Het is herfst! Heerlijk maar druk zou ik de afgelopen week het beste omschrijven. Er stonden een hoop leuke dingen op de planning en ik heb mezelf op sportgebied flink overtroffen, maar in combinatie met mijn studie werd dit soms even net iets teveel. Een full-time studie en full-time blogger life in combinatie met hardlopen is soms nog best lastig te combineren, blijkt. Gelukkig zijn beiden mijn passie (ja, ook mijn studie is mijn passie en doe ik -meestal- graag!) en maakt dat het net iets beter te doen. Hier zit ik dus ook weer, moe en voldaan na een NTC work-out (in Carré- heul vet, komt meer over online!) om 00:30 van maandag op dinsdag nacht te bloggen. Morgen gaat het wekkertje weer om 06:00, maar zoals gezegd komt mijn fotodagboek deze week één dagje later- dinsdag i.p.v. maandag- online. En beloofd is beloofd!

pic2

Maandag stonden er geen lessen op de planning dus begon ik mijn dag heerlijk fris en fruitig. Ik zette de wekker om 7 uur en ruimde hier en daar wat op, waarna ik vervolgens om 9 uur al in de sportschool te vinden was. Ik had inmiddels alweer honger dus nam snel even een Smartbar voor ik op de fiets stapte. Het is 20 minuten heen en 20 minuten terug fietsen (op mijn tempo, relaxed ;-)) en ik doe daarom alleen krachttraining in de sportschool. Cardio doe ik immers al meer dan genoeg! Na een flinke sessie van 1 uur en drie kwartier was ik klaar: de benen, armen én abs werden aangepakt. Het zou mijn enige keer zijn deze week in de sportschool i.v.m. de Dam tot Dam loop, dus pakte ik gelijk beide spiergroepen samen. Bij thuiskomst lag er een stapel studeerwerk op mij te wachten die ik onder het genot van een kopje koffie buiten in de tuin verslond. Pas ‘s avonds laat was ik klaar.

runnnn

Op dinsdag stond er een run op de planning. Ik had even gespiekt bij het schema van de Runner’s World voor de Dam tot Dam, waar ze adviseerden de week van de Dam tot Dam zelf nog 3 runs te doen: één op maandag van 5K (mislukt!), één op dinsdag van 5K en één op donderdag (8K). Ik besloot voor een tussenweg te gaan en 7 kilometer te lopen. Hoewel ik mij moe voelde na ‘s ochtends een rijles en een lange dag school had ik tijdens mijn run nergens last van en ging ik als een speer. Ik kon het dus toch nog! Met een heerlijk voldaan gevoel hapte ik na afloop in een ‘Nutty 9bar‘ en schoof ik vlak daarna aan tafel voor het avondeten.

hmmm

Het avondeten bestond uit zelfgemaakte broodjes hamburger. Ik at twee heerlijke volkoren triangles met hamburger, tomaat, komkommer, gebakken uitjes, sla, augurk én ketchup. Het ‘netjes’ opeten was overigens een ander verhaal, laten we het erop houden dat mijn oren zelfs onder de ketchup zaten. Wel héél lekker.

wheee

Woensdag is mijn langste en vervelendste dag qua studie. Een dag waarbij ik opsta om half 7 en pas rond 5 uur thuiskom, met vakken die absoluut niet mijn favorieten zijn. Omdat ik die avond uitgenodigd was voor de Healthcity DNA test om 6 uur besloot ik gelijk door te gaan vanuit de Bijlmer naar Healtcity. Rond 5 uur stortte ik in en dacht ik even aan niet gaan. In plaats daar van ging ik langs de AH en kocht ik een lekkere quinoa & geitenkaassalade, waarna ik mij al gelijk weer wat wakkerder voelde. Eenmaal bij aankomst bij Healthcity in Amstelveen was ik blij dat ik toch de keuze had genomen te komen.

yum

De heerlijke hapjes maakte mijn humeur er nog beter op en na het zien van al mijn lieve ‘fit friends‘ had ik een geweldige avond, een avond die ook nog eens best laat werd. Die woensdag lag ik om half 1 in mijn bed, weliswaar met een heerlijk goed gevoel. Het verslag lees je hier terug.
runnei

Donderdag stond mijn laatste run voor de Dam tot Dam op de planning. Ik kwam om half 5 uit school en voelde me verschrikkelijk chagrijnig door een bepaalde gebeurtenis die dag. Hoewel mijn lichaam en geest moe waren wist ik dat hardlopen de enige oplossing zou zijn om mijn humeur weer op te krikken, dus ging ik met veel goede moed erop uit. Het was warm en de zon scheen, en terwijl ik plande voor een 8 kilometer run te gaan, ging het zo lekker dat ik er nog een stukje aan vast plakte. Bij thuiskomst was alle stress van me afgelopen en voelde ik me weer vrolijk. Mijn goede moed m.b.t. de Dam tot Dam had ik overigens verloren kijkend naar mijn gemiddelde tempo, maar dat vond ik niet erg. Ik had immers oprecht lekker gelopen.

kappe

Vrijdagochtend! Eindelijk! Vrijdag heb ik geen lessen en na een paar drukke dagen keek ik hier enorm naar uit. Ik besloot er een speciaal dagje van te maken. Zo’n lekker quality-time dagje, maar dan met jezelf. En dus zat ik om 9 uur bij de kapper, waar ik heerlijk gewassen werd, een haarmasker nam, geknipt, geverfd en geföhnd werd. Ik vind het altijd zo lekker als er mensen aan mijn haar zitten! Na afloop zag mijn kapsel er weer lekker fris uit en vond ik het dan ook nodig de overdreven ‘after’ selfie te maken. Met een overbodig bakje bessen in mijn hand. Logisch.

taart

Die middag trok ik samen met mijn ouders het centrum van Purmerend in, gezellig even de winkeltjes langs. Toen ik langs de Hema liep viel mijn oog op de vrolijke Hema dame die mij vertelde dat de appeltaarten héérlijk waren- en nog in de aanbieding ook! Ze kosten al een drol bij de Hema, dus stond ik erop dat we een (hele) taart meenamen. Die avond at ik twee punten, waarvan de tweede nog lekkerder dan de eerste: giet er wat appeltaartvla overheen en strooi wat kaneel erbij, doe hem vervolgens enkele seconden in de magnetron… En genieten maar! Vervelend lekker was het ;-).

pic

Mijn vrijdag was helemaal compleet toen ik rond etenstijd een bezoek bracht met de auto aan Loraine, de winnares van mijn Dam tot Dam startbewijs. Enorm leuk je even in het echt te ontmoeten! Loraine zelf heeft enorm genoten van de race en wilt ook volgend jaar weer mee doen. Ik geef haar geen ongelijk.

sdfghj

Zaterdag was het tijd om te RUSTEN. Ik plofte bij het minste geringste zonnestraaltje buiten op de bank en las de nieuwe H&M, Cosmopolitan, Runner’s World en andere poespas. ‘S avonds had ik enorm trek in bami en bereidde ik een zelfgemaakte versie met veel verse groenten en malse kip. HEERLIJK.

pakkie

Ook kwam er weer een pakketje binnen van de Body & Fit Shop. Één van mijn favoriete momentjes van de dag, wanneer de postbode weer eens met een lach voor de deur staat! Het pakket bevatte o.a. de nieuwe Shake & Smoothie mix waar ik al héél benieuwd naar was. Ze zijn net zo lekker als ze eruit zien en ook nog eens enorm makkelijk. In plaats van verschillende theelepeltjes en eetlepels superfoods pak ik nu gewoon twee scheppen van een kant en klare mix. HANDUG!

run

Zondag ochtend. 9 uur. Ok- het lijkt alsof ik op de wc zit op de bovenste foto, maar dat was het niet. Wat het wel was is dat ik op het punt stond om naar Amsterdam te vertrekken voor de Dam tot Dam 2014- en ik ineens barstte van de zenuwen. WAAROM DEED IK DIT? Eenmaal in Amsterdam was er geen weg meer terug. Lees mijn verslag van de race hier.

cadeau

Gelukkig was de race zelf geweldig en heb ik echt volop kunnen genieten. De sfeer, de mensen, het publiek… I love it. Tot slot was de Dam tot Dam 2014 zo lief om mij, naast een medaille, ook een hele mooie blaar, een bloedblaar én een wondje te bezorgen. Gotta love runners feet ;-).

 

Hoe zag jouw week eruit?

Volg Runninglau ook via BloglovinTumblrInstagram en Facebook of schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Liefs,

Lau