Hello there, brand new week! Deze week ziet er gelukkig een stuk minder vermoeiend uit dan de afgelopen dagen, mede dankzij de splinternieuwe website. YAY! Het kan zijn dat Runninlgau.com vandaag en morgen nog ietsje stug loopt, omdat de host-verhuizing nu (op dit exacte moment) plaatsvindt. Dit is normaal, don’t worry! Maar goed, terug naar het onderwerp: afgelopen week leken de trainingen wel extra zwaar en de nachten extra kort. Als je een winkeltje weet waar ik wat meer slaapuren kan kopen, laat het me dan weten. Heb ik graag wat voor over. Vandaag nemen we weer een duikje in mijn dagboek van vorige week. Kijk je gezellig mee?

maandag

Maandag

Maandag was het tijd voor het trainen van mijn bovenlichaam. De week ervoor (de eerste week van mijn nieuwe trainingsschema) had ik gemerkt dat ik bij een bepaalde oefening steken in mijn schouder kreeg en daardoor de rest van de oefeningen niet meer kon uitvoeren. Enorm bang was ik dan ook dat ik hier al tegen een blessure aanliep en mijn PBP niet goed zou kunnen vervolgen. Gelukkig had mijn coach de desbetreffende oefening uit het plan gehaald om te kijken of het daarmee verholpen zou zijn. Vandaag was de try-out, en ja hoor: NO PAIN! Als een blij vogeltje dwarrelde ik van oefening  naar oefening de sportschool door, zonder pijntjes en kwaaltjes.

Na afloop nam ik mijn favo Quest bar; de strawberry white chocolate. Kan iemand me nogmaals uitleggen hoe het mogelijk is dat zo’n sappig reepje zulke gunstige voedingswaarden kan hebben?

Dinsdag

Dinsdag

Inmiddels had ik al 5, ik herhaal 5 (!), dagen volbracht zonder ook maar één enkele keer te gaan rennen. De problemen met de website, mijn PBP trainingsschema, de studie en dan ook nog is een flinke dosis aan feestjes vergde zijn tol de laatste dagen. Ik koos er dan ook voor om naar mijn lichaam te luisteren en het wat rust te geven.

Toen ik na 2 dagen volle slaap van zondag op maandag en maandag op dinsdag me weer herboren voelde, wilde ik er een gokje op wagen. Ik besloot voor een 7 kilometer run te gaan, werd het tijdens het rennen zo zat dat ik het bij een 5 kilometer wilde houden, tot ik de smaak te pakken kreeg en voor 10 kilometer ging. Een 10 kilometer waarvan ik minstens 7 kilometer volop heb kunnen genieten. Blijft een vreemde sport, dat hardlopen. Snap jij nog hoe het werkt?

donderdag

Woensdag

Ik vind het zo leuk wanneer jullie foto’s opsturen van zelfgemaakte receptjes van de website! Michelle maakte het lekkere appeltaart havermoutje afgelopen woensdag, wat een plaatje.

Dat was echter niet het enige mooie plaatje dat ik te delen had die dag: ook de studentensalade wist de show te stelen. Ik ben er achter gekomen dat producten vers houden en tevens geen producten willen weggooien nog best een lastige is en ben dan ook de laatste tijd echt op zoek naar makkelijke, gezonde recepten. Deze salade is binnen 2 minuten gepiept, bomvol vitamientjes én een volwaardige maaltijd. Oh, en op de vraag ‘Is dit één hele portie?’ moet ik toch echt ja zeggen. En dan heb ik er nog een bak Griekse yoghurt naast ook. I just always happen to be hungry. Very hungry.

Woensdag

Donderdag

Deze dag was vermoeiend. Poeh. Gelukkig heb ik er nu terwijl ik dit schrijf nog steeds plezier van, ik eet namelijk het vorige week voorbereidde bakje avondeten. Één avond zwoegen, 5 avonden lekker eten. Klinkt fair, right?

Na een lange dag school kwam ik thuis om aan de website te werken, wat artikelen te schrijven en me vervolgens om te kleden en naar de gym te gaan. Het was legday, tijd om de billen en benen te trainen. Dit ging NIET makkelijk. Ik vind legday sowieso een hele zware trainingsdag! Als een waggelend kuiken ging ik gelijk vanuit de sportschool boodschappen doen, om vervolgens thuis 2 uur maaltijden voor de komende dagen voor te bereiden. Op dat moment niet leuk, maar de dagen daarna méér dan fijn. Hoe lekker is het als je bordje eten al klaar staat na een vermoeide training of lange werkdag? Juist. Heel lekker.

Ook kwam er die dag een kaartje binnen van mijn moeder. Zo lief! Post krijgen is véél leuker dan een Facebook berichtje of App’je. Noem me maar ouderwets.

Vrijdag

Vrijdag

Shit. It happened again: verslapen. Van donderdag op vrijdagnacht had ik tot 03:00 doorgewerkt aan de website, waardoor ik die ochtend door mijn wekker van 06:30 was geslapen. M’n bed lag gewoon echt TE lekker! Uitgerust kwam ik om 09:00 mijn bed uitgerold en ging ik weer verder met de website vervolgd door een upper body training. Ook deze week moest ik eigenlijk nog gaan rennen, maar met nog 2 trainingen en 1 verplichte rustdag in het vooruitzicht besloot ik niet te streng voor mezelf te zijn. In plaats daarvan zou ik maandag, op mijn actieve herstel dag, mijn run gaan doen. Hoe het met mijn trainingsschema precies allemaal zit lees je deze week.

Die avond voelde ik me een dweil zo moe. Ik had beloofd mee uit te gaan en besloot even een dutje te gaan doen, maar toen mijn wekker om 00:00 ging keerde ik me nog lekker een keer om.

Zaterdag

Zaterdag

Om 09:30 werd ik wakker. WAUW. Bijna 10 uur slaap, wat heerlijk! Officieel was dit mijn volle rustdag en zou morgen mijn trainingsdag zijn, maar ik wist dat het beter was te profiteren van alle energie die ik nu had. Die volgende dag, na het stappen, zat de kans er namelijk dik in dat ik me beroerder zou voelen. Vol goede moed vertrok ik naar de sportschool voor de tweede legday, die inderdaad stukken beter verliep dan normaal. Slaap doet zo veel!

Na een middagje vol werken, bloggen en schrijven maakte ik me klaar voor een avondje uit. De laatste keer stappen was vorige week zaterdag en ik kon wel weer een feestje gebruiken. Ik begon de avond op een ‘Welkom Party’ voor Erasmus studenten (al was ik zelf niet meer zo nieuw en dus ook niet meer zo welkom) waar ik me prima vermaakte, om vervolgens om 03:30 naar de club te gaan met een Belgische meid die ik daar had ontmoet. We hadden de grootste lol samen, maar om 06:30 haakte ik af. Ik kon gewoon écht niet meer. Om 07:00 zat ik braaf aan mijn ontbijtje (omgekeerde wereld, niet?) en ging ik voor 5 uurtjes slaap nog even m’n bed in.

Zondag

Zondag

De week had niet beter kunnen afsluiten. DE VERNIEUWDE RUNNINGLAU.COM IS ONLINE! Als verassing lanceerden we de website één dag eerder dan verwacht, jullie reacties waren allemaal zo lief en leuk om te lezen! Zonder jullie had ik dit nooit kunnen waarmaken.

Echt. Jullie zijn toppers.

Hoe was jouw week?

Liefs,

Lau