De afgelopen 10 dagen in het kort: voorschut op Schiphol, regenachtige runs, hoognodige plas-pitstoppen, de Zandmoord Circuit Run, apenrekken, intervaltrainingen, de AH Bio Pop Up store, deep fried sushi shizzle, ontbijten bij de glamour redactie, bagels (en Beans), koffie (en Kokosnoten) en vooral heel veel excitement. Runninglau was weer op Nederlandse bodem!

vrijdagvorig13

VRIJDAG – VOORSCHUT OP SCHIPHOL

De dag dat ik weer naar mijn Nederlandse huisje mag! Ik besluit vroeg naar Málaga te vertrekken en er een echt dagje uit van te maken. Na een uur lange treinrit plof ik op een terrasje dichtbij Málaga airport, geniet ik van de laatste zonnestralen, trakteer ik mezelf op een luxe eenmansdiner én bereid ik mezelf voor op een lange terugreis. Ondertussen laat ik me bij de Victoria Secret verleiden tot een nieuwe portemonnee (zo dubbel, nu heb ik niets meer om erin te stoppen) en vliegt de tijd voorbij. Na een halfuur vertraging (valt nog mee, gezien de enorme stroomstoring in Nederland!) kom ik om 00:30 aan op Schiphol.

Vrijdagvorig11

Vol enthousiasme wacht ik op mijn roze koffertje, al verandert diezelfde enthousiasme al gauw in pure wanhoop wanneer ik doorkrijg dat de rest van de passagiers bezorgt naar één van de koffers staart dat opengebarsten op de loopband ploft. ‘Dat is balen, als je dat gebeurt’ of ‘Gelukkig is het niet mijn koffer’. Ach, denk ik bij mezelf. Hoe groot is de kans dat het mijn koffer is? Vrijwel zero, noppes, nada. Dacht ik. En ja hoor, daar komt ‘ie : mijn knalroze koffertje, opengebarsten met zichtbaar, uitpuilend vrolijk ondergoed en al, komt aanrollen alsof het niets is. Met een knalrooie boei grijp ik mijn koffer in een poging er niets uit te laten vallen en maak ik dat ik wegkom. Weg van alle starende blikken. Eigen schuld, smart ass. Had je hem maar niet zo vol moeten proppen.

zaterdagvorig

ZATERDAG- REGENACHTIGE RUNS & HOOGNODIGE PLASPITSTOPPEN

Tijd om weer wat tijd door te brengen met wat vrienden! Ik begin mijn thuiskomst met een heerlijke avocado pesto & kip salade bij Bagels & Beans met een vriend, om vervolgens direct door te gaan naar het Olympisch Stadion waar de Electric Run 2015 plaats zal vinden. Toegegeven: het weer maakt het er niet beter op. Met een flinke regenbui boven mijn smoel probeer ik de 5 kilometer zo snel mogelijk te volbrengen. Om het nog erger te maken voel ik uit het niets een enorm gevulde blaas opkomen. Wat moet dat moet: na 2 kilometer las ik een urgente plas-stop in achter een wit bestelbusje (thanks Bo, voor het vastleggen van het moment) en ren ik gauw weer door. Het parcours en het decor is overigens wel heel tof. Hier en daar weet ik zowaar even te genieten, al zorg ik dat ik zo snel mogelijk weer naar mijn warme bed kan. Morgen wordt overigens een (fysiek) intensieve dag!

Zondagvorig

ZONDAG – DE ZANDMOORD CIRCUIT RUN

Met lichte keelpijn wordt ik wakker in een grijze wereld vol storm en regen. Ik wil blijven liggen, maar dat is geen optie. De Zandvoort Circuit Run 2015 staat op de planning en ik rol uitbed, klaar om de uitdaging aan te gaan.

Hoe dat verliep, kun je hier uitgebreid teruglezen.

Maandag

MAANDAG – APENREKKEN & INTERVALTRAININGEN

Tijd om me weer in mijn oude vertrouwde sportschool te begeven! Die oude vertrouwde sportschool blijkt overigens niet meer zo vertrouwd nadat zo’n beetje alle apparaten vervangen zijn voor gloednieuwe bakbeesten, er een heel nieuw apen-rek is geplaatst midden in de zaal en ik word aangekeken als de vreemde vogel in mijn ooit zo eigen, veilige gym.

Om 17:00 vertrek ik vol energie naar Utrecht voor een gezellig babbeltje met de meiden van de Girlslove2run Crew Utrecht, waarna het eindelijk tijd is om jullie in het echt te ontmoeten tijdens de pittige interval training. Hoe dat verliep, lees je hier terug.

Dinsdag

DINSDAG – AH BIO POP-UP STORE & DEEP FRIED SUSHI SHIZZLE

Om 12:30 was ik aanwezig bij de opening van de AH Bio pop-up store in Amsterdam, die tot  april open zal zijn voor de consument. De Albert Heijn wil op deze manier laten zien hoeveel biologische producten de winkel op het moment te bieden heeft –zoveel dat er zelfs een hele winkel mee gevuld kan worden- en trakteert ons op lekkere hapjes en drankjes. Dit pakken ze slim aan: er worden namelijk niet alleen lekkere hapjes geserveerd, maar de Albert Heijn laat deze hapjes ook serveren door lekkere hapjes zélf. Oh, wat zeg ik nou!

Nog geen 2 uur later zit ik alweer met mijn kont bij de Starbucks voor een gezellig gesprek met Mark van Body & Fit shop. Er komen een hoop leuke dingen aan waar ik nog niet teveel van mag verklappen, maar één ding is zeker: binnenkort komt mijn eigen (gratis!) mini Yoga Guide uit! Ik kan niet wachten deze met jullie te delen! IEH!

Alsof ik nog niet genoeg lekkers in mijn mik heb gestopt, ga ik die avond onbeperkt en vooral ongegeneerd sushi eten bij SUMO met een vriend. Heel veel Maki’s, Nigiri’s, Temaki’s en deep-fried sushi-shizzle verder val ik voldaan en vooral vol inslaap die avond.

Woensdag

WOENSDAG  – ONTBIJT OP DE GLAMOURREDACTIE & VERROTTE WORKOUTS

Vandaag ben ik al vroeg uit de veren, ik word namelijk om 09:30 al verwacht op de redactie van Glamour. Als Lavinia het ontbijt verzorgt weet je al dat het goed zit, en vooral dat je geheel verzadigd het gebouw zal verlaten. Een machtige kom havermout, flink wat superfood ballen en home made granola met soja yoghurt verder zit ik daadwerkelijk BOMvol. Onszelf volproppen is echter niet de enige reden van onze komst: gedurende de maand juni tot juli organiseert Glamour een maand geheel in het teken van health, met een spetterende kick-off op 6 juni. Ik kan je nog niet teveel verklappen, maar wel dat ik er speciaal voor terug naar Nederland zal komen. Oh, en dat Kayla aanwezig zal zijn. Dat laatste is al reden genoeg om aanwezig te zijn. Ben jij erbij?

Na afspraak nummer twee op de Overtoom is het tijd om weer naar Purmerend te vertrekken voor mijn tweede gym-workout die week. Deze gaat, net zoals de vorige, niet zo lekker. Mijn lichaam voelt moe aan. Niet zo gek, met al die drukte. Toch lukt het me alle oefeningen te volbrengen.

Thuis ligt er nog een stapel pakketjes en post op me te wachten, en dus besluit ik die avond al werkend door te brengen voor de laptop tot ’s avonds laat. Aan het eind van de avond ben ik behoorlijk ver gekomen. Fijn gevoel!

Woensdag1

DONDERDAG – BAGELS & BEANS, COFFEE & COCONUTS, SLA & BOCINQ

Een goed ontbijtje is méér dan nodig vandaag, donderdag is namelijk de meest volgeplande dag van allemaal! Toch wil ik snel nog een kleine run inlassen (ik heb mijn Purmerends rondje immers maanden terug voor het laatst gerend), die eindigt in een 7 kilometer lange storm-run. Halleluja. Dit ben ik niet meer gewend. Wat een wind! Om 13:00 spreek ik af met Tom Barten, CEO Personal Body Plan, om het één en ander te bespreken. Wat dit precies is kan ik nog even niet verklappen, maar spannend vind ik het zeker. Na 2 uur kletsen barst ik van de motivatie en inspiratie en besluit ik onder het genot van een wortelsapje nog even door te werken bij de Bagels & Beans voordat ik naar afspraak nummer 2 moet.

donderdag

Om 16:30 ontmoet ik Ine (PR agency) voor een gezellig gesprek bij Coffee & Coconuts. Wat een toffe plek! De locatie is overigens ideaal, want een uur later heb ik afgesproken met wat vriendinnen bij SLA op de Ceintuurbaan. Bij SLA kies ik de vooraf samengestelde heilbot salade met o.a. heilbot (no kidding), kikkererwten, spliterwten en nog veel meer lekkers. Smullen! Na afloop trek ik mijn vriendinnen weer mee naar Coffee & Coconuts voor een taartje toe (het speciale Coffee & Coconut cookie is echt een must-try) en wacht ik op mijn volgende afspraak: Susan! Susan is één van de gastbloggers voor Runninglau en sindskort tevens verslaggeefster van evenementen wanneer ik er zelf niet bij kan zijn (omdat ik met mijn kont in Spanje zit, bijvoorbeeld). Ook hierover lees je snel meer.

De drukke dag eindig ik bij BoCinq, een verschrikkelijk hip en vooral leuk tentje vlakbij Leidseplein. Hier kun je de heerlijkste cocktails krijgen, maar ook het eten is het proberen waard. Na een paar Raspberry Mojito’s en schattige mini-pita’s verlaat ik giechelend het tentje. Wat een dag!

Vrijdag
VRIJDAG – EN TOEN ZEI HET ‘STOP’

Ik word wakker met een dikke kater. Niet van de alcohol, maar van de drukte van de afgelopen dagen. Eigenwijs als ik ben duw ik mezelf naar de sportschool om erachter te komen dat ik gewoon écht niet meer kan. Na twee oefeningen besluit ik het erbij te laten en de rest van de week mijn lichaam volledig rust te geven. Ik heb het simpelweg teveel gevraagd. Dit wordt de eerste keer dat ik twee van mijn Personal Body Plan trainingen moet missen, iets dat ik stiekem best moeilijk vind.

Die avond staat er een etentje op de planning met de meiden waar ik al sinds mijn 12e dikke vriendinnen mee ben. Wat heb ik hun gemist! Samen genieten we van een drie-gangen menu bij Pure in Purmerend (aanrader!) en sluiten we de avond af met cocktails. Omdat mijn vriendinnen (minstens) net zo gek zijn als ik, werd ik verrast met een toetje –inclusief sterretje en al- beschreven met de tekst ‘We hebben je gemist!’. Wat heb ik een GEWELDIGE vriendinnen.

oogggg

ZATERDAG – (VR)ETEN EN OOGONTSTEKINGEN

Ondanks het feit dat er een beentraining op de planning staat, geef ik mijn lichaam de rust die ik het beloofd had en kom ik die dag het huis niet uit. Er is een hoop (schrijf)werk aan de winkel en ik moet nog veel dingen m.b.t. de terugreis regelen. Mijn lichaam –dat overigens voelt alsof ik zojuist een marathon heb gelopen- is me eeuwig dankbaar. Alle drukte van de afgelopen dagen heeft namelijk niet alleen tot een pukkeluitbarsting geleid; ook mijn ogen besluiten flink te gaan ontsteken. Als een lelijk eendje breng ik de dag al etend en werkend thuis door.

sdfgyu

ZONDAG – VAN THUIS NAAR THUIS

Die ochtend om 06:25 vertrek ik met het vliegtuig naar Málaga, om vervolgens de trein te pakken naar mijn Spaanse thuis. Gek hè, hoe twee totaal verschillende plekken toch echt beiden zó als ‘thuis’ kunnen aanvoelen. Ondanks alle regen en storm vóór mijn vertrek en de hitte golf in Córdoba terwijl ik in Nederland zat (38+ graden!), kan ik nog net even wat zonnestralen op het dakterras meepakken. De volgende week belooft het overigens weer rotweer te worden. Is dit een teken dat Córdoba me weg wil hebben?

Na deze chaotische maar vooral een geweldige week voelt mijn lichaam nog steeds vermoeid aan en heb ik besloten een vierde rustdag in te lassen deze maandag. Wanneer het weer kan, gaan we weer knallen!  Over 4 weken ben ik weer terug in ons kikkerlandje!

Hoe was jouw week?

Liefs,

Lau

 

 

 

Dit vind je misschien ook wel interessant: