‘It’s beginning to look a lot like Christmas‘ … En daar is hij dan, December! De maand waar ik al maanden naar uit keek. De maand vol voorbereidingen op al het spannends dat komen gaat. Daar zul je deze week meer over lezen. Eerst duiken we in de eerste week van de leukste maand van het jaar, die bestond uit de volgende happenings: Garmin, het Runner’s World Runfluencers event, een nieuw PR (!), nep wimpers, date nummer ‘Ik ben de tel kwijt’, BodyBalance en natuurlijk: Sinterklaas!

Maandag

Maandag begon fruitig met een aardbei bananen havermoutje, waarna ik openhartig mijn liefde voor deze maand met jullie deelde. Dit stevige ontbijtje vormde de perfecte basis voor mijn run die ochtend, een run waarin ik tevens het nieuwe Garmin horloge mocht uittesten. En wat is die fijn! De review volgt deze week, stay tuned. Zeker een potentieel kerstcadeau, mocht je héél veel van je vriend, vriendin of schoonmoeder houden. Er hangt namelijk wel een flink prijskaartje aan. Zucht, en ze zeggen dat hardlopen zo’n goedkope sport is.

Na het rennen was het tijd om mijn energielevel weer op te krikken met een heerlijk bij elkaar geraapte maaltijd. Op de één of andere manier ben ik gek op augurken. Vroeger al. Picture this, als kleine drol van 3 jaar bij de viskraam, vrat ik dus een grote ‘zure bom’ (of te wel, een reuze augurk) helemaal in me eentje op. Het liefst zelfs twee of drie. Ik ben altijd al een vreemde vogel geweest.

Dinsdag

Dinsdag gebeurde er een waar wonder; ik ruilde mijn havermout in voor ‘high fiber muesli’ (die van de Natuurwinkel, erg lekker) en Griekse yoghurt. Een momentje van trots. Die middag bestond mijn lunch onder andere uit een bord vol lekkere groenten, die ik nog overhad van de dag ervoor. Zonde om weg te gooien.

Tussen al het studeren door (nog steeds tentamenweek) ging ik voor het eten naar de sportschool, waar ik een heerlijke been- en billenworkout deed. Ik moet écht mijn billen vaker trainen, ik ben namelijk niet gezegend met een Braziliaanse bubble butt van mezelf. Op de één of andere manier vind ik het nog een beetje lastig mezelf in het squatrek te vertonen tussen alle hulken, bulken en macho’s in. Als ik nou nog mooie rondingen had, maar nee hoor, dan  sta ik daar met mijn scharregat. No way. Soon. Maybe.
Woensdag
Woensdag, drukke dag. Ik stond vroeg op om te leren, omdat er die middag en avond niet veel meer van zou komen. Tijdens het leren krijg ik altijd vreetbuien, die nogal eens de creativiteit in mij naar boven brengen. Zo kreeg ik het idee mijn Questbar (Cookie & Cream, ik ben er hélémaal weg van) in stukjes te breken en even in de magnetron te doen. Lekker!

Die middag had ik een afspraak bij Salon Divers in Zaandam om, ja echt waar, wimperextensions te laten zetten. De wapperende wimpers van Ashley hadden mij maanden terug al weten te verleiden, en nu vond ik het tijd er zelf een bezoekje aan te wagen. Het resultaat? TOP! Ik stap nu zo ‘s ochtends mijn bed uit en hoef niets aan mezelf te doen. Heerlijk, helemaal omdat ik veel sport. Geen gedoe van wimpers krullers en mascara of oogpotlood meer. Het zijn kleine wimperextensies aan mijn eigen wimpers vastgemaakt, en deze zullen dan ook na een maand ongeveer weer uitvallen met je eigen wimpers mee. Of ik dit maandelijks blijf doen is nog maar de vraag, ik vind het namelijk wel erg duur. De eerste keer kost 75 euro (en dan is deze salon nog goedkoop), vervolgens elke maand opvullen 50 euro. Iets waar je als student toch wel drie keer over na denkt. Ach, zo met de feestdagen vond ik dat ik mezelf best een keertje mocht verwennen. Leuk voor kerst en oud & nieuw!

Die avond stond het Runner’s World Runfluencers event op de planning. Wat een heerlijke, inspirerende avond. Lees er hier meer over terug. donderdag

Vrijdag was een TOP dag. Waarom? Een nieuw PR, veel wijn en heerlijke cheesecake. Dat zegt genoeg, toch?

Ik begon de ochtend lekker relaxed met het nieuwe Runner’s World magazine en een ontbijtje. Blijkbaar wist het blad me zo te motiveren dat ik beter presteerde dan ooit: ik rende een nieuw personal best op de 10 kilometer, en dat terwijl mijn laatste PR 1.5 jaar terug was tijdens de CPC run! Al tijdens de eerste kilometer merkte ik dat het lekker ging. Omdat ik het koud had begon ik gelijk op een goed tempo en wist ik vervolgens dit tempo te behouden. Toen ik merkte dat het wel oké ging besloot ik er nog een schepje bovenop te doen en te gaan voor een nieuw record. Het kostte de nodige zweetdruppels en hijgkermen, maar dat was die 47:48 meer dan waard. YES!

Die avond stond er weer een date gepland. Als je me al een tijdje volgt zul je weten dat dit nou al zo’n twee maanden eens in de week aan de gang is. Giechel giechel. Laat ik het erop houden dat we beiden van uiteten, leuke restaurantjes en wijn houden en het zo nu en dan gewoon heel gezellig is. Zo ook afgelopen donderdag, wanneer mister X voorstelde om naar FIER te gaan, een geweldig restaurantje in Amsterdam West. Het viel zo in de smaak dat ik hier binnenkort een verslag over zal schrijven. Een aanrader!

vrijdag

 

Vrijdag was het tijd voor last-minute Sinterklaas inkopen. Thuis hadden we lootjes getrokken en afgesproken ieder een cadeau van 15 euro te kopen. Ik dook nog even gezellig met mijn zusje de stad in voor een warme choco en verse muntthee, waarna we ‘s avonds aan het (vreet)festijn begonnen. Mijn moeder bleek mij te hebben getrokken en wist precies wat ik nodig had: een agenda voor 2015! Een prachtige agenda van Pink Ribbon, die ongetwijfeld weer overused gaat worden komend jaar. Ikzelf had mijn zusje en kocht het nieuwste boek van één van haar favoriete schrijfster voor haar. Iedereen blij, en een heerlijke avond.Zaterdag

 

Zaterdag daagde ik één van mijn beste vriendinnen uit om met me mee naar de sportschool te gaan. Eenmaal daar aangekomen besloten we eerst triceps te gaan trainen, toen we na een half uur erachter kwamen dat er ook body balance werd gegeven die dag. Daar wilden we aan meedoen! Fanatiek namen we plaats met onze gewichten en attributen, maar al snel kwamen we erachter dat dit zo makkelijk nog niet was. Te vergelijken met CrossFit. Ik had het al enorm zwaar, en dan te bedenken dat mijn vriendin, die nóóit sport, hetzelfde meemaakte zorgde voor een licht schuld gevoel. Toch ging ze gewoon door, de diehard. Hoe gaat het met de spierpijn, drolletje van me?

Zondag

Zondag was eerlijk gezegd een vermoeiende dag. Ik had weer meer gedaan in het weekend dan gepland en zodoende minder tijd om te studeren. Ik was min of meer afhankelijk van de zondag nu, maar ook dat ging niet helemaal als gepland: mijn zusje vierde alvast haar verjaardag voor haar vriendinnen met een huge high-tea. Heel gezellig, maar ook heel veel herrie in huis. Ik wist me sterk te houden en niet te snoepen van al het lekkers, ik had immers al veel te veel troep naar binnen gepropt de afgelopen weken.

Omdat ik naar alles om me heen interessanter lijkt te zijn dan mijn studieboeken wanneer ik moet leren, opende ik mijn bestelling van JOGHA dat zaterdag was gearriveerd. Één woord: WAUW! Ik ben gek op de print en het zit zó fijn! Door mijn enthousiasme was de concentratie al helemaal ver te zoeken en besloot ik een snel bezoekje aan de sportschool te wagen. Het regende pijpenstelen buiten en een run binnen leek op dat moment aantrekkelijker. Achteraf blijkt altijd dat niet zo is: wat je ook doet, kies niet voor de tread(dead)mill.

Wonder boven wonder vond ik die avond na etenstijd mijn concentratie terug en ben ik blijven studeren tot 00:00. Met breinpijn en al bedacht ik me dat ik nog geen diary had getypt, iets wat ik toch echt elke maandag om 06:00 publiceer. Hier zit ik dan -inmiddels 01:00 ‘s ochtends- en ik ben stiekem wel blij dat deze dag erop zit. Morgen weer een nieuwe, frisse start.

Hoe was jouw laatste week van november?

Volg Runninglau ook via Twitter, BloglovinTumblrInstagram en Facebook of schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Liefs,

Lau