Zo heel af en toe deel ik dingen waarbij ik me afvraag of het niet iets té privé is om te delen. Toch kunnen mijn vingers zich nooit eens inhouden. Jullie zijn immers mijn dagboek, degenen die al jaren elke maandag weer voor mij klaar staan om mijn geratel aan te horen. Het dagboek van de afgelopen week bestaat o.a. uit Kayla Itsines, Doormeal en Spaanse dates die op John Travolta lijken.

Maandag

MAANDAG – ZALEN VOL ANABOLEN & DATES MET JOHN TRAVOLTA

Maandag, en wat voor één! De start van een nieuwe maand, een nieuwe week, een nieuwe dag én mijn nieuwe baan. Wat dat precies is moet ik nog even voor mezelf houden, maar dat neemt niet weg dat er werk aan de winkel was. Tussen het gezwoeg en gezweet door moest ik dan ook gewoon echt er even tussenuit glippen, even ademen, even tot rust komen. Gezien hardlopen om 15:00 geen optie is, was dat tot rustkomen nu ook prima te doen door wat nutteloos gewichten omhoog duwen in een zaal vol anabolen. Je moet wat!

Die avond vond ik het tijd voor een ijsje. Met iemand anders. Iemand anders dan mijn blonde lieve huisgenoot Merijn die ik vrijwel elke seconde van de dag al zie. Iemand met méér haar dan de gemiddelde Hollander. Iemand met een baard en als het kan ook nog even een snor. Iemand die een tikkeltje wat weg heeft van John Travolta, in zijn knappe jaren. Je begrijpt waar ik heen ga? Juist. Een rasechte Spanjaard. Wanneer je 6 maanden in een Oord als Córdoba verblijft waar temperaturen altijd hartje zomer zijn en de taal en cultuur je spontaan vlinders in je buik geven, tsja, dan komt er zo af en toe nog wel eens een heuse zomerliefde op je pad. Maar dan zonder zomer.

dinsdag

DINSDAG – GEGRILDE LAU & SANDY OLSSON

Die morgen gaat mijn wekker om 07:00 en spring ik ’t bed uit, mijn hardlooptenen roepen namelijk al enkele dagen om een run. Desondanks besluit m’n hoofd te protesteren en rol ik bijna automatisch mijn bed weer in. 5 minuten lang is het een strijd tussen mijn hersenen en mijn tenen. Rennen? Slapen! Zweten? Dromen! Uiteindelijk sluipen mijn tenen langzaam naar het eind van mijn bed en zitten ze voor ik het weet in mijn Nike Pegasus 31 gepropt. Zucht, ze hebben gewonnen. Net op tijd, want al rennend verandert het oh zo zonnige en fijne Córdoba in een levensgrote oven, klaar om Lau eens even lekker te grillen. NOT COOL!

Die middag zie ik stiekem John Travolta weer.  Gelukkig ben ikzelf als de Sandy Olsson  –de versie in de laatste scene van de film, althans- heel cool en doe ik alsof het me allemaal niets doet. Just chilling, ya know.

woensdag

WOENSDAG – OCHTENDMENSEN & ROMANTISCHE STERRENHEMELS

Al hangend boven mijn appeltaart havermoutje zit ik me eens goed te verbazen op deze vroege morgen. Ochtendmensen zijn namelijk toch gewoon vreemde snuiters?! Ik bedoel, dat ik na 5 uur slaap mijn wekker hoor gaan om 06:00, eruit spring om 1.5 uur te werken, vervolgens en vlugge douche neem  en naar de collegezaal kwakkel voor mijn allerlaatste tentamen, dat is één ding. Maar dat ik het ook nog met een oprechte smile op mijn smoel doe? Dat vind ik –als ochtendpersoon zelf- zelfs een tikkeltje weirdo. Toch zijn ochtendmensen als ik nodig om de avondmensen een steuntje in de rug te geven, net zo hard als dat andersom nodig is. Ben jij een ochtend of avondmens?

Wat ik die avond doe? Wil je dat écht weten? Mooi, dat wil ik je namelijk héél graag vertellen. Mr. Travolta besluit namelijk zijn Spaanse romantische trekken nog eens te accentueren door mij mee te nemen naar een ‘verrassing’. We rijden, en rijden, en rijden. Omhoog, steeds ietsje verder. Mijn oren ploppen zelfs! Tot we stoppen. Verbaasd kijk ik om me heen en ontstaat er een belachelijk grote glimlach op mijn gezicht wanneer ik zie dat hij me naar het hoogste puntje van de berg heeft gebracht, met uitzicht over heel Córdoba. Het volgende uur staan we in stilte de lichtjes te bewonderen met zacht krekelgeluid op de achtergrond. Als dit niet romantisch is ..

Donderdag

DONDERDAG – EEN BETEUTERD HAVERMOUTJE

Om 06:00 gaat de wekker. Nog in de wolken van gisteren spring ik m’n bed uit en realiseer ik me tot mijn spijt wáárom ik ook alweer zo vroeg op moest: ik ga terug naar Nederland. Beteuterd waggel ik naar de keuken, gooi ik mijn overnight oats achterover en begin ik mijn reis terug naar Amsterdam.

Eenmaal in Amsterdam aangekomen na een lange dag reizen ga ik meteen door naar kantoor om wat uurtjes te werken. Die avond plof ik vermoeid op de bank en val ik al kijkend naar het nieuwe armbandje om mijn arm in slaap.

Lau. Vakantieliefdes zijn vakantieliefdes, je woont daar nog maar 2 weken. Get ya head out of the clouds, Sandy.

vrijdag

VRIJDAG – HOLLANDSE RUNS & QUEST BAR PORN

EINDELIJK WEER HARDLOPEN OM 10 UUR ’S OCHTENDS! Wat voorheen de normaalste zaak van de wereld leek te zijn, is nu een oprechte verademing. Zelfs na twee uur werken in de ochtend is het namelijk nog mogelijk om voor een run te gaan, zonder te sterven van de warmte! Het grappige is dat om mij heen geen hardloper te bekennen is, dankzij de hittegolf die vandaag plaatsvindt. Wijs houd ik mijn mond de rest van de dag wanneer iedereen het heeft over hoe warm het wel niet is, terwijl ik het stiekem af en toe nog fris heb..

Wat er nog beter is dan in je achtertuin genieten van het zonnetje? In de achtertuin genieten van het zonnetje wanneer de postbode langskomt en je langverwachte Quest Bars en eiwitten komt afleveren! Als je je afvroeg waarom de ’S Mores, Cookies & Cream & Quest Bars zo snel uitverkocht waren.. Ik weet van horen zeggen dat mijn overbuurman nogal een vreetzak is.

Wat nog beter is dan in je achtertuin genieten van het zonnetje en het ontvangen van Quest bars? In je achtertuin barbecueën met je lang gemiste famile! Dat, tot het ging stormen, althans.

zaterdag

ZATERDAG – HET GLAMOUR HEALTH EVENT 

Van 08:00 tot 17:00 ben ik die zaterdag op het Glamour Health Challenge Event. Wat een GEWELDIGE dag! Hoewel ik het liefst een hele blogpost vol ratel over hoe het was en wat we gedaan hebben, hou ik dat nog even lekker voor mezelf. Ik heb namelijk elk momentje achter de schermen vastgelegd op de film en zelfs wat tijdens het event weten te catchen, wat vrijdag a.s. op mijn Youtube kanaal zal verschijnen in een nieuwe VLOG! Abonneer je op het kanaal (het is gratis!) om hem niet te missen. Wauw! Was jij ook aanwezig?

zondag

ZONDAG – YONI, ROTZOOI & DOORMEAL

Het is inmiddels een ritueel geworden: een training met Yoni wanneer ik weer even in het land ben! We hebben samen een heerlijke bovenlichaamtraining en voldaan race ik weer naar huis omdat ik aan de bak moet.

In mijn schattige kleine kamertje staat namelijk 35 kilo aan bagage op mij te wachten. Nou dat je na een lange vakantie je koffer moet opruimen is één ding, maar dat doen na 6 maanden in het buitenland gewoond te hebben is een tweede. En dan te bedenken dat dit nog maar slechts de helft is. Zwetend, puffend en hijgend werk ik 5 uur lang aan een oneindige berg ROTZOOI, waarna er eindelijk licht aan het einde van de tunnel verschijnt. Done.

Nog bijkomend van de grote puinzooi haast ik mezelf naar Amsterdam, waar de prachtige Hannah Vreugdenhil op ons staat te wachten tijdens het officiële launch event van Doormeal! Wat een prachtig concept, en dan het eten.. Hier kun je pas over mee praten als je het ook daadwerkelijk geproéfd hebt. Mijn favoriet? De tonijnsteak! En of Chris en ik ook normaal kunnen doen? Ik ben bang van niet..

Morgenochtend vlieg ik weer terug naar Spanje voor de laatste 2 weken in mijn prachtige Córdoba. Natuurlijk gaat de VLOG camera mee, zodat ik jullie nog snel een kijkje kan geven in mijn Spaanse leventje! En Mr. Travolta? Hoe we dat gaan doen, tja, ik stop hem wel in mijn koffer.

Hoe was jouw week?

Liefs

Lau