Runninglau de video game: zal Lau overleven in een wereld vol dronken studenten, vretende Spanjaarden en korte nachten? Je leest het vandaag in Runninglau vs. Studentmonsters.

De zomer is nu écht begonnen in Córdoba en dat is te zien aan mijn DIARY ook. Wat een belachelijke week heb ik achter de rug! Vanaf half april tot eind mei staat Córdoba in het teken van zon, drankjes, feest en nog meer feest. Laat staan wanneer je in een gebouw vol met studenten leeft. Probeer dan maar eens een gezonde én sportieve lifestyle aan te houden! Zal het me gelukt zijn, tussen alle verleidingen door? Je leest het vandaag in een gloednieuwe DIARY! Kijk je gezellig mee?

Maandag

Maandag

Na de barbecue en drankjes van de zaterdag en zondag ervoor besluit ik voor een run te gaan. Hashtag backontrack, hashtag ikmoetwatburgersvandedagervoorverbranden. Dit doe ik overigens met voorbedachte rade pas om 18:00 ’s avonds, met het idee dat de hitte van eerder die dag rond dit tijdstip inmiddels wel een beetje gedaald zou moeten zijn. Normaal, toch? Nah-ah. Dus niet. Zo mag het dan misschien in ons kikkerlandje werken, maar niet in Córdoba. Of het nou komt doordat de hitte in de grond blijft hangen of dat het gewoon hier simpelweg altijd heet is,  ontkomen doe je er niet aan. Ondertussen waan ik me door de menigte van boom naar boom, opzoek naar het kleine beetje schaduw dat Córdoba te bieden heeft.  Het helpt niet. Met een bonkend hoofd en kloppende slapen weet ik er een 7 kilometer uit te persen, maar van harte ging het niet. Om mijn goede daad nog even te belonen ontvang ik zelfs een opmerking van een nogal ‘eerlijk’ Spaans stel dat zich hardop afvraagt hoe je er in godsnaam zó rood uit kan zien. Ja, muchas gracias, dat had ik net even nodig.

Maar goed, klagen mag ik niet, ik heb immers gerend en ben ook al de hele dag gezond bezig. Dat ik op datzelfde moment –bezweet, tomatenlevel en overkookt heet en al- in het trappenhuis verschillende Erasmus studenten aantref is dan weer een minder aangename verassing. Wát? Wéér een barbecue op ons terras? Potverdikkie, snapt niemand dan dat ik een fitgirl probeer te zijn! Ik besluit het zekere voor het onzekere te nemen (aka snackdrank tegen te gaan) en prop mezelf vol met een groot bord zilvervliesrijst, tonijn en groenten voordat ik met mijn fles spa rood en al de vraatzuchtige en aangeschoten studenten vergezel. Die avond beland ik nuchter, voldaan en verzadigd in bed. I DID IT!

Dinsdag

Dinsdag

Na mijn eerste been en billentraining van de week druipt het zweet letterlijk van mijn neus af. Al puffend en hijgend kom ik thuis aan –blij dat ik de 3 verdiepingen heb weten te beklimmen met zulke pijnlijke billen- en kom ik tot de bevinding dat mijn huisgenoot het nodig vind om te klagen over mijn nogal ‘zweterige gedaante’ in de keuken. Of ik even snel kan douchen of de keuken kan verlaten. Ja, HALLO. Wat hééft iedereen toch de laatste tijd? Snapt dan niemand dat zweet pure druppels discipline en sexyness zijn? Zucht. De wereld heeft nog een hoop te leren.

’s Avonds gebeurt waar ik al bang voor was: ik ga uit. Hoe stom het ook mag zijn, hoe moe ik ook ben. Mijn hardlopende beentjes willen dansen, en goed ook. Hoewel ik die dag goed rekening houd met een paar drankjes extra in mijn caloriebudget, wint de vreetzak in mij het van de mentale strijd wanneer ik om 05:00 ’s nachts toch wel zo’n honger heb dat ik spontaan –ik zeg spontaan omdat het als een wervelwind opkwam zetten en dus ook zo weer over was- een hele zak stinkende ribbeltjeschips opgegeten. Was mijn missie toch bijna geslaagd. De sterke geur van gekauwde kaasuienringen die vervolgens uit mijn smoel komt zetten is het in ieder geval niet waard.  Zó dichtbij, maar zo ver weg.

Strikvraag: huil of lach ik op de bovenstaande foto? Never mind, ook ik heb geen flauw idee.

Woensdag

Woensdag

Woensdag, de derde kans van de week om er weer helemaal voor te gaan. Maandag is gelukt, dinsdag bijna. Een 50-50 situatie. Vandaag móet ik gewoon een volledige gezonde dag zien te hebben, om die balans weer méér healthy dan not-healthy te krijgen. Het wordt deze week een soort video game. Runninglau in studentenland. Gaat ze het redden? Heeft ze nog genoeg levens over? Het antwoord is nee. Ze moet extra levens verdienen, uploaden, en snel ook, of het is game-over en klaar met de pret. Ik besluit mijn beste beentje voor te zetten, een middagdutje te doen en vervolgens keihard te knallen in de gym. Dit gepaard met een paar niet alleen goed uitziende maar ook héérlijke maaltijden levert me weer dikke bonus punten op. Één punt voor Runninglau. IN THA POCKET.

donderdag

Donderdag

Donderdag is toch echt wel de studentenuitgaan avond, of het nou in Nederland of in Spanje is. Veel keus heb ik dus niet, maar dat betekent niet dat het niet healthy kan. Of in ieder geval healthified. We zijn immers in level 4 beland en na twee dagen volledige gezonde healthy bonus punten minus wat levens verloren aan de zak chips afgelopen dinsdag ben ik klaar om mezelf een poepie te laten ruiken.

Om te beginnen start ik de vroege donderdagmorgen met een bakje havermout waar je u tegen zegt, klaar om direct na de lessen (ja, want ook die zijn er gewoon elke ochtend om 08:00 precies!) te knallen in de sportschool, klaar om deze saaie donderdag om te toveren in een spetterende lifting Thursday. Tot op heden een perfect gezonde dag. Hoe ik ervoor zorg dat ik de nacht ook in mijn Personal Body Plan laat passen? Heel simpel:

Afgezien van de extra calorieën die ik van te voren apart hou om later als jokerpunten te kunnen inzetten (goed voor redelijk wat vodka cola lights, en al helemaal goed om de avond vol zelfvertrouwen door te komen) vraag ik mijn eeuwige fitte roommate om op mij te letten die avond. Dit houdt in dat hij me erop zal wijzen als ik met een slok op teveel weer in een ware vuilnisbak verander en alles eet wat ik op mijn pad tegen kom. Hij is best bereid dit te doen, in ruil voor dezelfde service. Kijk, dat is nou echte vriendschap.

Vrijdag

Vrijdag

Vrijdag word ik na veel te weinig slaap wakker en sleur ik mezelf direct na het ontbijt naar de sportschool. Beentraining it is. Help. Na 8×8 squats en 8×8 lunges sta ik werkelijk waar op het punt om de zware gewichten op mijn tenen te laten kletteren. Na drie kwartier besluit ik dat het beter is de gym te verlaten, ik moet immers om 17:00 die middag al met de bus naar een poolparty buiten het centrum. Daar gaan een van mijn levens weer. Min punt voor jou, Lau!

Met alle brakheid en al weet ik nog goed en gezond te eten en besluit ik een snel bezoekje te brengen aan de stad voor een nieuwe bikini. Het aanbod is uiteindelijk zo groot dat ik niet kan kiezen en met twee super fleurige bikini’s van de H&M eindig. Ik ben er klaar voor! Zal het deze avond lukken om voor gezond te gaan, of winnen de Erasmusmonsters het?

Eenmaal aangekomen blijkt er keiharde muziek te zijn, een volle zon en maar liefst 100 studenten. Wat een gezelligheid! Na één drankje merk ik al dat de hitte naar mijn hoofd stijgt en besluit ik het daarbij te laten. Ik ga over op de cola zero. Bonus punten! Zodra ik rond 20:30 honger begin te krijgen en iedereen spontaan de donuts en zakken chips tevoorschijn haalt trek ik Merijn, mijn huisgenoot, aan zijn mouw. We need to find healthy food! Samen sneaken we naar buiten, opzoek naar een restaurantje. Nog geen 10 minuten van het feest vandaan blijkt een schattig Spaans tentje te zitten waar ik een broodje ei bestel. Wéér een bonus punt! Die avond lig ik braaf om 00:00 in bed.

weekend

Zaterdag & zondag

Zowel op zaterdag als op zondag besluit ik niet meer uit te gaan. De verleidingen zijn groot, maar ik herinner me aan mijn doelen en bovendien aan het feit dat mijn lichaam wel wat rust kan gebruiken. In plaats daarvan breng ik de dag door met mijn roommate en halen we op zowel zaterdag als zondag een XL frozen yoghurt onder het genot van het zonnetje. Op de zaterdag besluit ik naast een run mijn workout van die vrijdag af te maken en ook op zondag is het fit duo weer in de sportschool te vinden. Wat een week, wat een feest. Hoe je het ook went of keert: op zondag avond heb ik méér bonuspunten over dan levens die ik verloren ben. Moraal van het verhaal: Runninglau WON.

Hoewel mijn voorbeeld een extreem voorbeeld is wil ik maar zeggen: een feestje op zijn tijd kan best en is zelfs prima in een gezonde levensstijl te passen! Zoveel als ik de afgelopen week ben uitgegaan daarentegen is op lange termijn natuurlijk niet realistisch en bovendien niet gezond. Denk er bijvoorbeeld aan dat ik deze week niet meer dan zo’n 3 uur slaap per dag te pakken heb, wat natuurlijk weer alles BEHALVE bevorderend is voor zowel je trainingen als je voedingspatroon. Dat is dan ook de exacte reden dat ik vanaf afgelopen vrijdag en zo ook de komende 1.5 week er even voor kies helemaal niet uit te gaan en weer lekker op kracht te komen. Toch is zo’n feestweekje op zijn tijd best wel eens leuk, al helemaal wanneer je het nog in je trainings en voedingsplan kunt laten passen ook.

P.S. Ik ben eind deze week weer even in het land te vinden!

Hoe was jouw week? Heb jij ook wel eens van die extreme weken ertussen zitten of ga je wel eens uit? Hoe doe jij dit?

Liefs,

Lau