Zoals jullie weten ben ik net zo gek op eiwitrepen als ik ben op de Body & Fit. Dat maakt een mooie combinatie! Toen ik na mijn laatste bestelling bij B&F in mijn vlog veel vragen kreeg over de eiwitrepen die ik had besteld, leek het me een tof idee hier iets dieper op in te gaan in artikelvorm. Want wat is nou de lekkerste eiwitreep? Welke heeft de minste calorieën, welke de meeste? En hoe zit het met de eiwitten en vetten?

In dit artikel neem ik de Low Calorie Bars, Smart Bars, Crunchy Smart Bars, en de Protein & Oats Bar onder de loep. Er zijn nog meer repen, maar dit zijn de repen die (voor mijn gevoel) het meest worden besteld of ik zelf in ieder geval de laatste tijd veel besteld heb.

Low Calorie Bar Coconut

Low Calorie Bar Caramel

De Low Calorie Bars

Dit is één van mijn all-time favourites. Hoewel voorheen altijd mijn voorkeur uitging naar de bars met meer bite, heeft deze reep mijn hart weten te veroveren. En die van Antonio! De Low Calorie Bar is er in twee smaken, Kokos en Karamel, waarvan kokos mijn favoriet is.

De Low Calorie Bar is iets hoger in calorieën dan de gemiddelde bar bij de B&F (wat me verbaasd gegeven de naam ;-)), maar alsnog is het in vergelijking met andere merken behoorlijk laag in calorieën. Één reep bevat 206 calorieën waarvan 6,8 gram vet, 23,8 gram koolhydraten en 14,2 gram eiwitten. Één reep weegt 60 gram, wat betekent dat het een behoorlijk grote reep is. Je kunt de Low Calorie Bar hier kopen.

Smart Bar Strawberry White Chocolate

Smart Bar White Chocolate

Smart Bar Delicious Vanilla Almond

Smart Bar Delicious Cookie

Smart Bar Delicious Coconut

Smart Bar Delicious Caramel

De Smart Bar

De Smart Bar is de eerste eiwitreep waar ik overschreef in 2014. Niet zo gek ook dat ik me nostalgisch voel wanneer ik hierover schrijf! Hoewel het uiterlijk van de Smart Bar inmiddels een tikkeltje is veranderd (hihi, kijk maar!), is de smaak nog net zo lekker als voorheen. De keuze in smaken is enorm toegenomen. Delicious Caramel, Delicious Coconut, Delicious Chocolate, Delicious cookie, Strawberry White Chocolate, White Chocolate.. Wow. Mijn favoriet gaat uit naar de White Chocolate variaties: Strawberry White Chocolate en de gewone White Chocolate.

Één Smart Bar bevat 156 calorieën, wat enorm laag is voor een eiwitreep. Deze eiwitreep is dus ideaal als je op je calorie-inname let. Hiervan is 5,8 gram vet, 11,5 gram koolhydraten en 15,4 gram eiwitten. Opmerkelijk is dat deze reep dus meer eiwitten bevat dan de Low Calorie Bar, terwijl de Smart Bar lager in calorieën zit. Wél zijn Smart Bars een stuk kleiner: 45 gram voor één reep. Je kunt de Smart Bars hier kopen.

Smart Bar Crunchy Banana Toffee

Smart Bar Crunchy Chocolate Peanut Caramel
Smart Bar Crunchy Coffee & Dark Chocolate 

Smart Bar Crunchy Blueberry Milk Chocolate

De Smart Bar Crunchy

De Smart Bar Crunchy is nog redelijk nieuw maar nu al een succes in het eiwitwereldje. Hoewel deze zelf niet onder mijn favorieten valt, zijn de mensen om mij heen er wel helemaal weg van. En geef toe, ze zien er ook geweldig uit! De Smart Bar Crunchy is kleiner maar compacter dan de normale Smart Bar. Verder vind je er lekkere stukjes noot, karamel of koek in. Persoonlijk vind ik de pure chocolade smaken iets minder, maar de rest is te gek. Mijn favoriet? De Blueberry Milk Chocolate. Yum!

De Smart Bar Crunchy bevat 164 calorieën, iets meer dan de normale Smart Bar, waarvan 6,3 gram vet, 11,9 gram koolhydraten en 15,9 gram eiwitten. Dat is het hoogste aantal eiwitten tot zover! Hoewel de bar misschien iets kleiner oogt dan de Smart Bar wegen ze beiden 45 gram. Je kunt de Crunchy Smart Bars hier kopen.

Protein & Oats Bar Banana

Protein & Oats Bar Peanut Butter

De Protein & Oats Bar

De Protein & Oats bar is mijn favoriete reep om zowel voor als na een training te eten. Dit komt niet alleen omdat het de grootste reep tot nu toe is (70 gram!) maar ook omdat deze reep havermout bevat. Dit maakt het de perfecte pre-workout snack en laat je met genoeg energie voor je training achter. Het hoge aantal eiwitten zorgt er echter ook weer voor dat je deze reep prima ná je training kunt eten. Verkijgbaar in de smaken Banana, Chocolate, Coconut & Peanut Butter. Mijn favoriet? De Peanut Butter, zonder twijfel!

De Protein & Oats Bar bevat 274 calorieën, het meeste aantal calorieën van alle repen. Met 70 gram aan gewicht is het echter ook de grootste en machtigste reep. Één reep bevat 8,1 gram vet, 37,2 gram koolhydraten en 16,3 gram eiwitten. Je kunt de Protein & Oats Bar hier kopen.

Dus, in het kort:

Wil je voor de eiwitreep gaan die het laagst in calorieën is? Dan is de Smart Bar wat voor jou. Heb je liever een vullende, stevige reep? Dan kan ik je de Protein & Oats Bar aanraden. Gaat het jou om de koolhydraten? Ook dan is de Smart Bar de beste keus. Mijn all time favourite? Dan denk ik dat ik toch voor de Low Calorie Bar Coconut of de Protein & Oats Peanut Butter aanraden. Al moet ik zeggen dat alle eiwitrepen verslavend lekker zijn!

Win 48 (!) B&F eiwitrepen!

Nu komt het leuke nieuws! Ik mag namens Body & Fit twee keer 4 verschillende dozen (alle bovenstaande dozen!) weggeven. Dat betekent dus 12x de Low Calorie Bars, 12x de Smart Bars, 12x de Crunchy Smart Bars en 12x de Protein & Oats Bar. Dat zijn maarliefst 48 eiwitrepen!

Je kunt kans maken door:

  1. De winactie foto op Instagram (@laurabrijde) te liken (vandaag 10:00 online!)
  2. 3 van je vrienden te taggen die ook graag kans zouden maken.
  3. @LauraBrijde te volgen
  4. That´s it!

Liefs,

Lau