Van Ijsland tot Hawaii, alles kwam voorbij toen ik jullie vroeg de bestemming van mijn eerstvolgende hardloopwedstrijd te raden. Alles, behalve de juiste locatie! Ik heb jullie een beetje lopen pesten de afgelopen dagen, maar vandaag zal ik dan eindelijk verklappen waar ik mijn eerstvolgende halve marathon zal lopen. Want gossiemijne. Deze mag op de lijst van once in a lifetime opportunities! En het mooiste van dit alles? Je kan zelf ook meedoen (je hebt tot oktober om te sparen, dus ik zou het wel weten). Lees gauw verder.

Ik moet toegeven dat ik al een tijdje opzoek was naar een nieuwe hardloopuitdaging. Sinds maart, de maand dat ik 3 wedstrijden in 3 weken liep, heb ik eigenlijk niet veel meer uitgespookt op hardloopgebied. Iets met veel reizen en veel rusten, want ook dat is weleens fijn. Ik wist mijn conditie redelijk te onderhouden, tot ik 3 weken met mijn kont op Bali zat en uit voorzorgsmaatregelen het hiken met Tony boven alleen hardlopen verkoos (ik ben instaat om tussen de rijstvelden te verdwijnen en nooit meer terug te komen). Sindsdien ren ik zo een twee keer per week op een slakkentempo en eet ik meer ijs dan goed voor me is. Je snapt het al: het was tijd voor een uitdaging en alsof vliegtuigen oren hebben werd mijn verzoek gehoord:

EVA air nodigde mij uit om deel te nemen aan hun halve marathon in niets minder dan… TAIPEI.

Taipei. De hoofdstad van Taiwan. HOLY MOLY. Dit gebeurt echt.

Wie had ooit gedacht dat ik in zo een korte tijd twee keer naar Azië zou reizen? Op 28 oktober 2018 klinkt om 05:30 ‘s ochtends het startschot en zal ik 21 kilometer lang door dit bijzonder, relatief onbekend stukje Azië geleid worden. Taiwan heeft, als ik het internet mag geloven, het werkelijk allemaal: vriendelijke mensen, delicious eten, prachtige steden, indrukwekkende tempels, overweldigende natuur, tropische stranden, je reist heel makkelijk van A naar B en het is modern, maar onmiskenbaar Azië. Ondanks dat Taipei niet bij zoveel Nederlanders op de reisplanning staat is het een echte wereldstad. Als dat niet te gek klinkt, weet ik het ook niet meer.

Zoals je zult begrijpen begon ik als de wiedeweerga met het maken van een trainingsschema en heb ik dan ook gisteren mijn eerste training volbracht. Mijn conditie is slechter dan wat ik van mezelf gewend ben en dat is frustrerend, maar ik wil toch een poging doen een nieuw personal record op de halve te lopen. Of dat lukt? Geen idee, maar uit ervaring weet ik dat rennen in een nieuwe, onbekende stad het beste energiemiddel is.

Nog 95 dagen, 12 uur en 32 minuten.

Mocht je denken “dit verdien ik ook dus dit ga ik doen”: de inschrijving sluit 29 augustus 2018. Het inschrijfgeld ligt tussen de 14 en 31 euro afhankelijk van de afstand die je wilt lopen en je kunt kiezen uit een halve marathon, een 10 kilometer of een 5 kilometer. Later deze week vertel ik je meer over het totale kostenplaatje en mijn trainingsaanpak, mocht je dus geïnteresseerd zijn houd dan vooral even mijn website in de gaten. Ik zou het heel leuk vinden om je in Taipei te ontmoeten!

Ben jij weleens in Taipei geweest?

Liefs,

Lau