Hi lieverd! Mag ik je allereerst even bedanken? Elke week kom je toch weer op de maandag even langspiepen voor een wekelijkse diary en dat waardeer ik enorm! Deze maandag wil ik je iets meer vertellen over hoe het ervoor staat en wat er precies allemaal gaande is in ´t leventje van Lau. Mijn wereld staat op zijn kop!

Hoe gaat ´t ermee, Lau?

Het zal jou vast ook wel opgevallen zijn dat de afgelopen tijd mijn blogplanning niet helemaal loopt zoals hij hoort te lopen. Dan weer wel een diary, dan weer niet, een week vol extra artikelen, een week met maar één artikel. Nee, zo hoort ´t niet! Gelukkig weet jij als geen ander waarom dit komt en zag je het misschien zelfs wel aankomen, na he lezen van mijn eerdere artikel. De laatste loodjes zijn dan nu toch eindelijk écht aangebroken (maar nog lang niet behaald) en daarom dacht ik dat het de hoogste tijd werd voor een update artikeltje. Hoe zit het met de studie? Met mijn werk? Mijn Spanje droom?

Horrorscene in ´t sprookje

Let´s safe the best for last en laten we beginnen met het horror-verhaaltje in de droom waarin ik leef: afstuderen.  Ik heb 3 jaar lang genoten van de studie International Business and Languages, maar de lol is er nu toch wel écht vanaf. De school die mij opleidt om te doen wat ik doe, ´ondernemen´, zit me dit laatste jaar énorm in de weg en beperkt me zelfs juist wanneer het aankomt op mijn eigen onderneming runnen (letterlijk ;-)) en onderhouden. Ik heb huge ass plannen, maar met de druk van school gaat dát alles behalve makkelijk. Gelukkig ga ik stapje voor stapje richting de eindstreep en kan ik die diploma al bijna rúiken.

´Een diploma en een koffie, alstublieft´

Het laatste half jaar IBL bestaat uit 5 vakken en het schrijven van een scriptie. Alsof het niets is. Alleen dat is al absurd, want elke andere opleiding krijgt een vol half jaar om te focussen op slechts de scriptie alleen. En geloof me, daar heb je je handen vol aan. Maar goed, inmiddels heb ik 3 van de 5 vakken kunnen afstrepen van het lijstje. Nog wachtende op een cijfer van Responsibility in Business Society én mijn French 6 written exam zit ik behoorlijk in spanning. Mijn aller-aller-áller laatste tentamen op 29 juni (French oral) zit het er binnenkort dan (HOPELIJK) eindelijk allemaal op. Zodra ik de zorg van het behalen van mijn vakken achter me kan laten, mag ik me 100% gaan focussen op de ergste nachtmerrie ooit: de eindscriptie. En gossie mijne, wát doen ze moeilijk. Je moet je voorstellen dat een scriptie schrijven altijd al een puntje is, maar op mijn opleiding lijken ze al helemaal professioneel zeurpiet te zijn. Wanneer je dagen, weken, uren, zweet en tranen in een hoofdstuk heb gestopt, kunnen ze je doodleuk vertellen dat je beter een half jaartje overnieuw kunt doen. Of je krijgt een document dat rood staat van alle feedback terug. Maar goed, ain´t no giving up in my dictionary, dus ik zal ze een poepie laten ruiken. De definitieve deadline staat eind september. Ik heb één zomer om keihard te knallen. Daarna wordt het wachten geblazen.

Wat wíl ik?

Ondertussen denk ik veel na over de toekomst. Wat als mijn opleiding klaar is en ik me volledig op Runninglau & mijn YouTube kanaal kan focussen? Wil ik naar Spanje? Blijf ik hier? Doe ik 50/50? Het zijn veel vragen met weinig antwoorden die me zo´n 24 uur per dag en 7 dagen per week bezighouden. Ik zit op het moment denk ik in de spannendste fase van mijn leven. Zoveel veranderingen, zoveel kansen, maar ook zoveel onzekerheden. Ik ben vaak bang om de foute keuzes te maken, maar probeer me hier niet teveel op te focussen. Beetje bij beetje zal de toekomst het leren. Één ding weet ik zeker: ik blijf eigen ondernemer en ik zal me 101% op mijn eigen bedrijfje blijven focussen. Je moet je voorstellen dat ik altijd een full-time baan gecombineerd heb met een full-time studie. Het heeft me rimpels op mijn 20e bezorgd. De gedachte dat ik dan straks écht mijzelf puur en alleen hier op mag gaan focussen, of dit op zijn minst mag gaan proberen, is al het harde werken méér dan waard.

In de tussentijd hoop ik dat je begrijpt dat er soms geen artikel verschijnt of mijn planning een beetje door de war loopt. Helemaal met YouTube ernaast, iets waar ik enorm van geniet, is het behalen van mijn blogdeadlines soms nóg lastiger. Na deze gekke periode vol studiestress beloof ik er he-le-maal voor je te zijn.

 

Wacht je op me?

Liefs,

Lau

Dit vind je misschien ook wel interessant: