Deze maandag begin ik met 100% energie, motivatie én vertrouwen. Na een geweldige week in Spanje is het weer tijd om door te rennen op Nederlandse bodem. En daar hebben we zin in! Lees je gezellig mee?

Maandag

Maandag: het ideale pre-marathon voedsel

Maandag, het is mijn beste vriend niet. Half in een dip omdat het weekend alweer over is en de gemiddelde Nederlander weer een lange werkweek in het vooruitzicht heeft, is het ook zo gek nog niet dat we niet staan te juichen om de maandag weer te beginnen. Toch is het ook iets dat we zelf in de hand hebben. We gaan er namelijk al zo vanuit dat we de maandag niet leuk vinden, dat we automatisch met een chagrijniger gevoel opstaan. En dát exacte gevoel ben ik helemaal zat. Genoeg redenen om op deze prachtige maandag vol energie en adrenaline te beginnen. Het fijne van dat alles? Ik heb het helemaal zelf in de hand!

Gisteren heb ik nogal gezondigd (lees: in alleen mijn avondmaaltijd al zo´n 2.000 calorieën weggewerkt) en daarom is het de hoogste tijd om weer een beetje streng te zijn voor mezelf. Vandaag is mijn hardloopdag en ik besluit dat enkele kilometers extra geen kwaad kunnen, al helemaal niet na mijn (vr)eetfestijn van de dag ervoor. Gedachten uit, schoenen aan en GAAN. Wat daar vervolgens uit kwam rollen, was nog beter dan ooit verwacht. Mijn lichaam blijkt retegoed te werken op een calorieoverschot aan gefrituurde aardappelen en ei. In mijn achterhoofd maak ik een aantekening ´Dag voor de marathon als avondmaal één hele tortilla van Antonio´s moeder wegwerken.´ 20 kilometer, done!
dINSDAG

Dinsdag: het Spaanse dieet

´Auuuuu´. Een vage kreun ontsnapt mijn keel in een poging op te staan bij het horen van Antonio z´n wekker. Oké. Heel stoer dat ik in staat ben 20 kilometer te rennen, maar mijn lichaam is het duidelijk alles behalve gewend. Een immense spierpijn in mijn kuiten en billen (hallo, bergen!) zorgt ervoor dat ik me als een dweil uit bed rol om Antonio zijn ontbijt te maken. Inmiddels heb ik hem zover te gekregen te beginnen aan zijn ´dieet´, zoals hij het zou noemen, wat in feite gewoon neerkomt op gezonder eten. Hij heeft de ideale lichaamsbouw als we het hebben over spieropbouw, zelfs met alle troep die hij eet zónder te sporten weet hij er nog redelijk in shape uit te zien. Kun je je voorstellen wat een klein beetje verandering in zijn voeding hem zal doen? Juist.

Gelukkig is meneer zelf heel nieuwsgierig geworden en kwam de vraag dan ook helemaal uit zijn kant. ´Lau´, zei hij uit het niets, ´Je moet een dieet voor me maken. Oké? Ik moet in shape zijn voor de zomer´. Het kind krijgt nu elke dag voor zijn werk een huge smoothie van havermout, fruit en eiwitpoeder mee. Alleen de gedachte dat hij aan de eiwitpoeder zit maakt hem al sterk. Ik laat hem lekker in die waan. Schattig.

jjj

Woensdag: er was eens.. Een kaaskop die niet bruin werd

Wanneer Antonio om 14:00 thuiskomt van z´n werk heb ik ons een grote pan zilvervliesrijst met groenten en kip gemaakt, wat met een beetje van de juiste kruiden zich uit in een heerlijk maaltje. Nadat we ons buikje rond hebben gegeten hebben we nog een half uurtje over om te genieten van de zonnestralen en besluiten we langs de kustlijn een wandeling te maken. Denk maar niet dat ik poepiebruin thuiskom, alles behalve dat! Mijn dagindeling zorgt er namelijk voor dat ik nauwelijks iets van de zonnestralen meepik: normaalgesproken sta ik om 07:00 op, maak ik ontbijt en ruim ik het huis op, duik ik de sportkleding in, doe ik boodschappen en kook ik, of gaan we lunchen. Na lunchtijd gaan we alweer richting kantoor, waar ik heel de middag en avond werk aan mijn blog. In Spanje zijn de kantooruren nogal verschillend met die van Nederland, en al helemaal als eigen baas is het soms verschrikkelijk. Zowel maandag, dinsdag áls vandaag verlaat ik het kantoor pas om 22:30. En dan moet het avondeten nog gemaakt worden!

sf

Donderdag: Runner´s hunger

Donderdag trek ik de hardloopschoenen weer aan en besluit ik voor een kleine 5 kilometerrun te gaan. Eenmaal aan het rennen plak ik er stiekem 2 aan. Ik kan er niets aan doen: doordat het nu wat warmer begint te worden in Málaga en het zonnetje volop schijnt, is het het pérfecte loopweer en wil ik gewoon meer lopen. Al helemaal denkend aan het saaie grijze pad in Nederland waar ik vaak loop, met tegenwind en regen van voor en al, besluit ik maar even goed te profiteren van de Spaanse temperaturen. Hoewel ik me niet bewust ben van mijn gemiddelde snelheid, blijkt bij thuiskomst dat ik zonder al teveel moeite een 5 kilometer met 5´14 m/km gemiddeld heb weten te volbrengen! Een snelle run, gezien de hellingen. Ik ruik al vooruitgang! De omgeving en het landschap hier maken de perfecte voorbereiding voor een hele toffe race deze zomer, een race die niet plaats zal vinden in Nederland en die me stiekem nu al de kriebels geeft. Omdat ik nog niet 100% zeker ben dat ik deze race kan volbrengen, houd ik het nog even voor me. Maar een begin is er!

Bij thuiskomst ontvang ik een berichtje van Antonio dat hij ietsje later van zijn werk komt vandaag. Ik ruik meteen een kans om te genieten van het zonnetje en langzaam maar zeker aan mijn tan te werken, maar heb daarvoor wél een bikini nodig. Razendsnel duik ik het centrum in (waggelend als een pinguïn, met de spierpijn die ik nog steeds heb van de 20K van maandag) en weet bovenstaand fleurige bikini op de kop te tikken. I like! Een goede reminder: summer bodies are made in winter!

jrjrj

Vrijdag: all about balance

07:00, wekker gaat. Vandaag besluit ik heel de dag mee te gaan naar kantoor, ik heb namelijk nog enorm veel mails liggen die ik moet beantwoorden, video´s die editing nodig hebben en blogs die, vanzelfsprekend, geschreven moeten worden. Vandaag maak ik dezelfde smoothie als altijd voor Antonio en neem ik voor mezelf 500 gram magere kwark met aardbeien mee in Tupperware. Ready for the day to begin!

Omdat we vandaag allebei super druk zijn, komen we om 15:30 pas toe aan de lunch. Ik heb de middag overleefd met bananen, handsinaasappelen en een nieuwe snack die ik ontdekte in het winkeltje om de hoek. Het zijn kleine zakjes gedroogd fruit, mierzoet, redelijk gunstig in calorieën (lees: 54kcal per zakje) en helemaal natuurlijk. Ik weet niet 100% zeker of het ook te verkrijgen is in Nederland, maar als ik het me goed herinner heb ik ze hier eerder gezien. Omdat we allebei vinden dat we een uitgebreide lunch verdienen (en omdat het gewoon spotgoedkoop is hier in Spanje) besluiten we lekker op het terras te gaan zitten, bij een populair restaurantje aan het strand. Ik neem een tonijnsalade en een enorm bord van iets waar ik de naam niet meer van weet. Gamba´s, olijfolie, tomaat, rauwkost en een ´Turron´ ijsje als toetje. Als je in Spanje bent, moét je de smaak Turron proberen: dit lijkt op Nougat, maar dan nog lekkerder.

jjjj

´s Avonds sluit ik af met een bord vol groenten, tomatensaus en kipfilet met wat fruit als toetje. Wanneer ik in Spanje ben doe ik het bijna elke dag op deze manier. Omdat we tijdens het middaguur enorm veel eten en ik het heerlijk vind ook voor de wat vettere, minder-gezonde of zoetere producten te gaan, maar niet mijn doelen in de weg wil zitten, verdeel ik het. In totaal komt dit maaltje maar neer op zo´n 400 calorieën, wat weer compenseert met de 1.000 kcal die ik tijdens mijn lunch eet. Op deze manier kom ik (in de meeste gevallen, niet altijd) toch mooi rond mijn macro´s en blijf ik op gewicht zonder de lekkere dingen in het leven te hoeven missen. All about balance!

zaterdag popro

Zaterdag: FC Barcelona, Batman & tapas

Hoewel Antonio normaal ook op zaterdag werkt, heeft hij vandaag besloten vrij te nemen omdat het de laatste dag is. Zo gezellig! We beginnen de dag al genietend van het zonnetje, pakken vervolgens de auto richting Córdoba (mini roadtrip) en eindigen de dag weer heerlijk op het terras, in de zon. Heb ik je al verteld dat meneer een enorm slagroom monster is? Ik lieg niet als hij elke 2 dagen een bus slagroom wegwerkt, in combinatie met een kilo aardbeien. Zijn favoriete ´gezonde´ toetje, zoals hij het graag brengt. Hah. Van 16:00 tot 18:00 vallen zowel hij als ik als een blok in slaap. Net op tijd, want om 20:30 begint dé wedstrijd van het jaar: Barcelona – Madrid!

Om 20:30 precies nestellen we ons op het overvolle buitenterras van restaurantje in Málaga, met goed zicht op het enorme beeldscherm. Hoewel voetbal mij werkelijk waar geen reet kan schelen, zitten we er toch maar mooi. Af en toe moet je wat voor elkaar overhebben. Wetende dat we hierna naar míjn film gaan (lees: Batman vs. Superman) en ik me ondertussen kan volproppen met lekkere tapas-hapjes, vind ik het prima. Wanneer om 22:30 de wedstrijd (eindelijk, ahum) is afgelopen duiken we meteen de bioscoop in, die zich naast het restaurant bevindt. Zo grappig dat zelfs de films andere tijden hebben hier in Spanje. Pas om 02:00 komen we de bioscoop uit, allebei een beetje verbluft door wat we net gezien hebben. Ondanks dat ik me heb vermaakt, zou ik hem niet zo heel snel aanraden. Allemaal een beetje too much. Jammer, want ´Batman´ vind ik geweldig, en ´Man of Steel´ mocht er ook wezen. Of dat door de acteur komen ;-)

zondag

Zondag: Ádios!

Om 10:00 gaat de wekker. It´s time to go home! Gelukkig wordt het afscheid steeds iets minder lastig, wetende dat we elkaar snel weer zien. Mijn volgende tripje staat alweer gepland voor over 3,5 week, eind april, wanneer ik met ouders en al Málaga zal bezoeken! Mijn koffer heb ik deze binnen no-time weer ingepakt, ik heb expres kleding meegenomen waarvan ik wist dat ik ze niet per sé in Nederland nodig zou hebben. Inmiddels domineert mijn kleding zo´n 70% van de kast en dat vindt meneer niet zo fijn. ´Neem lekker een lege koffer mee!´ zegt ´ie vol goede hoop. ´Of kun je misschien wat van die dozen ´Low calorie bars´ smaak karamel meenemen. Por favor. ´, krijg ik met een smekende blik toegeworpen. Told ya, die dingen zijn addictive. Als zelfs Antonio verslaafd is aan eiwitrepen, dan zegt het genoeg. Met een heerlijk opgeladen gevoel vertrek ik terug naar Nederland.

De komende maand weer lekker knallen voor de studie, doorwerken en genieten van elk en ieder momentje. Of het nou Nederland is of Spanje: alles heeft zijn mooie aspecten. Adios, España!

Nou vertel op, hoe was jouw week?

Liefs,

Lau