Holy moly, mijn leven staat op zijn kop op het moment. Zoveel happenings, studie, workouts.. That´s worth a new diary! Lees je gezellig mee?

Maandag

Maandag: Monday motivation

Met een slaperige maar tevreden snoet begin ik aan de maandag. Het is vroeg, maar that´s okay! Voor mij geldt nu echt even het ´Maandag, back on track´ idee. Niet dat ik zo off-track was, maar na 1,5 week bij Antonio te zijn geweest zonder gymbezoek (lees: ik had mijn eigen budget mini-gym geconstrueerd) schrééuwden mijn spieren om wat gewichten. En dus rolde ik direct door naar de Changing Life Hub. Het kostte me wat moeite om op start te komen, maar eenmaal bezig ging alles weer vanzelf. Ik merk dat zelfs ik, na zoveel keren in de sportschool en behoorlijk wat ervaring, de stap om na een tijdje zonder sportschool toch weer de gym in te duiken, erg groot vind. Alsof ik bang ben dat ik al mijn kracht (lees: het kleine beetje kracht dat ik heb) in die 1,5 week verloren heb en niet meer zou weten wat ik moet doen. Grote onzin natuurlijk. Schop daarom jezelf áltijd gewoon naar de gym, wat er komen gaat zie je wel. Don´t be afraid!

Als post-workout maak ik een lekker simpel, clean maaltje. Tip: sperzieboontjes met wat nootmuskaat, peper, zout en een gebakken eitje is dus een fijne combi.

Dinsdag

Dinsdag: de april challenge

De hele dag ben ik al aan het treuzelen. Treuzelen wanneer het aankomt op de studie (lees: ik was naar school gegaan terwijl ik vrij bleek te hebben. Waarom in godsnaam heb ik vrij?! Ik ben het schoolrooster niet meer gewend!), het leren en ook aan het treuzelen met betrekking tot sporten. Het grappige is, dat hoe erg ik er ook omheen draai en het uitstel, ik uiteindelijk toch wel in de hardloopschoenen beland. Mijn ego is er simpelweg te groot voor: ik kan niet leven met het gevoel dat ik mezelf teleurstel. Dat trouwens niet alleen: deze maand zou ik daarbij ook meteen 30 andere meiden teleurstellen. Het zit zo;

Samen met de meiden uit #teamrunninglau (het marathonteam) doen we deze maand namelijk een challenge waarbij het doel is de 100 kilometer aan te tikken. Opzich lijkt dat goed te doen (komt neer op 25 kilometer per week), maar al helemaal wanneer je fanatiek aan andere sporten doet kan het nog best een flinke uitdaging zijn. Mijn linkerteen is daar het grote bewijs van. Met een joékel van een opengescheurde blaar ga ik deze week door het leven. Niet alleen vervelend tijdens het rennen, ook gevaarlijk wanneer je de wond niet goed schoonhoudt. Altijd uit voorzorg goed ontsmetten! Doe jij ook mee met de 100 kilometer challenge? Tag dan #runninglau in je posts, zodat ik je runs terug kan vinden. 

Woensdag

woensdag2
Woensdag: ochtendroutine´s & stressacné

Ik verheug me elke avond weer op het ontbijt. Zo erg is het met me. Niet dat ik met honger naar bed ga, in tegendeel, maar persoonlijk vind ik dat er gewoon niets ´gezelliger´ is dan het starten van je dag met een gezond, voedend, vullend en volwaardig ontbijtje terwijl je rustig wakker wordt. Ik heb dan ook een heel ritueel waar ik me 9 van de 10 keer aan hou. Zoals je weet ben ik het type persoon dat 2 maanden lang één bepaald iets eet en vervolgens het zat is en overgaat op het volgende. Dit ontbijtje hier, kan ik na ik-weet-niet-hoe-lang nog steeds geen genoeg van krijgen. Ik begin de dag met een kop koffie met een Stevia zoetje (heeft die #cleanmetlau toch nog ergens bij geholpen)en een scheutje melk, terwijl ik mijn havermoutje maak. 50 gram bessen-havermout (van dat ene fancy nieuwe havermout merk, geeft je havermout gelijk een smaakje!), 200 ml ongezoete sojamelk, een vleugje kaneel en een appel in stukjes. Terwijl mijn havermoutje in de magnetron opwarmt eet ik één of twee handsinaasappelen en neem ik mijn vitaminepilletje. Daarna sluit ik af met nog een koffie, zelfde bereidingswijze. Zijn vaak al zo´n 500-600 calorieën in mijn mik vóór 8 uur ´s ochtends, maar dat zorgt er wel voor dat ik me on top of the world voel. En dan terwijl de meeste dan nog in hun chagrijnige ochtendflow zitten. Ik zeg top.

De rest van de dag bestaat uit studeren, het ontwijken van de studie en een retourtje sportschool. Hoewel ik na de #cleanmetlau challenge helemaal pukkel-vrij was, heb ik nu een acné uitbraak over héél mijn gezicht. Dit is slechts één klein beetje van alle pukkels die ik nu op mijn hoofd heb. Dan kan je nog zo verstandig eten, maar stress kun je daarmee niet tegenhouden. Stress uit zich bij mij altijd op deze manier en dat is zwaar KUT. Om me op te vrolijken, stuurt Antonio me bovenstaande belachelijke foto uit Spanje. Het helpt. De rest van de dag bestaat uit studeren, het ontwijken van de studie en een retourtje sportschool, inclusief wel verdiende DoorMeal voor de lunch. Die avond eet ik paarse-bloemkool, iets wat ik zo absurd vind, dat ik er spontaan een stuk vrolijker van word. Ach, it´s about the small things in life, right? ;-)

donderdag

donderdag2

Donderdag: Jay & Lars

Ook donderdag ben ik weer vroeg uit de veren, om 09:00 ´s ochtends word ik namelijk verwacht in de Nike store in Amsterdam. Eenmaal bij aankomst wordt me pas duidelijk wat het plan is en heb ik direct een tikkeltje spijt van die full-body workout gisteren. Spier-pijn! Niet alleen gaan we namelijk hardlopen vandaag, we gaan tevens een workout doen om beide schoenen zo goed mogelijk uit te proberen. Hellup!

De eerste workout is een run gegeven door de leukste hardloop-trainer op aarde: Jay! Eerlijk waar één van de aardigste personen op deze aardbol. In totaal worden het 5 langzame kilometers en duiken we meteen in de volgende outfit voor de NTC workout die gegeven zal worden door de enige echte Lars. Ook Lars werkt al jaren voor Nike en uit ervaring weet ik dat zijn workouts niét easy zijn. En dat blijkt. Dood en dood op ga ik naar huis, waar ik vervolgens ´per ongeluk´ 2 uur lang in slaap val op de bank. Man. Guess I needed it. Wat ik van de schoenen vond, kun je hier teruglezen.

vrijdag

Vrijdag: opstartproblemen

Getsie, weer zo een treuzeldag. Het kost me zowaar de halve dag om mezelf de deur uitgeschopt te krijgen, maar eenmaal buiten ben ik niet te stoppen. Zo dubbel, ik merk dat ik tijdens mijn full-time baan met véél minder tijd thuis, hier helemaal geen last van had. Toen moest ik wel. Treuzelde ik, dan was mijn kans gemist om te gaan hardlopen. Vermoeiend, maar effectief. Gelukkig lukt het me desondanks het opstart-probleempje de laatste tijd steeds beter een mooie tijd neer te zetten. Al dat hardlopen en krachttraining begint zijn vruchten af te werpen! Yes! De eerste 8 kilometer heb ik op een redelijk ´chill´ tempo gelopen, pas daarna ben ik iets gaan versnellen. Dat mijn pas hierbij al bijna onder de 50 minuten komt maakt me echt héél blij!

Na een douchebeurt besluit ik meteen door te gaan naar de sportschool. Ik doe bijna elke dag boodschappen, niet alleen omdat ik kieskeurig ben en van te voren niet weet wat ik wil eten, maar ook omdat ik het oprecht fijn vind. Lekker even er tussen uit en extra stappen maken. Het is maar 7 minuten van mijn huis af, maar in totaal is dat toch weer een kwartiertje beweging. Heerlijk!

JFF

Zaterdag: SaturNO

Zaterdag is mijn dag niet, maar all in all wordt het een grappige bedoening. Om 07:00 sta ik naast mijn bed om 07:45 al in de Hub te staan. Omdat niemand zo achterlijk is om op zaterdagochtend te gaan gymmen, lijkt het mij de perfecte kans om mijn video voor woensdag op te nemen. Ik wil ein-de-lijk mijn buikspierroutine met jullie delen, en daar heb ik de juiste setting voor nodig. Helaas blijkt dat mijn lichaam ook maar een lichaampje is en op een gegeven moment HO kan zeggen. Na één oefenworkout merk ik dat ik tijdens de ´echte´ opname al wat uitgeputter ben. Buikspieren shaken als een gek en het gaat niet zo soepel meer. Eenmaal klaar, blijkt dat mijn video niet scherpgesteld is. Met pijn in mijn hart doe besluit ik het nogmaals te proberen, waarna blijkt dat al filmend de video ermee gestopt is omdat de geheugenkaart vol zat. WHUT. Na 4 pogingen lijkt het nergens meer op (probeer eens 40 minuten aan crunches, niet aan te raden) en hoop ik erop dat de laatste opname nog redelijk is. Fout gedacht. Ach, ik heb in ieder geval een goede buikspierworkout gehad.

Als troost eet ik die avond kip-gyros en neem ik een appeltaartje na afloop. Geen goed excuus om +500 over je budget heen te komen, wel heel lekker.  En dat is soms ook wel even goed voor ´t hartje ;-).

jjj

Zondag: de verzopen hond die poepen moest

Kan. Niet. Bewegen. Ah oh. Mijn buikspiervideo is in ieder geval een effectieve. Zelfs ademen doet zeer! Dat is een probleem, want ik moet vandaag wéér vroeg mijn nest uit om de video opnieuw op te nemen. Ik wil hem namelijk hoe dan ook met jullie delen woensdag. Dat kan niet als ik eruit zie als een verzopen hond die moet poepen! Omdat wat mentale steun nooit verkeerd is, vraag ik Yoni met me mee te gaan. Die sleept me er vast wel door heen.

Hoewel het licht niet ideaal is, weet ik uiteindelijk de workout zonder al te veel gezucht en gesteun op de film te krijgen. Yes! Bij thuiskomst besluit ik me snel om te kleden en voor een wandeling te gaan, met dit mooie weer kan ik het bijna niet maken heel de dag binnen te zitten. Na een uur wandelen kom ik bij toeval een vriend van me tegen, die onderweg is naar de Koemarkt, in Purmerend. Dit is een plein vol leuke restaurantjes en terrasjes. Ik besluit met hem mee te gaan (lees: de afgelopen weken ben ik alles behalve een sociale vriendin geweest) en sluit de dag af met een heerlijke gin-tonic in het zonnetje. Die heb ik wel verdiend, na al dat gedoe.

Proost op de lente!

Hoe was jouw week?

Liefs,

Lau