Ik ben gek op lezen, altijd al geweest. Ik weet nog goed dat mijn vader (zonder mijn moeders goedkeuring ;-)) een boek vol enge spookverhalen had gekocht. Ik was toen nog piepjong en als de dood voor de moordenaars en geesten die in het boek voorkwamen, maar tóch bleef ik geboeid lezen. Chick lits? Nah, daar vond ik niets aan. Langzaam maar zeker ging ik van de spookverhalen van Paul van Loon en R. L. Stine (weet je nog, Kippenvel?) door naar Nicci French en Stephen King. Inmiddels wissel ik wel eens van genre, maar tot op de dag van vandaag ben ik een groot fan van thrillers.

Jarenlang heb ik echter niet tot bijna niet gelezen. Toen ik niet meer verplicht boeken hoefde te lezen voor mijn havo-opleiding en ik naar de Hoge School van Amsterdam ging, was lezen wel het laatste waar ik aan dacht. 4 jaar lang heb ik geen boek aangeraakt (afgezien van de zware studieboeken, natuurlijk) en zelfs amper series gekeken. Pas toen ik mijn diploma behaalde leek er weer een nieuwe wereld voor me open te gaan, een wereld waarin ik wél de tijd had om af en toe een momentje voor mezelf te nemen en lekker op de bank te duiken met een goed boek. And here we are! In dit artikel verzamel ik mijn laatst gelezen boeken voor je en hoop ik op jouw boekentips aan het eind van dit artikel. 

  1. Paula Hawkins – In het water

Ik hoefde niet lang na te denken over het aanschaffen van dit boek, na het lezen van het vorige boek van Paula Hawkings genaamd Girl on the train. Ik ben gek op boeken die het verhaal vertellen vanuit verschillende personages en dit was er een van. Ondanks het feit dat In het water niet tipt aan Girl on the train, vond ik het een amuserend boek en heb ik hem tot het eind geboeid uitgelezen. Aanrader!

  1. Ellen de Vriend – Geruisloos

Aangezien ik de afgelopen weken meer in het vliegtuig zat dan thuis was, besloot ik weer een abonnement op Storytel te nemen. 6 uur lang luisterde ik naar het boek Geruisloos en ondanks het feit dat het aan het eind een grappige wending aannam, vond ik hem af en toe iets te zoetsappig. Er waren ook hoofdstukken waar niets spannends gebeurde en ik meer het gevoel had dat ik een kijkje kreeg ik het huishouden van een schattig gezinnetje. Misschien komt dit ook omdat ik mezelf helemaal niet in het hoofdpersonage kon plaatsen. Toch was het boek boeiend genoeg om me door te laten lezen tot het einde. Dit is een typisch boek om lekker weg te lezen tijdens een luie stranddag, makkelijk en vermakelijk.

  1. Stephen King – Revival

Revival is het laatste boek dat ik gelezen heb en man, wat was het lastig om hier doorheen te komen. Ik moet je eerlijk bekennen dat Stephen King me de laatste tijd een beetje tegenvalt. We zijn dat langdradige van hem gewend, maar het kan ook té langdradig worden. Aangezien dit een cadeautje van Tony was heb ik mezelf beloofd heb uit te lezen en dat deed ik dan ook. Het boek had al met al een verassend einde, maar ik raad hem niet aan.

  1. Wouter de Jong – Mind Gym

Ik kreeg dit boek van niemand minder dan Wouter zelf toen hij te gast was tijdens een van de uitzendingen voor Body, Mind & Guilty Pleasures. Wouters nuchtere manier van vertellen tijdens het programma sprak mij aan en zorgde ervoor dat ik direct vrij nieuwsgierig was naar zijn boek. Normaal ben ik niet zo een fan van mindfulness- en/ of meditatieboeken omdat ik deze vaak al snel te zweverig vind. Gek misschien, want ik ben altijd veel bezig met positief in het leven staan, maar ben aan de andere kant heel nuchter opgevoed. Mind Gym bleek allesbehalve zweverig te zijn. Het boek is opgevat als een handleiding, waarbij je gespreid over twaalf weken mentaal getraind wordt. Het boek bevat meerdere oefeningen om je te helpen bij het behouden van een gezonde mind en legt alles op een hele duidelijke manier uit, met hier en daar een scheutje humor. Het gaf me direct het gevoel dat ik inderdaad de controle had over mijn eigen gedachtes en dus geluk. Aanrader!

Ik kwam op het idee voor dit artikel toen ik gisteren een mega tof pakketje via de post ontving. Jaren terug, tijdens mijn studie aan de Hoge School van Amsterdam, kocht ik tijdens de zomervakantie spontaan een Kobo e-reader waar ik een hele zomer niet vanaf te slaan was. Dit ging zo door totdat het nieuwe semester begon en ik mezelf realiseerde dat lezen op dat moment simpelweg niet in mijn drukke leven paste. Ik gaf de e-reader cadeau aan mijn moeder en heb daarna nooit meer aan een e-reader gedacht. Tot gisteren!

Mijn dag kon niet meer stuk toen ik zag dat Lewis PR mij een Kobo Aura (2e editie) opgestuurd had. Zomaar, als cadeautje! De e-reader ligt nu naast me te schitteren, wachtend op het moment dat ik mijn eerste boek kies en “opensla” en ik kon het niet laten een paar foto’s met jullie te delen. Ik sjouwde de afgelopen 2 jaar mijn boeken overal mee naar toe (geïrriteerd en al, want de Stephen Kings en Dan Browns zijn nogal dikke pillen) en realiseerde me niet hoe fijn zo een e-reader wel niet is. Alsof een e-reader nog niet genoeg was, kreeg ik er ook een kaart bij waarmee ik 3 maanden lang gratis Kobo e-boeken kan lezen. Voordat ik deze activeer wil ik er zeker van zijn dat ik mijn leestijd goed benut, dus mocht je nog goede leestips hebben dan zijn deze méér dan welkom!

Alvast bedankt voor jullie boekentips en Kobo duizendmaal dank voor dit lieve cadeautje. Deze boekenwurm kan niet wachten te beginnen!

Liefs,

Lau