De week begon zowel gezellig als sportief. Maandag is mijn vrije dag van mijn studie en heb ik dus naast thuiswerk over het algemeen genoeg vrije tijd. Sinds vorige week zaterdag sta ik officieel ingeschreven bij de sportschool (yiehoe!) en ook mijn moeder heeft besloten er 100% voor te gaan. Om haar zo goed mogelijk te laten beginnen zijn we de eerste dag gelijk samen opstap gegaan en hebben we alle machines en oefeningen die op haar 3-daags schema staan gevolgd. Jezelf het zweet in de naad werken, quality-time met je moeder en nog lol hebben ook!

20140908_145644 (Small)

Dinsdagmorgen was, laten we zeggen, een eh.. hectische morgen. Vol motivatie had ik mijn wekker om 7 uur gezet om een rondje te gaan hardlopen. Om 10 uur zou ik de bus moeten hebben naar Amsterdam dus had ik zo precies genoeg tijd om te rennen, douchen, wat te bloggen en nog fatsoenlijk te ontbijten ook. De run ging heerlijk en besloot voor 7 kilometer te gaan.

hoi (Small)

Eenmaal thuisgekomen van mijn run om iets voor 8 sprong ik gelijk onder de douche. Na 5 minuten ging de bel. Toch benieuwd naar wie het zou zijn zo vroeg op de ochtend sprong ik de douche uit en riep ik via het bovenraam naar beneden om te kijken wie het was. SH*T. Mijn rijlerares. Na een break van 4 maanden niet rijden had ik vandaag om 8 uur afgesproken, en dat zat nog niet bepaald in mijn systeem. Helemaal vergeten. Ik sprintte de douche uit, stapte in het eerste en beste kledingstuk wat ik vond en at gehaast twee bananen terwijl ik een bidon water de auto mee innam. Na 1.5 uur lessen kwam ik vervolgens weer thuis aan om kwart voor 10, waardoor ik mijn havermout (die stond al sinds de avond ervoor klaar) als het ware naar binnen moest gieten in een poging nog wat aan mijn haar en make-up te doen. Mislukte poging. Met buikpijn, buiten adem en vooral lelijk zat ik vervolgens (gelukkig) op tijd in de bus. Ik had nog een lange dag voor de boeg, en dat terwijl hij al bijna over leek.

Screenshot_2014-09-10-08-26-17 (Small)

Jenny tagde mij die dag voor de #stopdropandselfie challenge op Instagram, net toen ik op het punt stond de Squarebar proteïne repen te testen. Deze zijn vegan en 100% clean. Komt deze week meer over online!

DSC_0025 (2) (Small)

Ik blijf van mijn havermoutje houden. Ditmaal gooide ik er één hele peer in stukjes in samen met een handvol druiven en wat rozijnen en kaneel. Het resultaat was heerlijk!

DSC_0154 (2) (Small)

Woensdag besloot ik wat beter voorbereid aan mijn lange studiedag te beginnen. In plaats van een ongezond lunch broodje in de kantine te kopen (verleidelijk wanneer je haast hebt ‘s ochtends) had ik dit keer keurig een lunchpakketje mee. Een lekker pompoenbroodje met kokosolie en oude kaas, tomaat, een proteïne bar, een pruim en zelfs een snoepje. Het smaakte prima.

DSC_0082 (2) (Small)

Ondertussen moest ik enorm om mijn studie-vriendin Elselijn lachen, die haar maaltijden op een nogal aparte manier bereidt… Dat betekend ook wel: sla in een chocolade-ijsbak. Het is maar wat je fijn vind.

Screenshot_2014-09-10-08-26-10 (Small)

Die middag bracht ik een bezoekje aan de sportschool en trainde ik mijn Spongebob-armpjes. Na afloop voelde ik mij heerlijk (en moe, en lamlendig, en slap- maar vooral heerlijk! Gek effect heeft dat sporten toch ;-)).

DSC_0036 (2) (Small)

Helaas was er die avond hoe dan ook werk aan de winkel en bracht ik een goed aantal uurtjes door achter mijn bureau. Spaans, marketing, finance, blogging… Het kokoswater maakte het een stuk minder erg.

DSC_0062 (2) (Small)

Ook donderdag was ik weer in de sportschool te vinden, weliswaar voor de laatste keer die week. Ik wil vanaf nu twee keer per week naar de sportschool naast het rennen. Nu was het nog een beetje uitvogelen hoe en wat ik het beste kon doen. Donderdag probeerde ik verschillende beenoefeningen en at ik een groot bord pasta ravioli, gegrilde kip en groenten na afloop. Oh en een toetje. Sporten maakt HONGERIG!

DSC_0085 (2) (Small)

Vrijdag stond er na twee dagen ‘hardlooprust’ een lange afstand loop op de planning. Volgens het schema dat ik enkele weken terug op Runner’s World vond zou ik nu maar liefst 17.5 kilometer moeten hardlopen. Gelukkig is dat een stuk beter te volbrengen als je je ook daadwerkelijk mentaal erop voorbereidt. In plaats van een korte run zie ik het dan als een echt uitje wat lang in beslag zal nemen.

20140912_105502 (Small)

De eerste 5 kilometer waren een hel. Door de sportschool had ik enorme spierpijn in mijn kuiten en vooral schenen- zo erg dat ik op kilometer 5 moest stoppen- waarna er vervolgens nog kramp inschoot ook. Stond ik dan in the middle of nowhere tussen de koeien te kermen. Gelukkig ging het na wat rekken en strekken weer oké en kon ik rustig verder.

20140912_112741 (Small)

Kilometer 5 tot 10 gingen weer redelijk makkelijk, maar op kilometer 10 loop ik altijd tegen een muur op. Dat gevoel dat je al zo lang onderweg bent maar er tegelijkertijd nog lang niet bent is best frustrerend. Dit duurde gelukkig maar een kilometer of 2/3, want de laatste 5 gingen weer redelijk vloeiend. Van een tempo van 6 minuten per kilometer ging ik naar 5’20 en de laatste kilometer zelfs onder de 5 minuten per kilometer. Ik had blijkbaar nog energie over. Het gevoel wat ik achteraf had was in ieder geval onbeschrijflijk- net zoals de pijn in mijn benen en knieën trouwens die avond en daaropvolgende dag ;-).

race (Small)

 

Zodra ik thuiskwam beloonde ik mij met een lekkere shake om vervolgens te gaan lunchen met een paar vriendinnen. Hoewel het Hoedje van de Koningin in Purmerend altijd al een van mijn favoriete lunchtentjes is geweest, smaakte het me ditmaal nóg lekkerder na zo’n lange run. Ik nam een waldkörn broodje met filet Americáin, ei, ui en aardappelsalade.

20140912_140714-1 (Small)

Na een uur bijkletsen en eten waren we nog niet genoeg bijgekletst, dus besloten we van terras naar terras te gaan hoppen. We belandden bij café Braza en smolten weg in het zonnetje onder het genot van een verfrissend drankje. Ik nam een Cola zero en cheatte daarbij met mijn #drinkcleanchallenge. Één frisje in de week mocht. Maar in nam er twee. Slecht.

Snapchat-20140912030412 (Small)

Die avond belandde ik gesloopt op de bank. Mijn kniëen voelde enorm zwaar aan en lopen deed pijn. Niet zo gek, na zo’n afstand. Ik besloot een filmpje op te zetten, maar dat was geen succes: de film ‘the Neighbours’ is meer een slechte na-boost van de American Pie series. Af en toe grappig, maar niet je volle aandacht waard.

20140912_164905 (Small)

Ik vond mijzelf zo zielig dat ik besloot mijn favoriete maaltijd te bereiden: Maggi jachtschotel met sperziebonen en kip in jachtsaus. Wanneer je het serveert met aardappelpuree is het absoluut onweerstaanbaar lekker. Ik kan dit de hele dag eten…


DSC_0011 (2) (Small)

Die zaterdag ging ik mijn eigen boekje te buiten door eens wat anders te nemen dan havermout als ontbijt. Ik probeerde de nieuwe groene granola met kokosnoot & spirulina. Hoe dat mij beviel kun je hier teruglezen.

DSC_0171 (2)

Die volgende ochtend kreeg ik een spontane ingeving, het was immers mijn rustdag en er stond nog niets op de planning. Ik sleurde mijn moeder mee naar Egmond aan Zee met het plan  lekker even uit te waaien terwijl we ook alle leuke plekjes van Egmond ontdekten. Deze blogpost komt één deze dagen online, inclusief het lekkerste koffie tentje van Egmond aan Zee!

DSC_0016 (Small)
Even lachen… Poseren wanneer er flinke wind staat is nogal lastig wanneer je een bos haar op je hoofd hebt, blijkt.

DSC_0064 (3) (Small)
Mijn moeder is trouwens bijna jarig, dus kocht ik stiekem alvast een cadeautje voor haar bij de juwelier. Wat zal daar nou inzitten, mam?

DSC_0098 (Small)

Bij thuiskomst lag er een pakketje van Otto.nl klaar, eentje waar ik al een paar dagen erg naar uitkeek… Dit pakketje bevat namelijk een nieuw running jacket, waar ik snel meer over zal schrijven!

DSC_0100 (Small)

Die zaterdag had ik een feest van het 25 jaar huwelijk van de ouders van een goede vriendin van mij. Een enorm gezellige avond waarin ik al mijn vriendinnen (die ik overigens al een tijd niet had gezien) weer zag en weer enorm mee kon lachen.

IMG-20140913-WA0003

Ook de catering was geweldig: heerlijke hapjes die bestonden uit de meest originele combinaties werden geserveerd. Ik ging blij en voldaan rond een uur of één richting huis, de volgende dag zou ik namelijk weer vroeg uit de veren moeten.

20140913_231553-1

Die daaropvolgende ochtend stond de Nike VIP Surprise Run op de planning: een run vol verassingen en heerlijke hapjes (en daarmee bedoel ik zowel mannen als eten ;-)). Het verslag van deze dag komt morgen online!

20140914_121246

Inmiddels is het alweer zondagavond laat dus rol ik snel lekker mijn bed in, want morgen begint er weer een nieuwe week van vooraf aan. Hoewel ik gek ben  op de zondag, maakt het feit dat er de dag erop weer een maandag volgt het toch een stuk minder leuk…

Hoe zag jouw week eruit?

Volg Runninglau ook via BloglovinTumblrInstagram en Facebook of schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Liefs,

Lau