Deze week betekende de maandag niet alleen het begin van een nieuwe week, maar ook van een hele nieuwe maand! September is begonnen en dat betekend voor de meeste onder ons dat we weer flink aan de bak kunnen. Werk, school, studie, bijbaantjes… All part of the game. Ook voor mij begon maandag het ‘normale’ leven weer, en daarmee gelijk het derde jaar van mijn studie International Business and Languages.

‘S morgens vroeg ging mijn wekker af, ik sprong onder de douche, at mijn over-night oats en rende (zoals altijd weer te laat) richting de bus. Pas in de bus drong het tot mij door hoe moe ik was en dat het drukke leven vanaf vandaag nog eens tien keer zo druk zou worden. Na een tweede mini-sprint van mijn bus richting het lokaal werd mij doodleuk verteld dat ik niet welkom was, samen met zo’n beetje de helft van mijn mede-studenten. Ons rooster was verkeerd aan ons doorgegeven en wij waren voor de dinsdag ingedeeld. Heel erg fijn dus. NOT. Om in totaal 2 uur reizen toch niet helemaal nutteloos te bestempelen besloot ik met wat studenten bij te kletsen onder het genot van een bakje zwarte koffie in het Mii-Café.

1409560299632

Mijn ietwat chagrijnige mood verdween gelijk toen ik bij thuiskomst zag dat ook mijn zusje weer flink aan de bak moest. Bibi zit nu in het tweede jaar van de middelbare school, wat betekent dat ze er weer serieus tegenaan moet na twee maanden luieren. Het feit dat we beiden baalden maakte het net wat minder erg. Dat is nog eens zuster-liefde ;-).

DSC_0050

Wisten jullie trouwens dat rijstepap tot één van mijn meest guilty pleasures behoort? Ik eet met gemak een hele bak leeg, en dan het liefst nog vlak na het ontbijt ook. Al helemaal met kaneel is het een heerlijk toetje, maakt niet uit op welk moment van de dag. Ik ben en blijf een papkind I guess.

20140902_091656

Op dinsdagavond lag ik al om half 10 in mijn bed. Ik had er alweer twee drukke dagen opzitten en voor de volgende dag stond er ook weer een drukke dag op de planning. Soms is het heerlijk er zo vroeg in te duiken! Die woensdagochtend ging mijn wekker om 06:15 af om vervolgens om 06:30 buiten te staan. Er stond een 15 kilometer lange run op de planning. Het was al redelijk licht buiten en langzaam kwam de zon op, de stilte, de ochtendzon en het geluid van niets meer dan mijn eigen voetstappen is zoveel waard. Prachtig.

20140903_07111720140903_071240-1

Het studie en werk leven dat weer begonnen is betekent ook weer dat de verpakte lunch meegaat: onhandig doe ik een poging in de bus (foei!) mijn broodje oude kaas, rucola en tomaat op te eten zonder te knoeien.

1409562551789

Die middag kom ik om half 6 terug van college, uitgeput en wel, om vervolgens nog even lekker de laatste zonnestraaltjes mee te pakken in mijn yogabroek en met het brilletje op. Heerlijk.

1409757199231

Vrijdag staan er geen vakken op het rooster en blijf ik s’ ochtends thuis. Ik sta alsnog om 7 uur op, want er is genoeg werk aan de winkel. Tot 12 uur ben ik bezig aan het blog waarna ik besloot een filmpje op te zetten. Ik keek ‘The other woman’ met de prachtige Cameron Diaz en mijn favoriete acteur uit de Game of Thrones. Wat heb ik gelachen!

20140905_102102
Die avond zorg ik voor het avondeten: een simpele maar heerlijke spaghetti. Het receptje komt snel online!

DSC_0023

Ook kwam er een pakketje binnen van ECO TAN, een zelfbruining merk afkomstig uit Australië. Eco Tan producten zijn 100% natuurlijk en gemaakt met veel care & zorg. Meer hierover komt snel online!

DSC_0024

Zaterdagmiddag ga ik voor het eerst sinds een maand tijd weer naar de sportschool. In Spanje had ik het al enige tijd weten vol te houden, maar eerlijk gezegd heb ik in Nederland nooit eerder serieus aan fitness gedaan. Toch is krachttraining een verstandige keuze en ik besloot mij ook hier in Nederland in te schrijven voor een abonnement op de sportschool. In mijn blogpost van de week was al te lezen dat ik er vanaf nu helemaal voor ga. Na een krachtige arm-workout en een pittige dansles plofte ik voldaan op de loungeset in de tuin. Dat zit er weer op!

DSC_0122

Ik ben gek op fruit op mijn havermout, in het weekend maak ik er dan ook een waar fruit-feestje van. ZO LEKKER!

DSC_0111
Zaterdag kwam er ook een nieuw pakketje binnen van justfab.nl. Ik kan het ook nooit laten…

DSC_0047
In dit mega pakketje zaten een paar prachtige zwarte leren knielaarzen, perfect voor komende winter. Me gusta!

DSC_0054

De #drinkcleanchallenge gaat beter dan verwacht, mede dankzij mijn leuke mok en liters aan thee die ik dagelijks verorber. De Onzie legging blijft één van mijn favorieten, al is het alleen al om in te relaxen. Zo comfy!

DSC_0071

Op zaterdag had ik ineens enorme trek in bloemkool. Lekker samen met een gepaneerd kipfiletje, aardappeltjes met jus en een kaassausje over de bloemkool zet ik een heerlijk, gezond en simpel maaltijdje op tafel.

DSC_0084

Zondagochtend ging ik vol goede moed richting Ashley om samen met haar de Marktstad run te lopen. Mijn doel was op een relaxed tempo te rennen en verder het gewoon als een training zien op de Dam tot Dam eind deze maand.

DSC_0155

De hitte (en misschien toch wat lichte zenuwen?) sloegen echter weer op mijn maag waardoor ik niet het tempo kon lopen dat ik wilde lopen. Erg frustrerend, vooral omdat zelfs mijn lange afstand trainingen makkelijker gaan dan dit. Vooral ben ik trots op mijn vriendinnetje Ashley, die een top tijd heb weten neer te zetten gisteren. All in all was het een heerlijke race en prachtige dag. Het verslag komt morgen online!

IMG-20140907-WA0004

Tot slot testte ik deze week de Moving Comfort Vixen sport-bh voor jullie, een bh waar ik héél erg positief over ben. De review volgt deze week!

DSC_0162

Wat heb jij afgelopen week gedaan? 

Volg Runninglau ook via BloglovinTumblrInstagram en Facebook of schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Liefs,

Lau