Inmiddels weer een beetje bijgekomen van Koningsdag? Na de tips van vorige week moet dát toch wel goed gekomen zijn. We zijn alweer een week verder, wat betekent: een nieuwe DIARY! Met deze week o.a. Hollandse Koningsdagruns, vunzige hotelletjes in Málaga, rare gespierde ruggen & ‘las cruces de Mayo’. Kijk je gezellig mee?Maandag

MAANDAG – VAN HOLLANDSE KONINGSDAGRUNS NAAR MÁLAGA AIRPORT

De dag waar heel Nederland al 365 dagen naar uitkijkt: Koningsdag! Ik word wakker met een geweldig nostalgisch gevoel (Konings- of Koninginnedag, het doet me altijd aan vroeger denken!) en ben zo blij dat ik ondanks dat ik vanmiddag terug naar Spanje ga, nog een beetje van de Koningsdag sfeer kan meepikken. Hoewel ik het liefst de bus naar Amsterdam pak en heel de dag in een oranje kostuum met een wijntje en een broodje kebab door de Jordaan struin besluit ik deze Koningsdag te vieren door lekker truttig voor een run te gaan. Misschien niet de eerste en beste keus van de gemiddelde jonge student, maar hé, wat moet je als je slechts de ochtend in ons kikkerlandje te besteden heb! En die run? Die blijkt één groot feestje te worden. Mijn nieuwe fluorescerende Asics t-shirt had niet beter kunnen matchen, het zonnetje schijnt en overal onderweg kom ik vrolijke oranje mensen tegen. Lang leve de koning!

Verfrist, opgewekt en gepakt vertrek ik met mijn 10 kilo koffertje naar Schiphol. Ik voel me niet op mijn gemak in mijn ‘gewone’ outfit. Hoe gewoon die outfit namelijk ook mag zijn, ik val hartstikke op tussen al het oranje in de trein! Na een 3-uur lange vlucht kom ik om 20:00 aan in Málaga, klaar om de trein naar Córdoba te pakken. ‘Een uurtje en ik ben lekker thuis!’ denk ik bij mezelf. Loopt dat even anders dan verwacht.

Maandag2
DINSDAG – DURE TAXI’S EN VUNZIGE HOTELLETJES 

‘Un billete á Córdoba, por favor‘. vraag ik met een grote glimlach aan de Spaanse meneer achter de balie. ‘No hay.‘ zegt meneer terug. No hay? No hay me WAT? Hoe bedoel je die zijn er niet? Licht gefrustreerd vraag ik waarom niet. Met dezelfde gevoelloze blik antwoordt meneer Spanjaard me. Fijn. Ik blijk dus de laatste trein naar Córdoba met 5 minuten gemist te hebben en meneer lijkt daar geen enkel probleem mee te hebben. Paniekerig vraag ik of er nog andere manieren zijn om naar huis te gaan. ‘El bus o taxi‘. Ik vraag de meneer nogmaals beleefd om de vertrektijden van de bus, om er achter te komen dat ‘No hay‘ ook voor de bussen geld. F*CK. En de taxi? Die staat mij al te graag te hulp vanaf 185 euro, waarna ik maak dat ik weg kom. Er zit maar één optie op: een hotelletje boeken.

Twee uur later, hongerig en chagrijnig vind ik een hotel dat 1. betaalbaar is, 2. dichtbij het station zit, en 3. nog beschikbare kamers heeft. Om 23:00 plof ik neer in mijn vieze bed in een vunzig hotelletje en eet ik bij gebrek aan avondeten 4 Quest bars in één keer op. Goh, ging deze dag even anders dan gepland.

Dinsdag
DINSDAG – GEZOND BIJ DE MAC EN BUDGETPROOF SPORTKLEDING 

Op dinsdagochtend word ik redelijk uitgerust wakker en moet ik stiekem wel lachen om wat er gisteren gebeurd is. Ik besluit er het beste van te maken en eet nog een paar Questbars terwijl ik uitgebreid ga badderen in mijn hotelkamer. Rond het middaguur loop ik naar het station waar ik nog twee uur heb te volbrengen voor ik mijn trein naar Córdoba kan pakken. Komt dat even goed uit, het treinstation is namelijk ook gelijk een winkelcentrum! Na een goed gevulde Mediteraanse MacDonalds salade (Maccie you ROCK!) koop ik voor slechts €9,95 een paar sportshorts bij de H&M. Aanrader!

Die middag kom ik rond het avondeten aan in Córdoba waarna ik snel nog even de gym induik. Zo’n typische ‘good Lord ik overleef het einde van de training niet’ legday. Toch ga ik door, want tjsa, dat vindt mijn coach leuk. En mijn billen ook. En wanneer je dan klaar bent én alle oefeningen desondanks hebt uitgevoerd… Daar doe je het voor. Wat ben ík blij dat ik weer thuis ben!

Woensdag
WOENSDAG – STAPELS WERK EN LEKKERE ONTBIJTJES

Woensdag is geen speciale dag. Er staat een hoop schrijfwerk op de planning en daarnaast heb ik tentamens. Na uren blogwerk, een bezoekje aan de universiteit én een snelle boodschap kom ik uitgeput thuis.

Wél zie ik die dag dat er al maar liefst 800+ ontbijtjes zijn geupload onder de hashtag #breakfastwithLau. Dat dat er uiteindelijk 1.000+ zullen worden maakt het alleen nog maar toffer. Dit is ongetwijfeld mijn lekkerste winactie tot nu toe!

donderdag
DONDERDAG – RARE RUGGEN EN LOL MET LAS CRUCES 

‘Ik heb eigenlijk geen idee hoe mijn rug eruit ziet!’ hoor ik mezelf tegen Yoni zeggen eerder die week. Omdat ik stiekem wel héél nieuwsgierig was greep ik op #transformationthursday mijn kans en maakte ik zo’n lekkere ordinaire selfie, maar dan van mijn rug. Het resultaat? Ik had geen idee dat ik in slechts enkele maanden tijd zo’n vooruitgang had geboekt! Ik weet in ieder geval nu wel waar die 8 extra kilo’s zijn gaan zitten…

Die avond ga ik met wat vrienden de stad in, het is namelijk van donderdag tot en met zaterdag ‘las cruces de Mayo‘, een geweldig religieus spektakel waarbij overal in de stad grote kruizen zijn te vinden, versierd met bloemen en omringd met ontelbare feestende Spanjaarden. Van deze feesten, die gewoon op straat plaatsvinden, zijn wel tientallen verschillende te kiezen, elk op een eigen versierd plein vol met muziek en mensen. Rond 02:00 stopt de muziek en gaat iedereen massaal naar de club. Één groot feest!

Vrijdag
VRIJDAG – KATERVRIJDAG & FLAMENCO DANSERESSEN

Vrijdag besluit ik het rustig aan te doen door de gemiste slaap die avond ervoor. Een kater heb ik niet, want na die gekke week van twee weken terug heb ik simpelweg geen behoefte om te drinken. Ook zonder drank kan het namelijk hartstikke leuk zijn! Ik maak een -al zeg ik het zelf- geweldig ontbijtje en ga na het avondeten nog even met Merijn de stad in om te kijken naar de flamenco wedstrijden. Van jong tot oud zijn het allemaal even mooie vrouwen in prachtige jurken. En wat kunnen ze dansen! Heerlijk om naar te kijken. Hoewel ik die avond eigenlijk zou gaan rennen kies ik ervoor lekker vroeg mijn bed in te duiken. Dan maar morgen wat vroeger op!

Zaterdag
ZATERDAG – ZONNIGE OCHTENDRUNS, ZWETERIGE WORKOUTS & FROYO

De wekker gaat en zonder ook maar een moment te aarzelen duik ik mijn hardloopschoenen in. Ik eet snel een banaan en pak mijn favoriete renmuziek erbij, ready to go. Waarom ik zo enthousiast ben? Het is om 09:00 het perfecte hardloopweer, dat wordt later die dag met zo’n 35 graden Celsius wel anders! Ik loop een heerlijke 5 kilometer en kom in een geweldige mood thuis. Eenmaal thuis maak ik een grote maaltijd, die zal ik namelijk méér dan nodig hebben tijdens mijn workout later die dag. Wat blijkt? Zelfs in de sportschool is het niet-te-doen heet en kweken we samen zo’n 10 liter aan zweet. We vinden onszelf na afloop toch wel zulke bikkels dat we linea recta naar de frozenyoghurt gaan om een XL ijsje voor ieder één te bestellen. YUM!

Zaterdag2
Na het ijsje zijn we helemaal bijgekomen en gaan we direct naar huis om te douchen, eten en ons klaar te maken voor een tweede avond ‘las cruces de mayo’. Ditmaal bezoeken we een plein vol jongeren en wordt het nog gezelliger dan die donderdag, zelfs al besluit ik deze avond vrijwel niets te drinken. De bloementop die ik eerder die week had gekocht matcht bij zowaar elk straatje en kruisje dat te vinden is. Vind ik leuk!

Zondag
ZONDAG – CHAGRIJNIGE ZONDAGEN & REFEED DAYS

Zondag word ik wakker met het gevoel alsof ik zojuist overreden ben door een tractor, drie dagen op een festival heb doorgebracht en vervolgens een nacht buiten op de harde grond heb geslapen. Bah! Dat ik vandaag een oneindige stapel aan mails, schrijfwerk en de studie te doen heb maakt het er niet beter op. Ik post een klaagberichtje op Instagram en voel me wonder boven wonder gelijk beter. Bovendien heb ik niet veel te klagen die dag, het is namelijk zondag, mijn rustdag, een refeeddag (extra veel calorieën en carbs) én ik ben in Spanje.

Met dat in mijn achterhoofd val ik moe maar tevreden in slaap die avond. Klaar voor een nieuwe week, alweer de laatste officiële lesweek in Spanje.

Hoe was jouw week?

Liefs,

Lau

 

Dit vind je misschien ook wel interessant: