De #drinkcleanchallenge is al een week volop bezig. Tot nu toe is het mij beter bevallen dan verwacht: gedurende de week heb ik mij goed gehouden aan mijn eigen belofte om alleen maar natuurlijke drankjes (met uitzondering van een proteïne shake en Alpro in de havermout) te drinken. Ik moet ook toegeven dat het af en toe knap lastig was wanneer mijn mond zowaar leek te schreeuwen om iets lekker zoets of een verfrissend blikje Cola. Gelukkig heb ik mij tot zover redelijk in bedwang kunnen houden, met uitzondering van gisteren toen ik twee glazen Cola nam in plaats van mijn voorheen afgesproken één glaasje ‘cheaten’ in de week. Oeps. Weer een leerfase, en weer bewijst het zich hoe verslaafd een mens kan zijn aan zulke troep. Eigenlijk toch best triest?

Één van de drankjes die mij de challenge iets makkelijker maakt is groene thee. Ik drink het bij mijn ontbijt, als ik thuis kom, s’ avonds… En nou blijkt groene thee ook nog eens een hartstikke gezonde keuze te zijn, iets wat inmiddels al jaren bekend is onder de thee-leuten onder ons. We drinken massaal groene thee omdat het goed voor je is, maar weten we ook waarom het zo goed voor je is? Voor de onwetende zoals ik heb ik dat eens even grondig uit gezocht. Na het lezen van de volgende argumenten hebben we alleen maar meer redenen om nog een extra kopje green tea te verorberen.

– Het verouderingsproces van je lichaam wordt vertraagd. Een kopje groene thee zit bomvol antioxidanten. Deze antioxidanten pakken de vrije radicalen in het lichaam aan, diezelfde radicalen die voor cel-veroudering kunnen zorgen. Met andere woorden  de antioxidanten zorgen er dus voor dat het verouderingsproces van je lichaam wordt vertraagd. En daar kan je niet jong genoeg mee beginnen, toch?

– Goed voor onze bloedsuikerspiegel, hart, de lever en bloeddruk. Één van de bovenstaande genoemde antioxidanten heten polyfenolen. Deze polyfenolen hebben een anti-bacteriële werking hetgeen weer een zeer gunstig effect heeft op de bloedsuikerspiegel, het hart, de lever en de bloeddruk.

– Het werkt kalmerend. Voor iemand die teveel koffie drinkt zou groene thee nog weleens de perfecte oplossing kunnen zijn. Ook in groene thee zit namelijk cafeïne, die in dit geval een kalmerend en focussend effect kan geven. Perfect voor tijdens de hectische werk-  of schooldagen dus.

– Een betere spijsvertering. Ook hier spelen die fijne oxidanten een rol. De oxidanten in groene thee zorgen ervoor dat je spijsvertering beter zal gaan werken. Dit zorgt er weer voor dat het vetverbrandingsproces eerder op gang wordt gezet. Iets wat dus zeker kan helpen bij iemand die wilt afvallen of in balans wilt blijven.

Zo, dat zijn weer een paar extra redenen om dat flesje vol aspartaam te laten staan en lekker voor een kopje groene thee te gaan. In de tussentijd ga ik er weer een volle 100% voor en hoop ik binnenkort van mijn frisjes-addiction af te zijn.  Vergeet niet je gezonde keuzes via Instagram te taggen met #drinkcleanchallenge, zo kunnen we elkaar wellicht blijven inspireren. Al jouw secret healthy drinks ideas zijn van harte welkom! Cheers!

Hoe gaat het bij jou? Drink jij graag groene thee?

Volg Runninglau ook via BloglovinTumblrInstagram en Facebook of schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Liefs,

Lau