Jeetje wat een spannende week! Niet alleen was het de eerste echte volle week die ik doorbracht op mijn eigen stekkie, ook was het het begin van mijn lessen en tevens de week waar een hoop dansjes aan te pas kwamen. En runs natuurlijk. Viva la vida! Kijk je mee?

MaandagMaandag
Om 06:30 galmde een naar maar bekend geluid door mijn kamer. Een geluid dat me verschrikkelijk veel deed denken aan Nederland en me dan ook even in de waan liet dat ik ook werkelijk in Nederland was. Toen ik tot bezinning kwam realiseerde ik me echter dat het slechts het verschrikkelijk irritante geluid van mijn wekker was. Tijd om eruit te gaan. Ook hier gaat je studie door, Lau.

De universiteit is 25 minuten lopen vanaf mijn huis, prima te doen. Om 08:00 kwam ik braaf op tijd aan voor de eerste les Innovación en la empresa die tien minuten later zou beginnen. Tot mijn schrik was ik de enige internationale student in deze les en zat ik met tientallen enthousiaste, ratelende (dat accént!) Spaanse knapen in een college zaal. Fijn voor zo’n eerste dag. NOT. Gelukkig bleek al snel dat ik de leraar vrijwel volkomen kon verstaan en was de les redelijk oké te volgen. Toen het woord ‘equipos’  (=groepjes) voorbij kwam maakte mijn hart een sprongetje- van angst wel te verstaan. Moesten we in groepjes werken? Welke Spanjaard wil er nou een Hollandse –niet Spaans sprekende- individu een project doen? Godzijdank herkende ik twee Spaanse meiden van dat weekend ervoor tijdens het uitgaan (is het toch nog ergens goed voor) en vroegen zij mij bij hen in het groepje te komen. Vrijwel heel de les probeerde ik actief mee te denken en gewoon te zeggen wat ik dacht, zelfs al was dat in enorm krom Spaans. Dit werd zelfs gewaardeerd. Die zenuwen waren dus helemaal niet nodig.

Later die dag ging ik na wat boodschappen richting het park om te rennen. Hoewel zelfs een 5 kilometer door mijn zware benen onmogelijk leek, perste ik er uiteindelijk een mooie 8 kilometer run uit. Hoe? Ik raakte verdwaald op terugweg. Zo kan het ook!

DinsdagDinsdag
Weer om 06:30 die *** wekker. Na een vroege, koude ochtend op school vond ik het tijd om te gaan winkelen. Ik had het weer nogal onderschat hier in Córdoba en was ervan uitgegaan dat een leren jackie en sjaal genoeg zouden zijn. Nou is dat inderdaad het geval het grootste gedeelte van mijn verblijf hier, maar met in de ochtend temperaturen rond het vriespunt zijn ietwat warmere jassen toch fijner. Ik vond bovenstaande beauty in de nieuwe collectie van Stradivarius, één van mijn favoriete Spaanse winkels. In tha pocket!

Die middag ging ik met mijn huisgenoot naar de gym voor de eerste Personal Body Plan workout die week. Schattige roomie, is ie niet? Na afloop nam ik een een simpel en eiwitrijk maaltijdje (bonen, ei, tomaat) en ging ik lekker vroeg mijn bed in.

WoensdagWoensdag
Deze morgen kwam ik erachter dat ik voor het vak Humanismo básico y Ética social & profesional literatuur en filosofie in het Spaans moet lezen. Boeken geschreven door grootheden uit de vorige eeuw, boeken die een taal bevatten waar ik in het Nederlands nog niet eens makkelijk doorheen kom. Maar goed, niet geschoten is altijd mis.

Na weer een flinke tas aan boodschappen (ik eet zoveel! Voor mijn gevoel doe ik elke dag nieuwe boodschappen) besloot ik voor een snelle run te gaan. Gemotiveerd stormde ik naar buiten, letterlijk; regen en wolken! Whut? Dit mocht toch helemaal niet gebeuren in Córdoba? Regen is hier zeldzaam. En waarom dan juist precies NU? Snel zette ik mijn Nederlandse knop om en ging ik voor een natte 5 kilometer run. Wel lekker verfrissend. Die dag werkte ik tot ’s avonds laat aan mijn blog en schrijfwerk: ook dat gaat hier gewoon door.

Donderdag Donderdag
Naar deze dag keek ik al een tijdje uit! Hoewel ik weer braaf om 08:00 uur in de les zat (ik heb dus werkelijk waar elke dag mijn wekker die om 06:30 afgaat), en ik ’s middags weer in de sportschool te vinden was, zou die avond een echt feestje worden. In een bekende bar vlakbij mijn huis werd namelijk een internationaal feest georganiseerd als ‘welkom’ party voor de nieuwe studenten. Een feest werd het zeker: om een uur of 05:00 belandde ik in mijn bed. De camera man wist nog net een momentje van mijn party state vastteleggen voordat ik een beetje too tipsy werd om me eraan te herinneren dat ik die volgende dag om 06:30 eruit moest en dus laat naar huis gaan geen goed plan was. Zucht.

P.S. Dit was tevens de dag dat de nieuwe Runner’s World uitkwam. Heb jij hem al gespot? IEH!

vrijdagVrijdag
Om 07:15 hoor ik Merijn wat tegen me roepen vanuit de woonkamer. Of ik al wakker ben? Wat? Is het al zo laat? Ik had mijn wekker wel af horen gaan maar voor mijn gevoel zat daar slechts een blink tussen. Ik was dus weer in slaap gekukeld. Als een speer sprong ik onder de douche en kreeg ik Merijn zover, die zich ook verslapen had, om samen de taxi te nemen. Fijn dat de taxi hier ongeveer 5 euro kost, een drol dus. Met een sip hoofdje zat ik vervolgens –gelukkig- op tijd in de les. Ik heb daarentegen helaas niet veel meegekregen van wat er gezegd of gedaan werd. Die middag sliep ik weer van 13:00 tot 17:00, werkte ik aan mijn blog tot 22:00 en sloot ik vervolgens mijn ogen.

ZaterdagZaterdag
Om 09:30 werd ik wakker en voelde ik mij weer helemaal fris en fruitig. Maar goed ook, want die dag stond er zowel een relaxte 7 kilometer run op de planning als mijn derde PBP workout. Ondanks dat ik op rustig tempo rende, was het één van de fijnste runs. De zon scheen en de omgeving was zo mooi! Heerlijk.

Die avond tutte ik me op voor avondje uit nummer twee die week. Omdat we tot nu toe steeds in dezelfde bar eindigden besloten we naar een ietwat meer fancy club te gaan naarmate de avond (of nacht) vorderde. Dit was een goede zet. Gongora, een bekende club in Córdoba, bleek één groot feest. Hoe laat ik vervolgens sliep? 07:00. Het ergste nog: de club was nog niet gesloten toen ik wegging. Er kwamen zelfs nog mensen binnen.  Like HOW!?
ZondagZondag
Van zaterdag op zondag pakte ik niet veel slaap, om 10:30 schreeuwde mijn maag namelijk alweer om havermout. Dat krijg je van een avondje flink stappen: honger. Gelukkig was het mijn rustdag, want ik was niet vooruit te puffen. Ik bleef extra lang in bed, deed wat huiswerk en schrijfwerk en vroeg vervolgens Merijn en Eleonor (een andere student van hetzelfde gebouw) om mee naar buiten te gaan. Even een frisse neus halen. Gelukkig was ik niet alleen brak en zagen we er allemaal pips uit. Als oppepper namen we een XL frozen yoghurt en genoten we van het zonnetje.  Die avond viel ik als een roosje inslaap.

P.S. Morgen krijg ik mijn tweede schema van het Personal Body Plan! Ik kan niet wachten om weer een stapje verder te gaan. Zodra ik mijn eerste maand door ben komt er een uitgebreid verslag online.

Hoe was jouw week?

MUCHOS BESOS!

Liefs,

Lau