Je weet wat ze zeggen: een nieuwe week, een nieuwe diary. Ik kijk er met een grote glimlach op terug. Kijk je mee?

maandag

Maandag

Opstaan op de maandag is altijd een lastige, vooral wanneer je nog moet bijkomen van een weekend vol feestjes. Vermoeid drukte ik om 06:30 mijn wekker uit toen ik me tot mijn verbazing me bedacht dat ik niet om 08:00 begon, maar om 09:00! Dat extra uurtje slapen was tot nu toe het fijnste uurtje in mijn Spaanse bedje.

’S Middags ging ik voor een run in het park. Hardlopen hier blijft echt een hele opgave, ik moet nog zo wennen aan het verschil in hardloopomstandigheden! Zo ren ik hier een gedeelte door de stad op verharde wegen, maar ook op zachte wegen door het park. En dan de heuvels en hellingen. Na een helling moet ik serieus even stil gaan staan. Erg, hè?

Dinsdag

Dinsdag

Die avond stond er een feestje op de planning, woensdag was namelijk een lokale feestdag. Als Erasmus student ben je min of meer verplicht om uit te gaan op zo’n dag als deze, wanneer je de volgende dag lekker uit kan slapen. Wat moet dat moet, en dus nodigde ik en mijn huisgenoot iedereen in ons gebouw uit voor een feestje. Een heel leuk feestje. Mijn cola zero met vodka past dan ook prima in mijn Personal Body Plan zo af en toe. I swear!

Les van de dag: houd er rekening mee dat als je één Spaanse klasgenoot uitnodigt, hij met 10 vrienden aan komt zetten. Mi casa es su casa, no?

Na de huisparty was ik ietwat te aangeschoten en besloot ik naar bed te gaan. Toch waren mijn Erasmus vrienden het er niet mee eens en spoorde ze me aan toch nog even richting de kroeg te gaan. Helemaal in the mood dansde ik alvast naar de leukste bar voor studenten, slechts 5 minuten van mijn huis. Twee uur later realiseerde ik dat ik de enige was en al mijn (internationale) vrienden kwijt was geraakt. Wat bleek? Na mijn binnenkomst lieten ze niemand meer binnen omdat het vol was. Zat ik dan. Gelukkig ken ik al menig Spanjaard uit mijn klas en heb ik me prima kunnen vermaken. Je zou al bijna denken dat ik een Spanjaard ben, kuch.

Woensdag

Woensdag

Ik lag redelijk op tijd in bed omdat de kroeg op dinsdag al om 03:00 sloot. Gelukkig, want nu was ik niet zo brak op deze doornormale doordeweekse dag. Bovendien moest ik voor het eerst mijn lower body schema uitvoeren uit de nieuwe maand Personal Body Plan, ik kon de energie dus goed gebruiken. De workout ging echter totaal mis: ik voelde me mega dizzy en moest zelfs wat eerder stoppen! Hoe kon dat nou? Ik had toch goed gegeten?

Eenmaal thuis kwam ik erachter dat het weer de leukste tijd van de maand was. Ah, vandaar. Soms slaat het maandelijkse feestje bij mij in als een bom, andere maanden heb ik er (bijna) geen last van. Dat verklaarde dus die chocolate-cravings.

Donderdag

Deze morgen werd ik wakker als een levensgrote pinguïn. Ik dacht dat mijn workout van die dag ervoor geen impact had gehad doordat ik niet alles efficiënt heb kunnen uitvoeren, maar mijn god wat had ik een spierpijn! Nu weet ik wat ze bedoelen met post-legday loopproblemen. Halleluja.

Maar, omdat opgeven geen optie is en er desondanks de spierpijn een run gepland stond, trok ik braaf mijn schoentjes aan en ging ik voor een langzame 5 kilometer door het park. Kan trouwens best fijn zijn, even de spierpijn eruit lopen.

Vrijdag

Vrijdag

Ondanks dat ik het niet in mijn diary heb verwerkt, waren de afgelopen dagen echt verschrikkelijk stressvol. Ik had meer (interne) problemen met mijn website dan ooit te voren en had van donderdag op vrijdag nacht slechts 3 uur slaap door dit gedoe. Gelukkig is dat nu allemaal verleden tijd, zoals ik gisteren al uitlegde.

Maar goed, een mens blijft ook maar een mens: door het gebrek aan slaap van de laatste week versliep ik me en miste ik mijn eerste lesuur. Of nou, mijn wekker ging wel af en ik werd wakker, maar voor mijn gevoel knipperde ik slechts één keer met mijn ogen toen het ineens een uur later was. Oeps! Beschaamd haastte ik mezelf de klas in het tweede les uur. Iedereen herkent de (enige) blondine, laat staan als ze te laat is. Zorgt voor lekker veel bekijks. HUIL.

Zaterdag

Zaterdag

Zaterdag werd ik uitgerust wakker. Ik had besloten niet mee uit te gaan (niet op donderdag én niet op vrijdag) omdat ik de druk even niet meer aankon. Een volle nacht slaap deed me goed, ik ging dan ook vol goede moed naar de sportschool. Hier deed ik de derde workout van die week (upper body) en eigenlijk ging dat heel lekker. Ik had er weer helemaal zin in. Maar goed ook, want die avond bleek er eentje te worden waar (letterlijk) geen eind aan kwam.

Om 00:00 besloten Merijn en ik naar de studentenbar om de hoek te gaan. De mede internationale studenten haakte af na de afgelopen dagen vol feesten, maar gelukkig heb ik een lieverd van een flatmate die me wilde vergezellen. In de bar zelf kwamen we wat bekenden tegen en waren we zo lekker bezig dat we om 03:30 doorgingen naar de volgende club: Gongora.

Gongora is, in tegen stelling tot de andere kroeg, een écht mooie club. Je moet je dan ook een beetje fancy hebben aangekleed wil je binnen komen en minstens een uur wachten voor entree. Gelukkig ontmoetten we een paar ultra-gay (a.k.a. super leuk, enthousiast, knap én nogal George Michael look-a-like) Spanjaarden in de rij van Gongora met wie we samen de grootste lol hadden. We bleven doorfeesten tot sluitingstijd (08:00!) en gingen vervolgens direct door met onze nieuwe vrienden naar de Mac. Die cheeseburger had ik wel verdiend, na mijn eerste maand Personal Body Plan volbracht te hebben.

Zondag

Zondag

Eigenlijk ging mijn zaterdag gewoon gelijk over op zondag: na naar de Mac geweest te zijn ging ik naar huis om snel even een half uurtje een dutje te doen, waarna ik met Merijn naar de sportschool vertrok voor workout nummer 4. En die was zwaar. Héél zwaar. Squatten met gewichten en vrijwel geen slaap is niet aan te raden.

Lucky us werden we van de sportschool door onze nieuwe vrienden met de auto opgehaald, waarna we heerlijk heel de dag op het terras in het zonnetje hebben gezeten. Het was zulk mooi weer! Een cola light, wat tapas hapjes en goed gezelschap.

IMG-20150202-WA0016

Toen ik bij thuiskomst mijn langverwachte Body & Fit bestelling aantrof, was deze zondag compleet. De mensen bij B&F zijn zo tof om een uitzondering te maken en een pakket deze kant op te sturen. Het pakket kwam wel wat beurs aan )één pindakaas pot is gestorven tijdens zijn reis naar het verre Spanje) maar dat is vergeven. Ik zit weer goed voor de komende twee maanden. YIHA! Het pakketje maakte deze zondag de perfecte afsluiter van een perfecte week.

P.S. Het vest dat ik op de foto draag is uit de nieuwe Body & Fit kledinglijn. Ik draag een S omdat ik het lekker vind als vesten iets te groot zitten, maar een XS had ook gekund. Maten vallen normaal. Ik moet toegeven dat ik er hier in Spanje zo’n beetje in leef thuis (wassen is immers voor softies, daar doe ik niet (graag) aan als student ;-)). Tot zondag krijg je 20% korting op de gehele collectie met de code ‘Runninglau’. Graag gedaan!

Now tell me: hoe was jouw week?
Volg Runninglau ook via Twitter, BloglovinTumblrInstagram en Facebook!

Liefs,

Lau

 

Dit vind je misschien ook wel interessant: