimte voor verbetering. Een nieuwe stijl heeft veel oefening, werkuren en tijd nodig. Ondanks het feit dat je elke week weer een stapje dichterbij de content komt die je wilt creëren, zal het niet klakkeloos gaan. Er zullen betere en slechtere video’s bij zitten. En dat is helemaal oké Lau.

24.000

Stop jezelf met grotere YouTube account te vergelijken. Je hebt 24.000 abonnees, Lau. Weet je wel hoeveel mensen dat zijn? Heb je het ooit gevisualiseerd? Een slechte of nare reactie geeft niet per sé de mening van al deze 24.000 abonnees weer. Je mag er best even verdrietig van worden, maar zet je er daarna overheen. Je mag je handjes dichtknijpen en heel erg blij zijn met zo een lieve, trouwe groep kijkers. En dat ben je, dat weet ik. Blijf vooral dichtbij jezelf en doe wat goed voelt voor jou. Uiteindelijk is eerlijkheid wat je het verst heeft gebracht deze jaren.

Liefs,

Lau

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook wel interessant: