Één diary, twee verschillende maanden, twee verschillende jaren. 2015. Deze maandag is niet zomaar een maandag, nee, het is de eerste maandag van het jaar. Die moet je dus wel knallend beginnen. Bijzonder hoe de tijd kan vliegen, maar je weet wat ze zeggen: ‘Time flies when you’re having fun‘ of ‘Times fun when you’re having flies!’. Ok- die laatste was een beetje flauw. Toch is het echt zo dat wanneer je veel leuke dingen gepland hebt staan, het leven wel aan je voorbij lijkt te vliegen. Omgekeerd werkt het ook zo. Breng één minuut op de loopband door en je hebt het gevoel dat je er al 10 jaar op staat. Afgelopen week was een drukke, leuke week. De zenuwen beginnen inmiddels hoog op te lopen nu 2015 is bereikt, ik ga namelijk al over precies 8 dagen naar Spanje. Dat is héél snel! Maar goed, één van mijn goede voornemens was, zoals ik al vermeldde in mijn 2014 blogpost, om meer te genieten van het moment en de leuke dingen die ik nu meemaak, in plaats van altijd vooruit te kijken. Daarom blikken we nog eens terug op de afgelopen week, een week die bestond uit o.a. New Years Eve, nieuwjaarsbezoek en heel veel zondigen…
Maandag Maandag
De maandag begon heel fijn, namelijk met wat ik noem mijn ‘mooiste havermoutje ooit’. Een plaatje, is het niet? En zo simpel! Mix 50 gram havermout met een schep ‘aardbei banaan Whey smoothie’, in een pannetje warmkoken, een half zakje bevroren frambozen erbij, even mengen (dan ontdooit het fruit) en genieten maar! Oh, en die leuke jongen die daar achter mijn ontbijtje je zo aan zit te staren? Die knappe man siert de voorkant van de NSMBL mannen-jaarkalender. Een kerstcadeautje van mijn moeder, die mooi mee in de koffer naar Spanje gaat.

Die middag vroeg ik Yoni of zij al een workout erop had zitten die dag. Ik was dan ook blij dat haar antwoord ‘Nee.’ was, nu kon ze mooi met mij mee. Samen gingen we naar BasicFit en trainden we 1.5 uur lang onze biceps, schouders en rug. Samen met iemand trainen is altijd 10x zo leuk en bovendien leerzaam. Je leert van elkaar, en bent er om elkaar te helpen en/of te corrigeren. DinsdagDinsdag
COOKIES! Dinsdag plaatste ik een artikel over het nieuwe, suikervrije merk DIABLO. En wat zijn ze lekker! Ze mogen dan wel suikervrij zijn, maar dat betekent niet dat je ze ongegeneerd kunt blijven eten. Zoals ik. Oeps. Tijd voor een run, en wel een hele speciale run: mijn laatste loop van 2014! Ik eindigde de #DOcember challenge met een 10 kilometer run en kwam daarbij op de 130 kilometer die maand. Een persoonlijk record: wat voelde dat goed!

Nog in mijn Runner’s high was ik helemaal enthousiast toen mijn pakketje van Body & Fit binnenkwam. Bij mijn bestelling had ik namelijk óók drie exemplaren van het Health & Fit magazine aangeschaft. In deze eerste afgedrukte uitgave van het magazine stond ik namelijk in een artikel van twee (!) pagina’s lang! TOF! Ook benieuwd naar mijn eetdagboek? Je kunt het magazine op de website bestellen of als gratis cadeau selecteren bij een bestelling. Woensdag Woensdag
De woensdag begon wat sentimenteel, namelijk met een terugblik op het afgelopen jaar. Een vogelvlucht over 2014, een jaar waarin ik enorm veel heb mogen meemaken, ontdekken en doen. Een jaar waarin ik geweldige mensen heb leren kennen (waaronder jou!) en een jaar waar ik met een grote glimlach op terug kijk. Je kunt hier de hele terugblik vinden.

Maar goed, ook op oudjaarsdag moet gewerkt worden. Op de één of andere manier was ik gemotiveerder dan ooit en trok ik met veel zin naar de sportschool. In de sportschool deed ik een hevige been en billen workout, waarna ik tevreden in de auto stapte en mijn Quest bar opvrat. Die Quest Bar bevatte trouwens een belachelijk grote ‘cookie chunk’, LEKKER!

Na heel mijn kast overhoop gehaald te hebben vond ik eindelijk een NY outfit. Simpel, maar elegant: het jurkje van de H&M en de hakken van NELLY. Krullen d’r in, smokey eyes & klaar is Kees. Die avond zou ik naar één van mijn vrienden thuis gaan om daar als one of the guys oud en nieuw te vieren. We begonnen de avond gezellig voor de tv, waarna er al snel wat drankspelletjes bij kwamen kijken. Na om 00:00 de champagne te hebben gehezen gingen we de stad in, waarna we -ondanks onze totaal andere planning- eindigden in een gare tent in mijn woonplaats. Gelukkig hadden we allemaal een slok teveel op en was het reuze gezellig. Die avond strompelden we naar huis en bleven we overnachten bij een van de vrienden, waar we om 5 uur ‘s morgens nog met z’n allen kippensoep hebben gemaakt. Wat drank wel niet allemaal met je doet. Tevens kon ik niet meer lopen van de pijn aan mijn voeten. Killer-heels, letterlijk.
DonderdagDonderdag
Och wat was ik brak. Na slechts één uur slaap strompelde ik naar huis. De jongens gingen allemaal enthousiast broodjes ei met bacon bakken, iets wat ik absoluut niet aan kon zien met zo’n kater. Eenmaal thuis kon ik na een paar uur mijn havermout naar binnen werken onder het genot van de nieuwe Stephen King. Ik heb het inmiddels bijna uit en vind het zo’n goed boek! Verder voerde ik die ochtend niet veel uit. Mijn HELE lichaam deed zeer, zowel van de krachttrainingsessie die dag ervoor, als van de hakken en de drank. Was dat even balen, dat ik die middag nog langs heel de familie moest.

Op nieuwjaarsdag is het traditie om bij de oma’s op bezoek te gaan. Heel gezellig, maar ook héél vermoeiend wanneer je je zo rot voelt. Gelukkig maakte mijn oma al veel goed. De arme vrouw had namelijk twee weken terug haar hand gebroken, en loopt daarom al een tijdje in het gips. Toen de dokter vroeg welke kleur verband ze wilde, koos ze voor de gekste print die er was: legerprint. Oh wat hou ik van mijn oma. Twee oliebollen en drie koffiekoppen later besloten we toch even langs het Vondelpark te gaan, misschien zou het mijn kater goed doen. Langzaam maar zeker kwam mijn lichaam weer in beweging en de frisse lucht deed me inderdaad goed. Zo goed zelfs, dat we, eenmaal aangekomen op Leidseplein, besloten om uiteten te gaan. Zaten we dan, om kwart over 4 ‘s middags aan de pizza en wijn. Gekgenoeg voelde ik me kiplekker na mijn pizzatje. Dat moet ik vaker doen na zo’n nacht. Vervolgens dook ik om 20:30 mijn bed in.
Vrijdag Vrijdag
Die ochtend werd ik om 9 uur wakker, dat betekent dus dat ik maarliefst 12,5 uur heb geslapen die nacht. Heerlijk gevoel. Na gedouched en ontbeten te hebben ging ik gelijk naar Amsterdam, er stond namelijk een fotoshoot voor de volgende editie Runner’s World in de planning. Leuk!! Na een kopje koffie met de fotograaf was het gelijk tijd voor afspraak nummer 2: met Hermance van Lululemon. Ik vind dit zo’n tof merk, vond het dan ook fijn even een kijkje in de showroom te krijgen. Meer over dit merk komt binnenkort online.

Toen ik eind van de middag thuiskwam was ik kapot en wilde ik eigenlijk op de bank neerploffen. Mijn vader overtuigde me er echter van om met hem mee te gaan hardlopen, waarna we voor een zware en waaierige 5 kilometer run gingen. Dat zat er mooi weer op! Snel sprong ik onder de douche, want om 17:00 werden we alweer bij de buren verwacht. Omdat ik bijna vertrek naar Spanje hadden ze een heerlijke avond georganiseerd met gourmet, ijs en verukkelijke hapjes. Wat een (vr)eetfestijn! We maakten ook even een selfie, van jong naar oud, met voorop mezelf, gevolgd door mijn buurmeisje, dan mijn zusje en als laatste mijn buurjongentje. Ik ga ze missen!
ZaterdagZaterdag
Weer een leuke maar volle dag! Ik begon de dag met een gezond ‘carrot cake havermoutje‘ (mijn ontbijt was de afgelopen tijd echt het gezondste moment van mijn dag …) en ging vervolgens naar de sportschool. Ik begin steeds meer vooruitgang te zien en durf me eindelijk écht te vertonen in het krachthonk. Het geeft zo’n kick om sterker te worden!

Die middag stond er weer een shoot gepland, ditmaal met mijn lieve vriendin en tevens fotografe Kirsten Grotholt, waarvan ik al enkele foto’s deelde op Facebook die avond. Na de shoot maakte ik een lekkere lasagna en ging ik daarna naar de verjaardag van mijn beste vriendin en haar tweelingzus. Ik kon helaas niet te lang blijven, want die avond zag ik eindelijk mijn ‘date’ weer nadat hij een tijdje in het buitenland was geweest. Het werd een gezellige avond met wijn en the Mentalist (ik vind hem stiekem best een lekkerding, tevens ook een hele spannende serie ;-)) en lag ik pas rond 04:00 in bed. Ik moet echt weer met wat meer structuur leven, maar goed, het was nog vakantie. Dan mag het. Right? ;-)

ZondagZondag
Zondag was een typische, luie zondag. Ik werd 12:38 (!) wakker, dat is voor mijn doen héél erg laat, en stierf van de honger. Ik bood aan boodschappen te doen bij de Albert Heijn om de hoek en zorgde voor een verukkelijk ontbijtje. Het was immers de laatste dag van de vakantie, nog even de kans om lekker ongegeneerd te schransen. Het werd een ciabatta met omelet, paprika, bacon, avocado en mayonaise- lekker dat het was! Tegenwoordig draag ik trouwens de nieuwe Samsung Gear S (een smartwatch) om te testen, iets dat me tot nu toe best bevalt. Hier lees je later meer over.

Hoewel ik had gepland te rennen die dag, kwam ik pas om 16:30 thuis. Het begon al te schemeren en ik twijfelde of ik zou gaan of niet. Er stond een lange afstand gepland, wat dus zou betekenen dat ik in het donker moest rennen. Ik voelde me nogsteeds lamlendig na al het gefeest en gevreet en besloot uiteindelijk niet te gaan. Dat is iets wat ik niet vaak doe (mede omdat het me zo’n rot gevoel geeft), maar deze week kon ik het sporten gewoon niet zo goed opbrengen. Ik gunde mezelf daarom nog één dagje rust voor het Personal Body Plan begint, deze maandag. Vanaf dan is het niet meer snoepen en luieren, maar keihard knallen. Vanaf vandaag dus.

Het komende half jaar gaat een heel spannend jaar worden met Personal Body Plan. Tijd om al de crap achter me te laten, tijd om te vlammen. Ik kan niet wachten!

Hoe was jouw nieuwjaarsavond? Wat heb je allemaal gedaan de afgelopen week?
Volg Runninglau ook via Twitter, BloglovinTumblrInstagram en Facebook of schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Liefs,

Lau