Over 11 dagen is het zo ver… Onze reis naar Bali! Het aftellen begon al januari dit jaar, toen ik in een opwelling twee tickets naar Bali, Indonesië boekte. Sindsdien vertelt een vage day count applicatie elke dag hoeveel dagen ik nog moet wachten op mijn eerste echte grote reis met Tony samen. Ik heb inmiddels, enkele maanden later, eindelijk de laatste openstaande overnachtingen gepland en geboekt. In dit artikel vertel ik je precies waar ik heenga en hoeveel het ons heeft gekost!

Warning: Ik ben geen Bali expert (daarvoor heb je www.ilovebali.nl), dus zie dit niet als een reisgids. Ik heb deze reis uitgestippeld op basis van de ervaringen van vrienden, tips van jullie en mijn eigen portemonnee. Haha ;-).

2 juni & 3 juni
Kosten: €160 aan treintickets Málaga – Madrid (alleen heen, voor 2 personen), €1.666 aan vliegtickets retour Madrid – Bali.

Ok, ik zie stiekem wel op tegen de reis. We beginnen onze reis al vroeg, we moeten namelijk met de trein naar Madrid (3 uur) om vervolgens het vliegtuig te pakken naar Dubai. Vanuit Dubai stappen we over op het vliegtuig naar Bali, waar we op 3 juni om 22:20 in de avond aan zullen komen.

FRii Bali Echo Beach Hotel
3 tot en met 7 juni
Kosten: €150

Van 3 tot en met 7 juni verblijven we in het Frii Eco Beach Hotel, vlak aan de kust van de hippe surfersplek Canggu. We zullen hier 4 nachten verblijven en hopelijk pikken we er nog wat surfers skills van op ;-).

Dash Hotel Seminyak
7 t/m 9 juni
Kosten: €116

De twee daarop komende dagen gaan we iets naar het zuiden, waar we het populaire en drukke Seminyak zullen bezoeken. Dit schijnt de ideale plek te zijn als je van winkel centra, shoppen en strand houdt. Aangezien wij dan net wat dagen strand hebben gehad, lijkt dit ons het perfecte plan. De kans is groot dat we het niet veel hipper krijgen dan dit hotel. Ik ben nu al gek op de inrichting!

Padi Bali Eco Villas
9 t/m 14 juni
Kosten: €276
Tijd om het strand achterwegen te laten! We reizen nu weer iets meer land in waards, naar het bruisende Ubud. Hier zullen we meerdere activiteiten ondernemen zoals een kookles volgen, Yoga oefenen en de marktjes afstruinen. We verblijven in een bamboe hutje midden tussen de rijstvelden op zo een 20 minuten op de scooter van Ubud. Ook is het plan om veel rijstvelden door te struinen en tempels te bezoeken. Ik kan niet wachten!

Gili Turtle Beach Resort
14 juni & 15 juni
Kosten: €21

Op 14 juni pakken we om 10:00 s ochtends de boot vanaf Padang Bai naar Gili Trawangan, waar we om 12:00 zullen aankomen. Dit schijnt hét feesteiland van de Gili islands te zijn en Toon en ik durfen dat wel een nachtje aan. We overnachten in een schattig hutje op 400m van het schildpadden reservaat, dichtbij genoeg om een drankje en dansje te kunnen doen, ver genoeg om na afloop nog gewoon rustig te kunnen slapen, zonder herrie. Ik ben heel benieuwd.

Gili Air Segar Village
15 t/m 18 juni
Kosten: €66

Niet lang daarna gaan we door naar Gili Air, waar we in totaal 3 nachten zullen verblijven. Ook hier zitten we in een schattig bungalowtje, vlak aan het strand. Ik moet toegeven dat dit ons zo weinig heeft gekost dat ik hier niet veel van durf te verwachten, maar ach. Uiteindelijk zit je toch meer buiten dan binnen!


Seri Resort Gili Meno
18, 19 & 20 juni
Kosten: €133

De laatste twee nachten op de Gili eilanden sluiten we zo romantisch mogelijk af. Ik heb hier twee nachten bij het meest luxueuze resort geboekt dat ik kon vinden en ben van plan helemaal tot rust te komen. Geen verplichtingen, alleen maar cocktails en zand. Sounds good!


Klapa Resort
20, 21 & 23 juni
Kosten: €193

Onze laatste dagen op Bali sluiten we af aan de kust, vlakbij het vliegveld. Ook hier leek het mij wel zo fijn om voor een vijf sterren resort te gaan. Ik heb heel veel goede verhalen gehoord over Uluwata en verwacht een beetje soortgelijke vibes als Canggu.

Totaal (incl. vliegtickets, treintickets & overnachtingen): €2.703

Zo, dit wordt dus onze reis. De prijzen zijn mij echt enorm meegevallen! Vooral de hotels en resorts zijn bizar goedkoop. Ik had natuurlijk nog meer kunnen uitpakken, maar ik heb het niet te gek willen maken omdat dit een cadeau was voor lieve Toon. Groot genoeg cadeau, if you ask me ;-). Grappig feitje: hij is nog nooit buiten Europa geweest. Überhaupt is Tony alleen in Nederland en Frankrijk geweest. Wat zal dit een reis voor hem worden! Na heel hard werken en al jaren niet op vakantie geweest te zijn hebben we dit meer dan verdiend, lijkt mij zo. Het wordt voor ons allebei de langste vakantie ooit sinds we werken. Ik ben benieuwd of ik ook daadwerkelijk mijn werk helemaal los kan laten. Genieten wordt het zonder twijfel.

Enneh, do not worry: vloggen en Instagrammen gebeurt sowieso :-).

Ben jij wel eens op Bali geweest? Wat vind je van onze planning?

Liefs,

Lau