Goh, die maandag laat ook niet op zich wachten. Wat ging deze week snel! Niet zo gek ook, ik was namelijk 3 van de 7 dagen in ‘t geliefde Hollandse landje te vinden, en je weet wat ze zeggen… Time flies when you’re having fun! Deze week o.a. blunders in de sportschool, ongemakkelijk luxe dineren bij MOMO, het InnerCirqle event & k-k-kkoude Runninglau Vondelpark trainingen…

Terwijl jij je op deze vroege maandagmorgen mentaal voorbereidt op Koningsdag (en nog aan het bijkomen bent van koningsnacht) vraag ik je gezellig mee te kijken naar mijn afgelopen hectische week. Kiek je mee?

Maandag

MAANDAG – DE 8X8 METHODIEK

Tijd om de feesten van die week achter me te laten. Back to basic, letterlijk, namelijk back to BasicFit! Al kauwend op een pindakaas Quest bar (heavenly much) waggel ik richting de sportschool. Ik heb er net een college opzitten en hoewel ik daarvoor mijn maag goed gevuld had met een vrachtwagen aan proats (aka protein oats) prop ik er nog maar wat in. Vandaag is het immers benendag, daar heb ik alle kracht en energie voor nodig die mijn lichaam mogelijk produceren kan.

Deze maand is mijn schema dodelijk. Hijgend en puffend waan ik me door de sportschool, met een hoofd dat steeds roder aanloopt en zweet dat als een open kraan van me afgutst. Spanjaarden kijken me bezorgd aan. Niet zo gek ook, mijn trainingsschema deze maand is toch wel de pittigste tot nu toe. Dit komt door de 8×8 methodiek, wat inhoudt dat ik o.a. 8 keer 2x 8 deadlifts (ja, dat is een hoop rekenen), 8 keer 8 squats en 8 keer 8 lunges doe. Ja, inmiddels weet ik hoe de hemel eruit ziet na verschillende keren het licht te hebben gezien in de BasicFit in Córdoba. Maar zolang de billen er ronder van worden…

Snapchat--4558044914427124681

DINSDAG – BLUNDERS IN DE SPORTSCHOOL

Tijdens mijn poging heel casual een oefening genaamd ‘Wide Lat pull’ te doen (zie: met al je kracht een grote stang naar beneden trekken terwijl je daar cool bij probeert te kijken) word ik uit het niets op mijn schouder getikt door een Spaanse señior. ‘Chica, perdon, pero ese no funciona asi‘. PerdonameWATTE? Hoe bedoel je deze oefening hoort niet zo? Ik ben immers in de veronderstelling dat ik hem perféct uitvoer. Wat zeg ik, ik weet het zeker. Beledigd kijk ik hem aan. Ik verwijs de meneer zelfs naar mijn Personal Body App, om te laten zien dat de oefening wel dégelijk zo uitgevoerd moet worden. Al snel kom ik erachter dat ook mijn app de theorie van meneer wijsneus bevestigt. Beschaamd bedank ik hem en probeer ik zo snel mogelijk de oefening af te maken (zoals hij wél hoort, overigens) maar voor ik het weet ben ik omringd met Spaanse 40-jarige, pesige mannetjes. Ze beginnen allemaal in het Spaans door elkaar heen te ratelen, discuserend over hoe ik de oefening het best zou kunnen uitvoeren.

Na 5 minuten kijkt de hele sportschool onze kant op en heb ik inmiddels 5 nieuwe oefeningen gedemonstreerd gekregen. Met een enorme boei maak ik snel de training voor die dag af. Die eigenwijsheid van mij ook.

Dinsdagmiddag bestaat uit het leren van de laatste pagina’s Public Relations, die middag heb ik namelijk een tentamen. Ieks! Gelukkig heb ik tot nu toe al mijn tentamens gehaald. Zodra het tentamen voorbij is vlucht ik naar huis en plof ik met een moe maar tevreden gevoel in bed. Dat zit er weer op.

Woensdag

WOENSDAG: SPONTANE KILOMETERS & MYSTERIEUZE AANKOPEN

Ken je dat? Je eet een goede pre-workout maaltijd, pakt je gym-tas in, wandelt naar de sportschool en bij aankomst besluit je spontaan om te draaien, naar huis te gaan, je hardloopschoenen aan te trekken en te gaan rennen. Nee? Nou, ik ook dus niet. Tot vandaag, want dit laatste is precies wat mij overkomt. Het zonnetje straalt me zo tegemoet dat mijn hardloopwiebeltenen gaan kriebelen en ik gewoon moét rennen. Eenmaal rennend gaat dat zo lekker dat ik besluit er een 10 kilometer run van te maken (je weet wel, even oefenen voor de We Run Amsterdam) en dat in een redelijk mooie tijd van 55 minuten. Take that!

‘S avonds ga ik mee met Merijn boodschappen doen bij el Corte Ingles, een warenhuis vergelijkbaar met de Bijenkorf, waar zich bovenaan de winkel op verdieping 5 een luxe supermarkt bevindt. Nu weet ik waarom ze deze op de vijfde verdieping plaatsen. Onderweg naar boven loop ik langs de Pandora sectie. Wat er gebeurt gebeurt er, maar even wordt het zwart voor mijn ogen en kan ik niet meer helder denken. 5 minuten daarna hervat ik mijn reis naar de bovenste verdieping van het warenhuis, alleen dan met een nieuwe Pandora armband, de zilveren, onbuigbare versie, om mijn arm erbij. Wow. What just happened?

donderdag

DONDERDAG – VLIEGTUIGVOEDSEL VOOR HAVERMOUTTRUTJES

De dag dat ik naar Nederland vertrek voor het Innercirqle event! Vrolijk spring ik mijn bed uit om 06:45, ik heb expres mijn wekker vroeg gezet zodat ik nog even naar de sportschool kan. Mijn huisgenoot, die beloofd heeft mee te gaan die ochtend, blijft akelig stil in zijn bed liggen. Ik weet genoeg.

Na een oneindige rit (lees: taxi, trein, trein, bus, vliegveld) kom ik aan op het vliegveld van Málaga. Bij een tentje genaamd SOHO COFFEE doe ik een fijne ontdekking: er is voedsel voor havermouttrutjes! Met een tevreden hoofd neem ik iets dat belooft te bestaan uit ‘zwarte & rode rijst, granaatappel, kikkererwten, rode saus, rucola en limoen’, een bakje ‘kikkererwten, limoen, noten chili peper, koriander en rode peper (!)’ en een huge fruitsalade. Nog geen 5 minuten later zit ik met een sip gezicht mijn tranen in te houden boven het bakje kikkerwten na zojuist een halve peper doorgebeten te hebben. Dit verdien ik toch niet?

vrijdag

VRIJDAG – BUDDY WORKOUTS EN ONGEMAKKELIJK LUXE DINEREN

Als een tevreden Doornroosje word ik wakker na een heerlijke nacht slaap in mijn oude, vertrouwde éénpersoons bedje thuis in Purmend. Ik spring snel mijn bed uit, want er staat een drukke dag op de planning. Terwijl ik een kom havermout met superfoods (zo kom ik aan mijn superpower) naar binnen schuif kleed ik me alvast om voor de sportschool, alleen dit keer niet BasicFit. Ik vergezel Yoni, die ik ooit via Instagram heb leren kennen (leuk hè? Je ontmoet op die manier zoveel nieuwe mensen met dezelfde passie!), tijdens haar workout. Na afloop komt ze niet van me af vóórdat we een spiegelselfie hebben gemaakt. Ik sjeez om 10:00 uur ‘s ochtends weer naar huis om me om te kleden, afspraak twee staat namelijk om 11:30 alweer op de planning.

Deze afspraak is met niemand minder dan Susan, één van de gastbloggers. Susan zal mij zo nu en dan gaan helpen wanneer ik zelf niet aanwezig kan zijn bij een event, hier komt morgen meer over online. Leuk!!

Na wat afspraken met PR bureaus is het om 20:00 eindelijk tijd om te relaxen. Ik heb afgesproken bij MOMO met Charles. Remember him? De jongeman waarmee ik al vóór Spanje enkele maanden aan het daten was! Wanneer ik in Nederland ben zien we elkaar vaak. Vind ik stiekem heel leuk.

MOMO is een Japans restaurant gelegen vlak bij de PC Hooftstraat, al is dat jammer genoeg ook flink aan de prijzen te merken. Ik arriveer als eerste en ga ongemakkelijk zitten terwijl ik binnen 3 minuten al door 5 verschillende personeelsleden bediend word. Ik voel me ongemakkelijk en zó underdressed. Had ik nu maar dat mooie jurkje aangetrokken! Terwijl ik op Charles wacht wordt me 3 keer gevraagd of ik wijn wil bestellen. Ik kijk naar de wijnkaart, vervolgens naar de prijslijst, en slik. ”Ik wacht nog even”, zeg ik zo cool en relaxed mogelijk tegen mijn privé ober. In plaats daarvan bestel ik een fles Spa rood. Had ik beter niet kunnen doen, elke 3 slokken die ik neem staat meneer ober namelijk weer naast mij om mijn glas aan te vullen. Man, wat ik voel me de plaatselijke randdebiel. Ondertussen loopt Bracha van Doesburgh voorbij. Oh joh, half bekend Nederland zit hier te dineren, dat maakt het er alleen maar beter op. Zelfverzekerd spreek ik me toe: chin up, lipjes getuit en borst vooruit Lau. Je bent immers Runninglau. Hartstikke bekend ben je, jij hoort hier thuis. Bij die gedachte alleen al moet ik hardop lachen. Wat een onzin, niemand kent me. Gelukkig komt Charles al snel om me te verlossen en is het het begin van een heerlijke avond.

Eerlijk is eerlijk: ik heb nog nooit in mijn leven zo lekker gegeten. Gepaneerde garnalen in curry, gebakken eend met cranberry in zoete saus gehuld in flinterdunne wraps, kabeljauw in pittige saus. Food. HEAVEN. Mocht je ooit flink willen uitpakken, dan kan ik je dit restaurant méér dan aanraden.

zaterdag

ZATERDAG – INNERCIRQLE, RENTRAINING MET LAU & SPANNENDE AFSPRAKEN

Om 09:30 begint het InnerCirqle event, waar Annemerel, Paultje, Daisy en ik samen komen om met elkaar iets moois te creëren. Om 09:30 stipt komen de eerste meiden binnen. Naast een paar bekende gezichten zie ik ook veel nieuwe gezichten. Zo leuk om volgers in het echt te ontmoeten! Het wordt een dag vol inspiratie en plezier, bestaande uit verschillende activiteiten. Een volledig verslag komt later deze week online. De groep kan kiezen uit een binnenworkout of een buitenworkout. Met de regen buiten kiest vanzelfsprekend het merendeel voor de eerste optie, maar verrassend verbaasd ben ik wanneer er 6 lieve meiden enthousiast voor mijn neus staan, klaar om met mij de kou te trotseren voor een renworkout. Wat een toppers! Het wordt een pittige training waarbij we door de grachten sjeezen om vervolgens in het Vondelpark een intervaltraining en full body workout te doen. Stephanie rent zelfs een nieuw PR op de één kilometer. Dat is nog eens doorzettingsvermogen!

Optimel kwark & Vita Coco, mijn favoriete on the go snack. Ik kan wel wat eten gebruiken, later die dag heb ik namelijk weer een afspraak, dit keer met iemand van Personal Body Plan. Hoe en waarom verklap ik nog even niet, al ben ik wel heel (heel heel héél) enthousiast. Ieks!

Na twee vermoeiende dagen rennen en vliegen door Amsterdam verrast bij thuiskomst mijn vader me met een wel héél lekker bordje voedsel. Hij wilt het niet toegeven, maar langzaam maar zeker is hij in net zo’n health-freak als mij aan het veranderen. Wat er op mijn bord lag? Gebakken en gekruide groente, kruidige krieltjes uit de oven & scholfilet gebakken in gemalen havermout. Pap, mijn complimenten.

zondag

ZONDAG – EMMERS HÜTTENKASE EN KONINGSNACHTEN

Zondag is de dag dat je je ontbijtje éxtra mooi mag decoreren. Deze week doe ik niet aan zondag pannenkoekendag, maar ga ik voor een havermoutje met amandelmelk, koekkruiden, banaan, aardbei en bijpollen. Doe maar fancy!

Heb ik al eens verteld dat ik verslaafd ben aan hüttenkase? Dat hebben ze dus NIET in Spanje! In de 3 dagen in Nederland eet ik dan ook minimaal 5 bakjes van deze kaas leeg, gewoon als toetje, gewoon om dat het kan. Het liefst bestel ik een hele emmer en eet ik de rest van het jaar elke dag hüttenkase. Dromen mag, toch?

Na een ochtend vol administratie- en schrijfwerk besluit ik die middag met m’n zusje naar het centrum van Amsterdam te gaan. Naast een middagje winkelen besluiten we ook nog even de kermis op de dam te bezoeken en besteden we te veel geld aan het grijpen van knuffels en het reuzenrad. Om de middag helemaal perfect af te sluiten gaan we even langs de hema voor een lekkere lunch. LEKKER!

‘s Avonds ben ik eigenlijk van plan naar de kroegjes van Pumerend te gaan voor wat drankjes, maar eenmaal avond kom ik erachter dat ik dit niet ga redden. Ik moet nog zoveel deadlines halen en heb nog zoveel te schrijven! Misschien maar goed ook, want op deze manier begin ik uitgerust aan mijn week. Morgenochtend vlieg ik terug naar Spanje voor twee weken.  One way or another: het was weer een week om niet te vergeten.

Hoe was jouw Koningsnacht? Ben je al klaar voor Koningsdag?

HEEL VEEL PLEZIER!

Liefs,

Lau

 

Dit vind je misschien ook wel interessant: